Συντριβή ελικοπτέρου στο Κίεβο: Νεκρός ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας – Τουλάχιστον 16 τα θύματα

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών, σκοτώθηκαν σε συντριβή ελικοπτέρου σήμερα το πρωί κοντά στο Κίεβο, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της εμπόλεμης χώρας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και άλλοι αξιωματούχοι του υπουργείου.

O υφυπουργός Εσωτερικών και άλλος ένας υψηλόβαθμος αξoιωματούχος που επέβαινε στο ελικόπτερο σκοτώθηκαν επίσης, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και δύο παιδιά. Η συνέχεια ΕΔΩ

Foto: REUTERS/Valentyn Ogirenko

…………………….

Με πληροφορίες από την EAdaily , μεταξύ των νεκρών είναι ο υπουργός Εσωτερικών Ντένις Μοναστίρσκι και ο πρώτος αναπληρωτής του Γεβγκένι Ενίν . Οι πληροφορίες δημοσιεύονται στο κανάλι Telegram του τμήματος .

«Ως αποτέλεσμα του αεροπορικού δυστυχήματος, η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών πέθανε: ο υπουργός, ο πρώτος αναπληρωτής υπουργός και ο υφυπουργός. Συνολικά, μέχρι στιγμής είναι γνωστοί 16 νεκροί, μεταξύ των οποίων 2 παιδιά. Από αυτούς, οι 9 επέβαιναν στο ελικόπτερο. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 22 θύματα, εκ των οποίων τα 10 είναι παιδιά», ανακοίνωσε η Εθνική Αστυνομία.

Τα πρώτα πλάνα από τη σκηνή ανέβηκαν στο διαδίκτυο. Ακούγονται κραυγές στον χώρο του νηπιαγωγείου, δίπλα στο οποίο κατέρρευσε το αυτοκίνητο. Η αστυνομία αναφέρει ότι μόνο πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Προς το παρόν, ούτε το Υπουργείο Άμυνας ούτε ο επικεφαλής της διοίκησης της περιοχής του Κιέβου , Αλεξέι Κουλέμπα , έχουν επίσημες δηλώσεις σχετικά με την ιδιοκτησία του ελικοπτέρου.

Ωστόσο, ορισμένα κοινά έχουν ήδη δημοσιεύσει πληροφορίες ότι πρόκειται για ελικόπτερο Eurocopter EC225 LP Super Puma, το οποίο ανήκει στο Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας. Σημειώνεται ότι, πιθανότατα, καταρρίφθηκε κατά λάθος από την ουκρανική αεράμυνα. !!

Σύμφωνα με άλλη εκδοχή, η συντριβή συνέβη λόγω του γεγονότος ότι το ελικόπτερο πετούσε σε πολύ χαμηλό ύψος μέσα σε πυκνή ομίχλη, με αποτέλεσμα να πέσει πολύ χαμηλά και να πέσει στο έδαφος…
………………………………………………………………..