Το Soledar απελευθερώθηκε πλήρως !! Σειρά έχει το Bakhmut !! Σε επιφυλακή τέθηκαν μονάδες πυροβολικού στη Λευκορωσσία !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Smoke in Soledar - RIA Novosti, 1920, 01/11/2023

Υπουργείο Άμυναςτης Ρωσσίας: η απελευθέρωση του Soledar θα επιτρέψει τη μεταφορά των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο καζάνι του Artemovsk (Bakhmut) .
.
Μόνο τις τελευταίες τρεις ημέρες, ο ρωσσικός στρατός εξάλειψε περισσότερους από 700 Ουκρανούς στρατιωτικούς και πάνω από 300 όπλα σε αυτήν την περιοχή.
Μαχητικά Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατέστρεψαν τρία αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας .
Επιπλέον, πληρώματα μάχης συστημάτων αεράμυνας κατέρριψαν εννέα πυραύλους πολλαπλών συστημάτων πυραύλων εκτόξευσης HIMARS, Alder και Uragan.
Το Soledar είναι σημαντικό για τη συνέχιση μιας επιτυχημένης επίθεσης στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ, κατέληξε το Υπουργείο Άμυνας.
Αυτή η πόλη βρίσκεται στο κέντρο της αμυντικής γραμμής Artemovsk- Seversk , ο ουκρανικός στρατός έχτισε εδώ ισχυρές αμυντικές οχυρώσεις.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε επίσημα την απελευθέρωση του Soledar

Αυτό αναφέρεται στην τελευταία στρατιωτική έκθεση του Υπουργείου Άμυνας, η οποία ανακοινώθηκε σε ενημέρωση στις 13 Ιανουαρίου από τον επίσημο εκπρόσωπο του τμήματος, αντιστράτηγο Ιγκόρ Κονασένκοφ .

«Το απόγευμα της 12ης Ιανουαρίου ολοκληρώθηκε η απελευθέρωση της πόλης Soledar, η οποία είναι σημαντική για τη συνέχιση των επιτυχημένων επιθετικών επιχειρήσεων στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ». ανέφερε.

Σημειώνεται ότι η καθιέρωση πλήρους ελέγχου στο Soledar επιτρέπει την αποκοπή των οδών ανεφοδιασμού των ουκρανικών στρατευμάτων στη νοτιοδυτική πόλη Artemovsk (γνωστή και ως Bakhmut). Μετά από αυτό, μπορείτε να αποκλείσετε και να βάλετε στο λέβητα τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που παραμένουν σε αυτό.

«Η σύλληψη του Soledar κατέστη δυνατή λόγω της συνεχούς καταστροφής από πυρά κατά του εχθρού, από επίθεση και στρατιωτική αεροπορία, πυραυλικά στρατεύματα και πυροβολικό της ομάδας ρωσικών στρατευμάτων (δυνάμεων). Έκαναν συνεχώς συγκεντρωμένα πλήγματα στις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην πόλη, απαγορεύοντας τη μεταφορά εφεδρειών, την προμήθεια πυρομαχικών, καθώς και τις προσπάθειες του εχθρού να αποσυρθεί σε άλλες γραμμές άμυνας. δήλωσε ο στρατηγός.

Όπως αναφέρει η ΕΑdaily, ο στρατηγός υπενθύμισε ότι κατά τη διάρκεια των ενεργειών για την απελευθέρωση του Soledar, αερομεταφερόμενες μονάδες έκαναν έναν μυστικό ελιγμό από άλλη κατεύθυνση και επιτέθηκαν με επιτυχία στις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από την κίνηση. Αυτό κατέστησε δυνατή την κατάληψη των κυρίαρχων υψωμάτων και τον αποκλεισμό της πόλης από τη βόρεια και τη νότια πλευρά.Από την έκθεση προκύπτει ότι η διοίκηση μας έχει συγκεντρώσει σημαντικές δυνάμεις και μέσα ηλεκτρονικού πολέμου στην περιοχή Soledar. Αυτό κατέστησε δυνατή την καταστολή του συστήματος ελέγχου του εχθρού, καθώς και τη διακοπή της χρήσης των ουκρανικών UAV.

«Το σύνολο των μέτρων που εφαρμόστηκαν από τη ρωσική ομάδα στρατευμάτων εξασφάλισε τις επιτυχείς επιθετικές επιχειρήσεις των αποσπασμάτων επίθεσης για την απελευθέρωση του Soledar. Μόνο τις τελευταίες τρεις ημέρες, περισσότεροι από επτακόσιοι Ουκρανοί στρατιωτικοί και πάνω από τριακόσιες μονάδες όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας καταστράφηκαν κοντά στην πόλη Soledar. είπε ο Konashenkov.

Σημείωση Αλφειού : Προηγουμένως, είχαμε δημοσιεύσει ότι, οι μονάδες Wagner έχουν πάρει τον έλεγχο ολόκληρης της επικράτειας του Soledar, κι έχουν περικυκλώσει τους Ουκρανούς στο κέντρο της πόλης, σαν να τους έχουν ρίξει σε ένα καζάνι, ενώ αργότερα, ο ίδιος ο Aleksey Arestovich, επικεφαλής σύμβουλος του γραφείου του Vladimir Zelensky, είπε ότι ορισμένες μονάδες τράπηκαν σε φυγή από την πρώτη γραμμή κοντά στο Soledar.
.

… και σχολιάσαμε : ➡ [ Γράφει το δημοσίευμα : “…η αύξηση του επιπέδου διοίκησης στο πλαίσιο της ειδικής επιχείρησης συνδέεται με τη διεύρυνση της κλίμακας των προς επίλυση εργασιών…”

Όταν ανέλαβε ο προκάτοχος του ο Σουροβίκιν, σύμφωνα με ανεξάρτητους παρατηρητές, η “ειδική επιχείρηση” πέρασε σε μια “δεύτερη φάση” κι αυτό φάνηκε στο πεδίο !!
Η ανάληψη της διοίκησης από τον ίδιο τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσσίας, αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή, δείχνει ξεκάθαρα τη μετάβαση στην “τρίτη φάση” επιχειρήσεων !!!
.
Με δεδομένη τη σφοδρή αντίδραση της Ρωσσίας μέσω του πρέσβη της στις ΗΠΑ, ότι η εκπαίδευση των Ουκρανών στα Patriot, ντε φάκτο εμπλοκή των ΗΠΑ …, όπως και η πρόβλεψή μας ότι θα μας μπλέξουν άσχημα οι Γάλλοι… , αναμένονται μεγάλα γεγονότα !!! ]
.
Σήμερα, 13 Ιανουαρίου, όπως αναφέρει η ΕΑdaily, η αμερικανική εφημερίδα The Wall Street Journal, γράφει ότι ο διορισμός του Gerasimov προαναγγέλλει τη ρωσσική επίθεση !!
.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το RIA Novosti, Μονάδες πυροβολικού της Περιφερειακής Ομάδας Δυνάμεων (RGV) του Κράτους της Ένωσης (Ρωσσία – Λευκορωσσία) , τίθενται σε επιφυλακή ως μέρος των δραστηριοτήτων συντονισμού μάχης στο έδαφος της δημοκρατίας, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου Άμυνας της Λευκορωσσίας. !!

…………………………………………………………………………………………………