Κόντρα Ρωσσίας με την Τουρκία που συμφωνεί με το «ειρηνευτικό σχέδιο» της Ουκρανίας !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Το κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας στη Μόσχα - RIA Novosti, 1920, 01/12/2023

ΑΛΦΕΙΟΣ : Η “διπλωματία” είναι μια “επιστήμη” που οι Οθωμανοί, προς όφελος των δικών τους συμφερόντων, έμαθαν να χειρίζονται και να εκμεταλλεύονται στον ανώτερο βαθμό !! Είναι περίεργο πως δεν το έχουν εμπεδώσει τόσους αιώνες οι Ρώσσοι !! Οι Τούρκοι από πάντα εκμεταλλεύονται όλες τις καταστάσεις προς όφελός τους !!

Γιατί ξεχνούν οι Ρώσσοι, ότι η Τουρκία κατά την διάρκεια του Β’ Π.Π. , με τον τίτλο του “επιτήδειου ουδέτερου” , ενώ δεν πολέμησε ποτέ, οι διπλωμάτες της ανέπτυξαν έντονη παρασκηνιακή δραστηριότητα και πέτυχαν στις 18 Ιουνίου 1941 με την Γερμανο–Τουρκική Συνθήκη Φιλίας, να διατηρήσουν τη χώρα τους ανέπαφη, ισορρόπησαν σε δύο βάρκες και τελικά η Τουρκία “κήρυξε” τον πόλεμο στη Γερμανία ουσιαστικά λίγο πριν τη λήξη του στις 23 Φεβρουαρίου του 1945 !!

Παρόλα αυτά, το 1943 η Τουρκία είχε ζητήσει ως αντάλλαγμα τα Δωδεκάνησα για να βγει στον πόλεμο με το μέρος των Συμμάχων !! Η διπλωματία, ( λαϊκή εξήγηση της λέξης >διπλή ματιά …>κοιτάζω κι από δεξιά κι από αριστερά κι ό,τι αρπάξω και κερδίσω !! ) , στο αποκορύφωμά της !! Όμως η Τουρκία, για το θέμα των νησιών, “έπαιζε” διπλωματικά και με την Γερμανία !! Η Γερμανία ή η Αγγλία ήθελε να δώσει τα νησιά στην Τουρκία; Δείτε ντοκουμέντα!

Και στον Α’ Π.Π. η Τουρκία, “έπαιξε” με την ίδια επιτήδεια τέχνη της “διπλής ματιάς” !!

Αλλά, μήπως και τώρα η Τουρκία δεν έστελνε τα “μπαϊρακτάρ” και “άλλη” βοήθεια στην Ουκρανία, παίζοντας “λυκοφιλία” με την Ρωσσία ;

…………………………..

Η Ζαχάροβα ανακοίνωσε τη διαφωνία της Ρωσίας με τη θέση της Τουρκίας για το ειρηνευτικό σχέδιο του Ζελένσκι

ΜΟΣΧΑ, 12 Ιανουαρίου – RIA Novosti. Η Μόσχα δεν συμφωνεί με τη θέση της Άγκυρας, η οποία υποστήριξε το «ειρηνευτικό σχέδιο» της Ουκρανίας, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε ενημέρωση.
.
«Γνωρίζουμε καλά την αξιολόγηση της Τουρκίας για το λεγόμενο ειρηνευτικό σχέδιο Ζελένσκι, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με αυτό, η υποστήριξη της Άγκυρας σε αυτό το εγχείρημα του καθεστώτος του Κιέβου είναι απίθανο να συμβάλει στην αναζήτηση βέλτιστων τρόπων για την επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία». είπε.
.
Η Ζαχάροβα πρόσθεσε ότι η Ρωσία έχει επανειλημμένα αναφέρει το απαράδεκτο αυτού του έργου.
.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε στις 10 Ιανουαρίου ότι υποστηρίζει το σχέδιο δέκα σημείων του Κιέβου για επίλυση της κατάστασης στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Άγκυρα επεξεργάζεται το έγγραφο.
.
Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα είχε την ιδέα της διεξαγωγής μιας «συνόδου κορυφής ειρήνης» μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Θα ήθελε να δει τον ΟΗΕ ως πλατφόρμα και τον Γενικό Γραμματέα του Αντόνιο Γκουτέρες ως μεσολαβητή. Επιπλέον, όπως διευκρινίζεται στο Κίεβο, η Ρωσία μπορεί να κληθεί σε διαπραγματεύσεις μόνο μετά από «το απαραίτητο διεθνές δικαστήριο».
Το γραφείο του Γκουτέρες ανέφερε ότι ήταν έτοιμος να μεσολαβήσει μόνο με τη συγκατάθεση όλων των μερών, συμπεριλαμβανομένης της Μόσχας. Ο εκπρόσωπος του προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει «ειρηνευτικό σχέδιο» για την Ουκρανία. Σύμφωνα με τον ίδιο, μια συμφωνία που δεν λαμβάνει υπόψη τις σημερινές πραγματικότητες με το έδαφος της Ρωσίας και τις νέες περιοχές της δεν μπορεί να είναι ειρηνική.

………………………………………………………………………………………………….