Μπλίνκεν: Μήνες πριν τη ρωσσική επίθεση εξοπλίζουμε την Ουκρανία !! Τα ίδια είπαν Μέρκελ και Ολάντ για τις συμφωνίες του Μινσκ !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε ότι η δυτική στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο ξεκίνησε «μήνες πριν από τη ρωσική επίθεση» και την προσαρμόζει αναμένοντας ότι «θα πετύχει στο πεδίο της μάχης»
.
( σ.σ. Τώρα έπεσε και η τελευταία μάσκα !! Ανοικτά πλέον δηλώνεται επίσημα και πέραν του Ατλαντικού Ωκεανού, ότι η Δύση (ΝΑΤΟ) διεξάγει πόλεμο δι’ αντιπροσώπων κατά της Ρωσσίας !! Άλλωστε, αυτό το είπε επίσημα και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας…  «διεξάγουμε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας» !!
.
Αυτή η δήλωση του Μπλίνκεν, επιβεβαιώνει όσα αποκαλυπτικά έχουν πει, η Μέρκελ και ο Ολάντ, σχετικά με τις συμφωνίες του Μινσκ !! Όπως είχε δηλώσει η Μέρκελ, οι συμφωνίες του Μινσκ «έδωσαν στην Ουκρανία πολύ χρόνο, δηλαδή 7 χρόνια, για να εξελιχθεί σε αυτό που είναι σήμερα» !!
Κι αργότερα ο Ολάντ: “Η Άνγκελα Μέρκελ είχε δίκιο … Από το 2014, η Ουκρανία ενίσχυσε το στρατιωτικό της δυναμικό. Πράγματι, ο ουκρανικός στρατός ήταν εντελώς διαφορετικός από το 2014. Έχει γίνει καλύτερα εκπαιδευμένος και εξοπλισμένος. Είναι το πλεονέκτημα των συμφωνιών του Μινσκ που το Κίεβο είχε μια τέτοια ευκαιρία» )
.

Οι δυτικές χώρες προσαρμόζουν τη στρατιωτική τους βοήθεια στο Κίεβο και αναμένουν από την Ουκρανία «να πετύχει στο πεδίο της μάχης», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέιμς Κλέβερλι την Τρίτη, όπως αναφέρει το πρακτορείο TASS.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία έχει «υποστηριχθεί σθεναρά από τις δύο χώρες μας και από πολλές άλλες χώρες». «Συνεχίζουμε να προσαρμοζόμαστε στην πορεία», είπε ο κορυφαίος διπλωμάτης των ΗΠΑ. «Η ουσία είναι ότι είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία έχει ό,τι χρειάζεται για να πετύχει στο πεδίο της μάχης», υποστήριξε.

Καθώς εξελίχθηκε η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία, το ίδιο εξελίχτηκε και η δυτική στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο, σύμφωνα με τον Blinken. Τόνισε ότι ξεκίνησε «μήνες πριν από τη ρωσική επιθετικότητα».

«Αν κοιτάξετε την τροχιά από Stingers, Javelins, HIMARS, Bradley Fighting Vehicles, μέχρι μπαταρίες πυραύλων Patriot, παρέχουμε συνεχώς αυτό που χρειάζεται η Ουκρανία», είπε ο διπλωμάτης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, το Κίεβο έχει ήδη λάβει «περίπου 25 δισεκατομμύρια δολάρια βοήθεια για την ασφάλεια στην Ουκρανία για λιγότερο από ένα χρόνο». «Θα περίμενα ότι θα ακούσετε περισσότερες ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε.

Όπως προσθέτει το πρακτορείο TASS, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και άλλοι Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα επισημάνει τον κίνδυνο οι προμήθειες δυτικών όπλων στην Ουκρανία να καταλήξουν σε άλλες περιοχές. Ο Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ Ανατόλι Αντόνοφ προειδοποίησε ότι η στρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας από τη Δύση απειλεί άμεσα την ευρωπαϊκή και παγκόσμια ασφάλεια.

……………………………………………….

Σχετικά …

“Καλή χρονιά με ειρήνη” από τους απατεώνες Ευρωπαίους που συμμετείχαν στις συμφωνίες του Minsk !!

Στη βάση του “Azov” κοντά στη Μαριούπολη βρέθηκαν μυστικά εκπαιδευτικά εγχειρίδια του αμερικανικού στρατού

Ουκρανία. Κορόϊδα !! “Φαντάσματα” 50 SUV, ληστεία τροφίμων, βόλτα στο Νταβός η Έλενα Ζελένσκι !!

…………………………………………………………………………………………….