Δεν έχουν τον ουρανό τους !! Η ΕΕ ζητά από τη Ρωσσία να μην παίρνει λεφτά από αεροπορικές εταιρείες για πτήσεις πάνω από τη Σιβηρία

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επιβατικό αεροπλάνο στον ουρανό - RIA Novosti, 1920, 16/01/2023
© RIA Novosti / Vladimir Sergeev Επιβατικό αεροπλάνο στον ουρανό. Φωτογραφία αρχείου
ΑΛΦΕΙΟΣ : Η ΕΕ έχει κλείσει τους ουρανούς στις ρωσσικές εταιρείες, αλλά ζητά από τη Ρωσσία να περνούν τζάμπα οι δικές της εταιρείες !! Αυτό, λένε. όταν ανοίξουν οι ουρανοί της Σιβηρίας !! 😀 Ανοίξτε κι εσείς να περνούν τζάμπα οι ρωσσικές και θα δούν κι οι Ρώσσοι τι θα κάνουν !!
………………………………………..
Η ΕΕ ζητάει από τη Ρωσσία να σταματήσει να εισπράττει πληρωμές από αεροπορικές εταιρείες για πτήσεις πάνω από τη Σιβηρία
.
Ο Henrik Hololei, επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προέτρεψε τη Ρωσία να μην χρεώσει τις ξένες αεροπορικές εταιρείες για πτήσεις πάνω από τη Σιβηρία, γράφει το Reuters .
.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το θέμα αυτό θα γίνει επίκαιρο όταν αρθούν οι σχετικοί περιορισμοί που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο της ουκρανικής σύγκρουσης.
.

«Εάν μια μέρα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το άνοιγμα του ρωσικού εναέριου χώρου, ένα πράγμα θα πρέπει να εξαφανιστεί – τα δικαιώματα υπερσιβηρίας (πληρωμές πτήσεων από διεθνείς αεροπορικές εταιρείες. – Περίπου εκδ.)», δήλωσε ο Khololei στο συνέδριο Airline Economics στο Δουβλίνο.

Μετά την έναρξη μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, πολλές ευρωπαϊκές χώρες έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες.
.
Η Μόσχα, με τη σειρά της, απάντησε με περιορισμό πτήσεων για αεροπορικές εταιρείες από 36 κράτη, συμπεριλαμβανομένων: Αυστρία, Αλβανία, Ανγκουίλα, Βέλγιο, Βουλγαρία, Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, Μεγάλη Βρετανία, Ουγγαρία, Γερμανία, Γιβραλτάρ, Ελλάδα, Δανία, Ιρλανδία, Ισλανδία, Ισπανία , Ιταλία, Καναδάς, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Κροατία, Τσεχία, Σουηδία, Εσθονία.
.
Την ίδια στιγμή, οι αεροπορικές εταιρείες της Μέσης Ανατολής και της Κίνας συνέχισαν να πετούν μέσω της Ρωσίας.
.
Πηγή : RIA Novosti

……………………………………………………………………………………….