Ρωσσία-Ουκρανία: Μας έμπλεξαν οι Γάλλοι, τώρα θα μας μπλέξουν και οι Πολωνοί με νέο <φάουλ>

Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ

Leopard 2, από την Πολωνία στην Ουκρανία με δόλο;

Οι αναίσχυντες πρωτοβουλίες  της Πολωνίας για να σταλούν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις άρματα μάχης Leopard 2 αποτελούν <φάουλ> στην Γερμανία καθώς τα Λέοπαρντ 2 παράγονται από τη γερμανική βιομηχανία όπλων· απαιτείται έγκριση του Βερολίνου για την παράδοσή τους την οποία μέχρι στιγμής δεν δίνει ο καγκελάριος Σόλτς. Η Πολωνία δεν δικαιούται πολεμικές αποζημιώσεις του Β Παγκοσμίου πολέμου απο την Γερμανία και οι Πολωνοί βρήκαν άλλο τρόπο να ασκήσουν πίεση στους Γερμανούς, ο Ντούντα μάλιστα επέμεινε πως η Βαρσοβία επιδιώκει να σχηματιστεί «διεθνής συνασπισμός» χωρών προθύμων να συνεισφέρουν επίσης τέτοια τεθωρακισμένα.

Το θέμα των πολωνικών αξιώσεων για πολεμικές επανορθώσεις έχει κλείσει ήδη με την παραίτηση από την αξίωση πολεμικών επανορθώσεων το 1953. Στις  23.08. 1953 η  κυβέρνηση της Πολωνίας είχε παραιτηθεί από όλες τις διεκδικήσεις για πολεμικές επανορθώσεις .

Τελικά σαν να έχουμε παγκόσμιο πόλεμο, μέχρι και ο Καναδάς στέλνει όπλα στην Ουκρανία, τώρα στέλνει αμερικανικής κατασκευής σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας. Πρόκειται για το πρώτο σύστημα NASAMS που θα προσφερθεί από την Οτάβα στο Κίεβο, με την αξία της δωρεάς να υπολογίζεται στα 282 εκατομμύρια ευρώ…

Σχετικό θέμα:

Θα μας μπλέξουν άσχημα οι Γάλλοι…