Τι περιμένει η Ρωσσία;; Συστήματα αεράμυνας Pantsir-S1 στη στέγη του Υπ.Άμυνας και σε άλλα κτίρια της Μόσχας !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Το κτίριο του Υπουργείου Άμυνας στο ανάχωμα Frunzenskaya. Φωτογραφία: κοινωνικά δίκτυα

Στη Μόσχα, στις στέγες κτιρίων, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Άμυνας, εγκαταστάθηκαν τα πυραυλικά συστήματα αεράμυνας Pantsir-S1

Τα πληρώματα των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών και πυροβόλων συστημάτων (ZRPK) «Pantsir-S1», τα οποία, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, εργάζονται με 100% αποτελεσματικότητα στη ζώνη NVO, εμφανίστηκαν το προηγούμενο βράδυ, στις 19 Ιανουαρίου, στις στέγες του κύριου έργου του στρατιωτικού τμήματος στο ανάχωμα Frunzenskaya και στο διοικητικό κτίριο στη λωρίδα Teterinsky κοντά στο Κρεμλίνο, όπως αναφέρουν τα κοινωνικά δίκτυα.

 

Αυτό το θέμα, το οποίο έχει διαδοθεί ευρέως σε πόρους του Διαδικτύου, εγείρει πολλά ερωτήματα, καθώς δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας. Την εμφάνιση του «Κοχυλιού» στην οροφή του τμήματος άμυνας αντιλήφθηκαν αυτόπτες μάρτυρες και ανάρτησαν φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα.

 

 

Συζητείται επίσης ότι τέτοια μέτρα για την ανάπτυξη συστημάτων αεράμυνας στα όρια της πόλης της πρωτεύουσας δεν έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν.

Οι παρατηρητές το αποδίδουν σε πληροφορίες που εμφανίστηκαν στις 19 Ιανουαρίου ότι οι δυτικές χώρες, κυρίως οι Ηνωμένες Πολιτείες, ετοιμάζονται να προμηθεύσουν όπλα μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία. Επιπλέον, ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν ήδη ταξιδέψει αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα στα στρατιωτικά αεροδρόμια στο Ένγκελς και στο Ντιαγκίλεφ, κάτι που επιβεβαιώθηκε από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Επιπλέον, τον Δεκέμβριο, το Κίεβο ανακοίνωσε ότι θα χτυπήσει σε στρατιωτικά τμήματα και εγκαταστάσεις στη Μόσχα.

Οι παρατηρητές σημειώνουν ότι η τοποθέτηση συστημάτων αεράμυνας στις στέγες κτιρίων δεν είναι κάτι ασυνήθιστο, εφιστώντας την προσοχή στο γεγονός ότι οι πληροφορίες διανέμονται επίσης στους πόρους του Διαδικτύου, όπως στην περιοχή της Μόσχας, καθώς και στην ίδια τη Μόσχα , αντιαεροπορικά συστήματα S-400 και συστήματα αεράμυνας «Tor» και «Shell». Χωρίς σχόλιο από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, τώρα μπορεί μόνο να υποτεθεί (αν επιβεβαιωθεί η ανάπτυξη συστημάτων αεράμυνας στην πρωτεύουσα) ότι η στρατιωτική διοίκηση εγκαθιστά πρόσθετη προστασία από πιθανές επιθέσεις από ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Σημειώνεται επίσης ότι η τοποθέτηση αντιαεροπορικών συστημάτων σε στέγες πολυώροφων κτιρίων εφαρμόζεται σε όλο τον κόσμο και δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα συστήματα αεράμυνας AN / TWQ-1 Avenger βρίσκονται σε κτίρια που βρίσκονται απέναντι από τον Λευκό Οίκο. Και στη Σεούλ, τα συστήματα αεράμυνας στις στέγες είναι απαραίτητα λόγω της εγγύτητας των συνόρων με τη Βόρεια Κορέα. Οι αντιαεροπορικές εγκαταστάσεις M167 VADS εγκαθίστανται στις στέγες των ουρανοξυστών με τη χρήση ελικοπτέρων.

Την είδηση δημοσιεύει η EADaily, που προσθέτει ότι στις 19 Δεκεμβρίου το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εξέδωσε μήνυμα στο οποίο ανέφερε ότι τα πληρώματα των ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών και πυροβόλων συστημάτων (ZRPK) «Pantsir» κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία εργάζονται με εκατό τοις εκατό αποτελεσματικότητα.

«Το Shell, μεταξύ άλλων, είναι εξοπλισμένο με θερμική απεικόνιση, έτσι οι αντιαεροπορικοί πυροβολητές μπορούν να δουν εάν μια εκρηκτική γόμωση με χτυπητικά στοιχεία είναι προσαρτημένη στα πλαστικά κύτους αυτών των αεροσκαφών ή όχι. Η ένταση των υπολογισμών των συμπλεγμάτων είναι απαγορευτική. Κάθε βάρδια εντοπίζουν αρκετούς στόχους στον ουρανό. Αν μπουν στη ζώνη καταστροφής του «Κοχυλιού», καταστρέφονται αμέσως. Η αποτελεσματικότητα του ZRPK είναι εκατό τοις εκατό, “ είπε το υπουργείο.

Διευκρίνισε ότι τα συστήματα ανίχνευσης Pantsir επιτρέπουν στους χειριστές να υπολογίζουν στον ουρανό τόσο πυραύλους κρουαζιέρας και βαλλιστικούς πυραύλους, ελικόπτερα, αεροσκάφη ή βλήματα MLRS σοβιετικού και δυτικού τύπου, καθώς και οικιακά μη επανδρωμένα αεροσκάφη διαστάσεων 30 επί 30 εκατοστά, τα οποία νοημοσύνη των Ενόπλων Οι δυνάμεις της Ουκρανίας (APU) χρησιμοποιούν συχνά για αναγνώριση της περιοχής, καθώς και drones καμικάζι.

Θυμηθείτε: το αυτοκινούμενο αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων και πυροβόλων όπλων Pantsir έχει σχεδιαστεί για στενή άμυνα πολιτικών και στρατιωτικών εγκαταστάσεων, καθώς και για κάλυψη συστημάτων αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς. Στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αντιπροσωπεύεται από την τροποποίηση Pantsir-S1 με σύστημα πολλαπλών καναλιών για τη σύλληψη και την παρακολούθηση στόχων. Είναι ικανό να χτυπά εναέριους στόχους που πετούν με ταχύτητες έως και 1.000 m/s σε απόσταση 200 m έως 20 km.

……………………………………………

……………………………………………………………

Σχετικά …

50 Χώρες εναντίον της Ρωσσίας σήμερα σε διάσκεψη στη Γερμανία. «Τρέμουν μπροστά στον Πούτιν»

48 και πλέον κράτη της Δύσης κατά της Ρωσίας, στο έδαφος της Ουκρανίας, μέχρι… τον τελευταίο Ουκρανό !!

Αυτή είναι ιστορικά η “επιθετικότητα” της Ρωσίας !! Ο μισός κόσμος της χρωστάει τη ζωή του και την μισούν γι’ αυτό !!

……………………………………………………………………………………………………………………