“Τέως” … τέλος εποχής. Όχι όμως και Λήθης. Κι όπως λένε τα ΜΜΕ… “είναι η ιστορία μας”

ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Το “Βασίλειο της Ελλάδος” ΔΕΝ ΗΤΑΝ των Ελλήνων !! “Ηγεμών Κυριάρχης της Ελλάδος” ήταν ο ξενόφερτος τίτλος !!

ΑΛΦΕΙΟΣ : Γράφαμε προχθές στις 11-1-2023, στην ανάρτησή μας με τίτλο: Ο τελευταίος Βασιλεύς των Ελλήνων … ότι, … την τελευταία στιγμή ενός ιδιώτη, κάθε ΜΜΕ όταν “βρει κόλακα” γλύφει την πόλη GlücksburgΣε δύσκολες στιγμές οι μόνοι μας σύμμαχοι είναι οι πρόγονοι μας» Ιωάννης Καποδίστριας.παρουσιάζοντας με “διθυράμβους” και με δόσεις “κεκαλυμμένου πένθους τους” , το γεγονός του θανάτου του τελευταίου εγκάθετου από τις μεγάλες δυνάμεις, ως “βασιλιά της Ελλάδος” και ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !! 

Αν ήταν Έλληνας δεν θα ζητούσε και δεν θα έπαιρνε αποζημίωση από το Έθνος των Ελλήνων, μέσω του ανθελληνικού κράτους, 13,5 εκατομμύρια ευρώ για τη δήμευση της “περιουσίας του” !!! Ποιός Έλληνας θα ζητούσε αποζημίωση για μια περιουσία που ουσιαστικά του παραχωρήθηκε ;;;

Αν ήταν Έλληνας θα έπραττε όπως και ο Καποδίστριας !!

Το παρακάτω κείμενο είναι γραμμένο στις 11-1-2023 …

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΟΓΛΟΥ  Χθέs το απόγευμα πέθανε ο ”τέωs βασιλιάs” Κωνσταντίνος Σλέσβιχ-Χόλσταϊν-Σόντερμπουργκ-Γκλύξμπουργκ .

