Το Ιράν εκτέλεσε ως πράκτορα των Άγγλων τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Άμυνας !

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εικονογράφηση: Trend News Agency

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας του Ιράν Αλί-Ρεζά Ακμπάρι, ήταν Ιρανο-Βρετανός πολίτης !!

Εκτελέστηκε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας του Ιράν: Το Λονδίνο ανακαλεί τον πρεσβευτή του

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας του Ιράν Αλί-Ρεζά Ακμπάρι, ο οποίος κατηγορήθηκε για κατασκοπεία υπέρ της Βρετανίας, εκτελέστηκε. Αυτό επιβεβαιώθηκε όχι μόνο από τα ιρανικά ΜΜΕ, αλλά και από Βρετανούς πολιτικούς. Αυτό ανέφερε η δημοσιογράφος, παραγωγός του Sputnik Ιράν Μαρίνα αλ-Σαλάν.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ έγραψε στο Twitter ότι «είναι πολύ λυπημένος για την εκτέλεση ενός Βρετανο-Ιρανού πολίτη». Δήλωσε:

«…ήταν μια σκληρή και δειλή πράξη ενός βαρβάρου καθεστώτος που δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα του λαού του».

Στο μήνυμα, ο Σουνάκ εξέφρασε συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του Ακμπάρι. Το ιρανικό δικαστικό σώμα είπε ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας έλαβε δικαιώματα 50.000 δολαρίων, 265.000 λιρών και 1,8 εκατομμύριο ευρώ από το βρετανικό στέμμα για κατασκοπευτικές δραστηριότητες.

Η Βρετανία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στην Τεχεράνη για διαβουλεύσεις σχετικά με την εκτέλεση του Ali-Reza Akbari. Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι δήλωσε ότι το Λονδίνο εξετάζει και άλλα βήματα προς την Τεχεράνη. Έξυπνα ανάρτησε στο Twitter ότι ο Mohammad Montazeri , ο εισαγγελέας που έκανε την κατηγορία, υπόκειται σε προσωπικές κυρώσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως ανέφερε προηγουμένως η EADaily , ο Ali-Reza Akbari, ιδρυτής του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών του Ιράν, καταδικάστηκε σε θάνατο για κατασκοπεία για τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Ο Ali-Reza Akbari ήταν πρώην σύμβουλος του πρώην υπουργού Άμυνας της Ισλαμικής Δημοκρατίας , Ali Shamkhani , ο οποίος υπηρέτησε από το 1997 έως το 2005.

Πηγή : ΕΑdaily

……………………………………………………………………………………………