ΗΠΑ & Ιαπωνία (θύτης & θύμα): χρήση πυρηνικών από τη Ρωσσία θα ήταν (θα ήταν, δεν είναι όπως των ΗΠΑ) πράξη εχθρότητας κατά της ανθρωπότητας

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
φωτογραφία: newmoney.gr Την 6η και την 9η Αυγούστου του 1945, οι ΗΠΑ έριξαν τις δύο ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι της Ιαπωνίας

ΑΛΦΕΙΟΣΚαλά το μοναδικό πυρηνικό θύμα, έχει κάθε λόγο και το δικαίωμα να μιλάει για πράξη κατά της ανθρωπότητας … αλλά ο μοναδικός πυρηνικός θύτης ;; Αλήθεια, τιμωρήθηκε ποτέ ο θύτης για το απάνθρωπο έγκλημα, παραδέχθηκε και αναγνώρισε ότι εγκλημάτησε κατά της ανθρωπότητας, ώστε έστω και “κατ’ ευφημισμόν” να έχει το δικαίωμα να αρθρώνει λόγο ;; 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Φούμιο Κισίντα, με κοινή δήλωση τους μετά τη συνάντηση τους στον Λευκό Οίκο, συμφώνησαν ότι οποιαδήποτε πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσσία στην Ουκρανία θα σήμαινε μια εχθρική ενέργεια εναντίον όλης της ανθρωπότητας που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί.

Κοινή δήλωση των Ηνωμένων  Πολιτειών και της  Ιαπωνίας

(απόσπασμα) [ … Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οποιαδήποτε χρήση πυρηνικού όπλου από τη Ρωσία στην Ουκρανία θα ήταν πράξη εχθρότητας κατά της ανθρωπότητας και αδικαιολόγητη με οποιονδήποτε τρόπο. … ]

Μάλιστα … !! Ο μοναδικός πυρηνικός θύτης και το μοναδικό πυρηνικό θύμα !! Επιχείρηση Big Bang: Το μεγάλο και ατιμώρητο μεταπολεμικό έγκλημα πολέμου !! Προσέξτε … και μεταπολεμικό και ατιμώρητο !! Ο Β’ Π.Π. έληξε επίσημα την 9 Μαΐου 1945 και οι ΗΠΑ έριξαν τις πυρηνικές βόμβες τρεις μήνες μετά, την 6 Αυγούστου 1945 στη Χιροσίμα και την 9 Αυγούστου 1945 στο Ναγκασάκι !!

Θυμήσου … Μόνο οι ΗΠΑ έχουν ρίξει πυρηνική βόμβα … σε άμαχους … Την 6 Αυγούστου 2022, στη Χιροσίμα, στην τελετή που ξεκινά κάθε χρόνο στις 8.00 στο Πάρκο Ειρήνης, εκεί που έγινε ομαδικός τάφος για τους κατοίκους της πόλης, ο πρωθυπουργός Κισίντα δήλωσε ότι η τραγωδία της Χιροσίμα δεν πρέπει να επαναληφθεί ποτέ.

“Αυτή είναι η ευθύνη της Ιαπωνίας ως της μόνης χώρας που επλήγη από τους ατομικούς βομβαρδισμούς. Και αυτός είναι ο όρκος μου ως πρωθυπουργός από τη Χιροσίμα” …
.
.
Στην κοινή δήλωση τους ο Μπάιντεν και ο Κισίντα, κάνουν λόγο ότι… “οποιαδήποτε χρήση πυρηνικού όπλου από τη Ρωσσία στην Ουκρανία θα ήταν πράξη κατά της ανθρωπότητας…” ( μελλοντικά… θα… ) !! Όμως μέσα στην έννοια του “θα” , περιλαμβάνονται όλες οι πυρηνικές δυνάμεις, με πρώτες τις ΗΠΑ !!!
.
Ας δούμε τι έχει πει ο Πούτιν …

Πούτιν: Δεν μπορεί να υπάρχουν νικητές σε έναν πυρηνικό πόλεμο και δεν πρέπει ποτέ να εξαπολυθεί

1 Αυγούστου 2022 Δεν μπορεί να υπάρχουν νικητές σε έναν πυρηνικό πόλεμο και δεν πρέπει ποτέ να εξαπολυθεί, είπε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε χαιρετισμό προς τους συμμετέχοντες και τους προσκεκλημένους της 10ης Διάσκεψης Αναθεώρησης της Συνθήκης για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Πυρηνικών. Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου .
.
“Ως κράτος μέλος της NPT και ένας από τους θεματοφύλακες της, η Ρωσία ακολουθεί με συνέπεια το γράμμα και το πνεύμα της Συνθήκης. Οι υποχρεώσεις μας βάσει διμερών συμφωνιών με τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη μείωση και τον περιορισμό των σχετικών όπλων έχουν επίσης εκπληρωθεί πλήρως <. ..> Υπερασπιζόμαστε την ίση και αδιαίρετη ασφάλεια για όλα τα μέλη της παγκόσμιας κοινότητας», είπε ο αρχηγός του κράτους.
.
Σύμφωνα με τον ίδιο, για περισσότερο από μισό αιώνα ύπαρξης, η Συνθήκη έχει γίνει ένα από τα βασικά στοιχεία του διεθνούς συστήματος ασφάλειας και στρατηγικής σταθερότητας και οι υποχρεώσεις που ορίζει ανταποκρίνονται πλήρως στα συμφέροντα τόσο των πυρηνικών όσο και των μη πυρηνικών χωρών .
.
Ο Πούτιν τόνισε ότι όλα τα κράτη που συμμορφώνονται με την NPT θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα πρόσβασης στη χρήση του ειρηνικού ατόμου χωρίς πρόσθετους όρους και η Ρωσία είναι έτοιμη να μοιραστεί την εμπειρία σε αυτόν τον τομέα.
.
Ο Πούτιν σημείωσε επίσης την ιδιαίτερη σημασία του συστήματος διασφαλίσεων του ΔΟΑΕ και χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντικό να διασφαλιστεί η αντικειμενική, αποπολιτικοποιημένη και τεχνικά αιτιολογημένη εφαρμογή του.
Η Ρωσία αναμένει ότι η διάσκεψη της NPT θα επιβεβαιώσει την ετοιμότητα όλων των συμμετεχόντων να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και να συμβάλουν στην ενίσχυση του καθεστώτος μη διάδοσης, κατέληξε ο Ρώσος ηγέτης.

………………………………………………………………………………………………