Χθέs το απόγευμα πέθανε ο ”τέωs βασιλιάs” που το 1991 φυγάδευσε στο εξωτερικό -επί κυβερνήσεως Κων. Μητσοτάκη πατρός του σημερινού “υπεροχοτέρου και καλυτερότερου” πρωθυπουργού που “θαυμάζουν όλοι”- , θησαυρούς ανεκτίμητους, ιδιοκτησία του ελληνικού κράτους, από τα θερινά ανάκτορα του Τατοΐου.
Θησαυρούς που φόρτωσε σε 6 νταλίκες με 9 κοντέινερς βάρους 32 τόνων που περιείχαν 1904 δέματα.
Μεταξύ αυτών ήταν και 271 πίνακες ανεκτίμητου αξίας τους οποίους πούλησε στο εξωτερικό σε επενδυτές τέχνης.
.
Χθέs το βράδυ πέθανε ο ”τέωs βασιλιάs”, που σε αγωγή του απέναντι στο ελληνικό δημόσιο , αιτείτο αποζημίωσηs ύψουs 161,5 εκατομμυρίων ευρώ -για τη περιουσία του- και συμβιβάστηκε με μόλιs 13,5 εκατομμύρια κατόπιν δικαστικήs απόφασηs τα οποία και εισέπραξε το 2003 από τη ΔΟΥ Αχαρνών (εκεί που ανήκει και το Τατόι).
.
Χθέs το βράδυ πέθανε ο ”τέωs βασιλιάs” που το καλοκαίρι του 1965 με Γαρουφαλλιάδεs, Νόβεs, Μητσοτάκηδεs (αυτόs που μετά απο 26 χρόνια του επέτρεπε να κομίσει εις τα ξένα, δημόσια περιουσία), αποστασίεs, υποβάθμιση του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και εμπνεόμενοs το ”κίνημα Ασπίδα” άνοιγε τον δρόμο στη Χούντα και οδηγούσε στη μέγγενη και τα βασανιστήρια τον ελληνικό λαό.
.
Χθέs το βράδυ πέθανε ο ”τέωs βασιλιάs” που όρκισε την πραξικοπηματική κυβέρνηση των συνταγματαρχών (δεν πρόλαβε να διοργανώσει το δικό του πραξικόπημα ”των στρατηγών”) και αυτόs που έστελνε χαρμόσυνα τηλεγραφήματα στον Παπαδόπουλο ”επί τη διασώσει” -για την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίαs από τον Παναγούλη-.
Άλλωστε σαν παίρνειs -στα ξένα- το βασιλικό καταπίστευμα μέχρι το 1973… τι άλλο να ευχηθείs.
.
Εδώ η γερμανίδα μαμά του Φρειδερίκη ή αλλιώς σκέτο “Φρίκη” με “παραδοσιακή ελληνική φορεσιά” … ανατριχίλα
Χθέs το βράδυ πέθανε ο ”τέωs βασιλιάs” , γόνοs τηs -δεύτερηs ξαδέλφης του Βασιλιά Παύλου- Φρειδερίκηs- , υψηλόβαθμου στελέχουs τηs ”νεολαίαs” του Χίτλερ και εμπνευστή του σχεδίου ”Παιδουπόλειs” με τα 28.000 παιδιά (ανταρτών, κομμουνιστών…) -που ακόμη τα βρίσκει η Χατζηβασιλείου στην Αμερική, όπου και τα είχε εκχωρήσει (έναντι σοβαρού αντιτίμου) και όσα δεν δόθηκαν, προσφέρθηκαν από τα 16 τουs σαν εργατικό κεφάλαιο σε κλωστοϋφαντουργούs και άλλουs βιομήχανουs τηs εποχήs που ”στήριζαν” την ”εξουσία” – , αυτή που κήρυττε τον αντικομμουνισμό και επισκεπτόμενη τη Μακρόνησο με τον Παύλο, εκθείαζε τιs ”σωφρονιστικέs μεθόδουs” που εφαρμόζονταν, επέλεγε τον “εθνάρχη” αντί του Στεφανόπουλου σαν πέθαινε ο Παπάγοs, εξαφάνιζε τον Αμπατιέλο, υπαγόρευε Νόβεs και πλήθοs άλλων ”βασιλικών ”ενεργειών (όπωs και η πεθερά τηs Σοφία που λειτουργούσε ωs πράκτοραs των συμφερόντων του αδελφού τηs Κάιζερ το ’15) και αποτέλεσε τον ηθικό αυτουργό που όπλισε το χέρι του Γκοτζαμάνη και του Φον Γιοσμά και εκτέλεσαν τον Γρηγόρη Λαμπράκη.
.
Χθέs το βράδυ πέθανε ο ”τέωs βασιλιάs”, αδελφόs τηs Σοφίαs μαs που στον γάμο τηs το 1962 είχε 3.000 αριστοκράτεs Ισπανούs καλεσμένουs και 32 εν ενεργεία βασιλιάδες και πρίγκιπες και 109 εστεμμένουs ή πρίγκιπες έκπτωτουs και στοίχισε 2,800.000 δολάρια εποχήs, τότε που ο Καραμανλήs δήλωνε η “προίκα” εκφράζει “την συμμετοχή του λαού στο ευτυχές γεγονός”, μετά την ψήφιση στη βουλή για προικώον αξίαs 30.000 χρυσών λιρών.
Τότε που την ίδια ώρα οι Έλληνεs φεύγαν με τα τραίνα για εργασία στη Γερμανία και οι φοιτητέs στο δρόμο απαιτούσαν ”προίκα στη Παιδεία και όχι στη Σοφία”.
.
Χθέs το βράδυ πέθανε ο ”τέωs βασιλιάs”, ανηψιόs του Γεωργίου του Βου(όs) που αποτέλεσε το ”διακύβευμα” των Δεκεμβριανών και ωs άνθρωποs των Βρετανών τίμησε την αποστολή του.
Αγαπημένοs των Άγγλων, των ελευθεροτεκτόνων του Λονδίνου (Wellwood Lodge), του Τσώρτσιλ (αν και τον θεωρούσε κρετίνο) και του Μεταξά.
Που τον ‘διώξαν το 1924 με τον Παπαναστασίου, 11 χρόνια μετά τον ξανάφερε ο δικτάτοραs και άνθρωποs των Άγγλων (αν και το βρήκε από τον Μπάλφουρ) Μεταξάs, και το 1946 με την ”Λευκή τρομοκρατία” ξανακατσικώθηκε στον ελληνικό λαό.
.
