Οι ΗΠΑ άρχισαν να μεταφέρουν μαζικά τανκς στην Ανατολική Ευρώπη

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στρατιώτες κατά τη διάρκεια κοινών ασκήσεων του ΝΑΤΟ Iron Sword στη Λιθουανία - RIA Novosti, 1920, 01/12/2023
© Φωτογραφία : Staff Sgt. Κιθ Άντερσον Στρατιώτες κατά τη διάρκεια της κοινής άσκησης του ΝΑΤΟ Iron Sword στη Λιθουανία. Φωτογραφία αρχείου

Reuters: Οι ΗΠΑ ξεκινούν μαζική μεταφορά αρμάτων μάχης M-1 Abrams και οχημάτων μάχης πεζικού Bradley στην Ανατολική Ευρώπη

Οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να μεταφέρουν μαζικά όπλα στην Πολωνία και τη Λετονία ως μέρος της ενίσχυσης της ανατολικής πλευράς του ΝΑΤΟ, αναφέρει το Reuters .
.
Τα αμερικανικά άρματα μάχης και οχήματα μάχης άρχισαν να φτάνουν την Τετάρτη στο ολλανδικό λιμάνι Vlissingen, για να κατευθυνθούν αργότερα στην Πολωνία και τη Λιθουανία ως μέρος των προσπαθειών για την ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ.
.
«Περίπου 1.250 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού φτάνουν σε αυτό το λιμάνι», δήλωσε ο συνταγματάρχης Ρόμπερτ Κέλαμ, ο οποίος επιβλέπει την επιχείρηση από αμερικανικής πλευράς.
Τα οχήματα περιλαμβάνουν άρματα μάχης M-1 Abrams και οχήματα μάχης Bradley από την Ομάδα Μάχης 2ης Ταξιαρχίας, 1η Μεραρχία Ιππικού από το Φορτ Χουντ του Τέξας .
.
Τον Δεκέμβριο, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ήδη μεταφέρει περίπου 700 οχήματα μάχης στην Πολωνία, συμπεριλαμβανομένων των αρμάτων μάχης Abrams. Αυτό υλοποιήθηκε ως μέρος του προγράμματος Atlantic Resolve. Ξεκίνησε το 2014 και στοχεύει στην ενίσχυση της αμερικανικής παρουσίας στην Ευρώπη . Στο πλαίσιο της επιχείρησης, ορισμένα τμήματα του αμερικανικού στρατού στέλνουν ξεχωριστές μονάδες στην Ευρώπη, οι οποίες αναπτύσσονται στις χώρες της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ .
.
Η Μόσχα έχει επανειλημμένα σημειώσει ότι η συμμαχία στοχεύει στην αντιπαράθεση. Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε προηγουμένως τις ενέργειες της συμμαχίας στο Ιράκ , τη Λιβύη και την πρώην Γιουγκοσλαβία τραγωδία , όπου το δικαίωμα του λαού στη ζωή καταπατήθηκε από το ΝΑΤΟ «με τον πιο αγενή και παράνομο τρόπο». Ταυτόχρονα, όπως τόνισε ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ , η διεύρυνση του μπλοκ δεν θα φέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στην Ευρώπη.
.
Πηγή : RIA Novosti

………………………………………………………………………………………………….