Το “Βασίλειο της Ελλάδος” ΔΕΝ ΗΤΑΝ των Ελλήνων !! “Ηγεμών Κυριάρχης της Ελλάδος” ήταν ο ξενόφερτος τίτλος !!

ΑΛΦΕΙΟΡΡΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

“Υιέ μου, μη λησμονήσης ποτέ, ότι οι Έλληνες μόνον εις εαυτούς τους πρέπει να στηρίζωνται, όπως γίνωσιν ελεύθεροι”. (Κωνσταντίνος Υψηλάντης προς τον γιο του Αλέξανδρο)

afixitougeorgioukriezis

ΑΛΦΕΙΟΣΤα ΜΜΕ που λειτουργούν στην Ελλάδα, με την ευκαιρία του θανάτου ενός ιδιώτη, πρώην τελευταίου εκπροσώπου της ξενόφερτης εγκάθετης βασιλείας, είτε λόγω άγνοιας της ιστορίας την οποία βάναυσα διαστρεβλώνουν, είτε διότι εκφράζουν τις μύχιες ορέξεις των αφεντικών τους, αναφέρονται ψευδώς σε “βασιλιάδες των Ελλήνων” !!

Την τελευταία στιγμή ενός ιδιώτη, κάθε ΜΜΕ όταν “βρει κόλακα” γλύφει την πόλη Glücksburg… παρουσιάζοντας με “διθυράμβους” και με δόσεις “κεκαλυμμένου πένθους τους” , το γεγονός του θανάτου του τελευταίου εγκάθετου από τις μεγάλες δυνάμεις, ως “βασιλιά της Ελλάδος” και ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!

Ο τελευταίος Βασιλεύς των Ελλήνων… ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ !!

ΝΑ ΠΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ 1831 ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Ι. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ “ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ” ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ !!

ΦΕΚ 1 & 2/1833. ΕΤΣΙ ΓΙΝΑΜΕ ΥΠΗΚΟΟΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΤΑΓΗ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΠΟΥ ΟΡΚΙΖΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ-ΥΠΑΚΟΥΟΥΣ-ΔΟΥΛΟΥΣ

DOCUMENT. ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 1844 !!! “ΕΘΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ” ΑΥΤΟ ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ !!

ΟΧΙ !! ΔΕΝ ΗΤΑΝ βασιλιάδες των Ελλήνων !! ΔΕΝ ΗΤΑΝ “βασίλειο των Ελλήνων” , αλλά ο τίτλος ήταν “Ηγεμών Κυριάρχης της Ελλάδος” !! Ήτοι, ηγεμών και κυρίαρχος της τότε εδαφικής επικράτειας που αποκόπηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία !!img31_1 ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΛΟΝΔΙΝΟΥ (3 Φεβρουαρίου 1830)
Αν και είχε γίνει γνωστό ως «το πρωτόκολλο του Λονδίνου», το κείμενο στην πραγματικότητα αποτελείται από τρία πρωτόκολλα, τα οποία υπογράφηκαν στο Λονδίνο από τους πληρεξούσιους της Μεγάλης Βρετανίας, Γαλλίας και Ρωσίας.
Το πρώτο κήρυξε την ανεξαρτησία της Ελλάδας, υπό μοναρχία, και καθόρισε τα σύνορα της χώρας, το δεύτερο αφορούσε την επιλογή του πρίγκιπα Λεοπόλδου του Σαξ-Κόμπουργκ ως Πρίγκιπα-Ηγεμόνα της Ελλάδας και το τρίτο, που καταρτίστηκε κατόπιν αιτήματος της Γαλλίας, καθιέρωσε τη θρησκευτική ανοχή και διατήρησε σε ισχύ όλα τα προνόμια που είχε μέχρι σήμερα η Λατινική Εκκλησία στις πρώην Οθωμανικές επαρχίες από τις οποίες δημιουργήθηκε το ανεξάρτητο ελληνικό κράτος.
Η υπογραφή αυτών των πρωτοκόλλων, και, μάλιστα, η ίδια η ελληνική ανεξαρτησία, ήταν το αποτέλεσμα της καταστροφής του οθωμανικού και αιγυπτιακού στόλου στο λιμάνι του Ναβαρίνου στις 20 Οκτωβρίου 1827, γεγονός που οδήγησε σε διαπραγματεύσεις στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ των πρεσβευτών της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας από τη μια και ο Σουλτάνος από την άλλη.
Η άρνηση του Σουλτάνου να αποδεχθεί τους όρους της Συνθήκης του Λονδίνου της 6ης Ιουλίου 1827, η οποία, μεταξύ άλλων, ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της ελληνικής ανεξαρτησίας, είχε ως αποτέλεσμα την απόσυρση των τριών πρεσβευτών από την Κωνσταντινούπολη στα τέλη του 1827.
Χωρίς να γίνει καμία αναφορά στα σύνορα , η συνθήκη προέβλεπε τη δημιουργία οικονομικών σχέσεων με την Ελλάδα και τον διορισμό προξένων. Τελικά, οι συνέπειες του Ρωσοτουρκικού πολέμου που ακολούθησε, οι αποφάσεις που ελήφθησαν στις διασκέψεις του Πόρου (φθινόπωρο-Δεκέμβριος 1828) και του Λονδίνου, που οδήγησαν στην υπογραφή πρωτοκόλλου στις 22 Μαρτίου 1829, και οι διατάξεις της Συνθήκης της Αδριανούπολης. (14 Σεπτεμβρίου 1829), όλα άνοιξαν το δρόμο για ανανεωμένες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Πύλης και των τριών Μεγάλων Δυνάμεων (Βρετανία, Γαλλία και Ρωσία).
Αυτές οι συνομιλίες κατέληξαν τελικά στην υπογραφή των τριών κειμένων που είναι συλλογικά γνωστά ως το Πρωτόκολλο του Λονδίνου του 1830.
.
Στο θέμα που μας αφορά, αναφέρεται το άρθρο 3. : [ Η Ελληνική Κυβέρνησις θέλει είναι μοναρχική και κληρονομική κατά τάξιν πρωτοτοκίας. Θέλει εμπιστευθεί εις ένα Ηγεμόνα, όστις δεν θέλει είναι δυνατόν να εκλεχθή μεταξύ των οικογενειών των βασιλευουσών εις τας Επικρατείας τας υπογραψάσας την συνθήκην της 6ης Ιουλίου 1827, και θέλει φέρει τον τίτλον Ηγεμών Κυριάρχης της Ελλάδος. Η εκλογή αυτού του Ηγεμόνος θέλει είναι το αντικείμενον διακοινώσεων και συμφωνιών μεταγενεστέρων. ]
.
.

…………………………………………………………………………………………………