Χθέs το βράδυ πέθανε ο ”τέωs βασιλιάs”, εγγονός του Κωνσταντίνου Ά (που πέθανε σαν σήμερα πριν 100 χρόνια)… που το 1916 μεσούντος του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου και η Βουλγαρία -αφού είχε πάρει το πράσινο φως απ’ τους Γερμανούς- εισβάλει στην ανατολική Μακεδονία.
 ➡ Στην Δράμα βρίσκεται το Δ’ σώμα στρατού το οποίο αντί να αμυνθεί του πατρίου εδάφους μετά από ρητή εντολή του Βασιλιά Κωνσταντίνου, παραδίδεται αμαχητί στους Γερμανούς.
 ➡ Αποτελεί μοναδική στην παγκόσμια ιστορία περίπτωση εθελοντικής αιχμαλωσίας στρατιωτών από ένα στρατό, που δεν βρισκόταν σε άμεση εμπόλεμη κατάσταση με τους αιχμαλώτους. Και ίσως η μεγαλύτερη ενσυνείδητη προδοσία Έλληνα αξιωματούχου (αν και υπάρχει μεγάλοs ανταγωνισμόs γι’ αυτή η θέση).
 ➡ Στους Γερμανούς δεν φτάνει η παράδοση και αποφασίζουν αυτό το σώμα στρατού να το στείλουν στη Γερμανία για μεγαλύτερη ασφάλεια. Ο βασιλιάς το αποδέχεται και αυτό και έτσι ένα ολόκληρο Ελληνικό σώμα στρατού -7000 στρατιώτεs- , μπαίνει στα τραίνα και μεταφέρεται στο Γκέρλιτς της Γερμανίας….
 ➡ Μετά την ανακωχή των Γερμανών τον Νοέμβριο του 1918, οι βασιλόφρονες αξιωματικοί αρνούνται να επιστρέψει το Δ΄ Σώμα Στρατού στη «βενιζελική» πλέον Ελλάδα…
 ➡ Η ουδετερότητα -Γερμανοφιλία του (η βασίλισσα Σοφία -με αρκετά ”ύποπτη” στάση- , ήταν αδελφή του Κάιζερ) , έκανε τουs συμμάχουs να τον θεωρούν τον πιο μισητό άνθρωπο στην Ευρώπη μετά τον Κάιζερ.
 ➡ Στην επιστροφή του το 1920, υποβάθμισε τουs Αξιωματικούs του Μικρασιατικού μετώπου, τοποθέτησε προσκείμενουs σε αυτόν και τα αποτελέσματα είναι γνωστά τηs Μικρασιατικήs καταστροφήs.
.
Χθέs το βράδυ πέθανε ο ”τέωs βασιλιάs”, ανηψιόs του πρίγκηπα Ανδρέα (πεθερόs τηs Ελισσάβετ τηs Αγγλίαs) που γλύτωσε την εκτέλεση μαζί με τουs 6 στο Γουδί.
 ➡ Ο Καψοκαλύβαs (από τα χωριά των Τούρκων κατοίκων που έκαιγε) , πoυ κουβάλαγε μαζί του βιεννέζικεs καρέκλες και σερβίτσια τσαγιού, που την ώρα που χάναμε τη μάχη του Σαγγάριου (ο Παπούλαs τον είχε διατάξει να κινηθεί κυκλωτικά και αυτόs υποχώρησε -καθώs το θεωρούσε πιο ορθό-) και όταν ο απεσταλμένοs του Αρχιστράτηγου του μετώπου, εκλιπαρούσε τον υπασπιστή του να τον ξυπνήσει από τον βαρύ ύπνο, ο υπασπιστήs έλεγε πωs είχε ‘‘ρητέs διαταγέs να μην ξυπνήσει τον Πρίγκηπα για κανένα λόγο”.
Η μάχη χάθηκε, ο Κεμάλ άρχισε να επελαύνει, χιλιάδεs αιχμαλωτίστηκαν και ο Πρίγκηπαs κατάφερε να επιστρέψει σώοs και παρά την καταδίκη του σε θάνατο -με παρέμβαση τηs Αγγλικήs βασιλικήs οικογένειαs και τη σιωπηλή συναίνεση του Βενιζέλου- ο Πλοίαρχοs Τάλμποτ παρέλαβε αυτόν και τη δύστυχη Αλίκη με τον μονοετή Φίλιππο (σύζυγο τηs Ελισσάβετ) και τουs φυγάδευσε με το πλοίο του.
.
Χθες το απόγευμα, πέθανε ο “τέως βασιλιάς”, δισέγγονος του Γεωργίου του Α του Χριστιανού που έμαθε το 1864 πως θα αναλάβει καθήκοντα βασιλείας στην Ελλάδα, από την εφημερίδα που είχε τυλιγμένο το δεκαετιανό του στη στρατιωτική σχολή που σπούδαζε.
.
Χθέs το απόγευμα πέθανε ο ”τέωs βασιλιάs” Κωνσταντίνος Σλέσβιχ-Χόλσταϊν-Σόντερμπουργκ-Γκλύξμπουργκ που κατά “Πέτσα” υπήρξε “ολυμπιονίκης, αξιωματικός, βασιλιάς και πάντα Έλληνας.
Ψάξτε να δείτε πως οι ολυμπιονίκες Ζαΐμης και Εσκιζόγλου, αθλητές μεγάλου διαμετρήματος (το πλήρωμα του
σκάφους που κέρδισε το χρυσό το 1960) , “παραγκωνίστηκαν” από την αναφορά του γεγονότος (ο διάδοχος επέλεξε ως αναπληρωματικό μέλος την αδελφή του Σοφία), προκειμένου να περάσει ως “βασιλικός οικογενειακός άθλος”.
Αναζητήστε τις επιδόσεις του διαδόχου στη στρατιωτική Ακαδημία και θα μειδιάσετε.
.
Και το κυριότερο.
Όταν κλήθηκε να διαλέξει υπηκοότητα, επέλεξε τη Δανέζικη των προγόνων του και όχι την Ελληνική – Σαν Πρίγκηπας της Σπάρτης-, (τίτλος που του είχε αποδοθεί).
.
Τέλος εποχής. Όχι όμως και Λήθης.
Ειδικά, σαν ζούνε ακόμη άνθρωποι που υπέφεραν από τις “επιλογές του”, αυτού και του οίκου του.
Πάντα θα λυπάμαι σαν πεθαίνει ένας άνθρωπος.
Ποτέ όμως σαν πεθαίνει ένας βασιλιάς…
Συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
…………………………………………………………..

……………………………………………………………………………………………..