Soledar – Bakhmut. Οι Ουκρανοί τρέπονται σε φυγή και ο Zaluzhny ζητά οπισθοχώρηση !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μεταφέρει έναν τραυματισμένο στρατιώτη - RIA Novosti, 1920, 01/11/2023
© AP Photo / Libkos Στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μεταφέρουν έναν τραυματισμένο στρατιώτη. Φωτογραφία αρχείου
Arestovich: Οι μονάδες μας τρέπονται σε φυγή στο Soledar !! … Zaluzhny προς Zelensky: ξεκίνα την αποχώρηση των στρατευμάτων από το Bakhmut τώρα. Κίνδυνος περικύκλωσης ολόκληρης της ομάδας !!
.
Την κατάρρευση των στρατιωτικών σχηματισμών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που οπισθοχωρούσαν στο Soledar, επιβεβαίωσε νωρίς την 11η Ιανουαρίου και ο Aleksey Arestovich, επικεφαλής σύμβουλος του γραφείου του Vladimir Zelensky, λέγοντας ότι ορισμένες μονάδες τράπηκαν σε φυγή από την πρώτη γραμμή κοντά στο Soledar.
.
Υπάρχουν μονάδες που τρέχουν κοντά στο Soledar, έτρεξαν και έτρεξαν … Όταν μια μονάδα τρέχει μακριά από την κατεύθυνση, οι γείτονές τους, κατά κανόνα, στεναχωριούνται πολύ και ο εχθρός τρέχει εκεί“, είπε ο Arestovich στον αέρα του Mark Το κανάλι του Feygin στο YouTube

.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, τη νύχτα της 11ης Ιανουαρίου, ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny κάλεσε τον αρχηγό του καθεστώτος του Κιέβου, Βλαντιμίρ Ζελένσκι, να ξεκινήσει την αποχώρηση των στρατευμάτων από το Αρτεμόφσκ (γνωστός και ως Μπαχμούτ).

Αυτό αναφέρει το ενημερωμένο κανάλι Telegram «Legitimny», επικαλούμενο τη δική του πηγή στο Γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας.

Σημειώνεται ότι ο Zaluzhny δικαιολόγησε την πρότασή του με το γεγονός ότι μετά την πτώση του Soledar, περαιτέρω προσπάθειες διατήρησης του ελέγχου στο Artemovsk δεν έχουν νόημα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Οδηγούν μόνο σε πρόσθετες απώλειες και αυξάνουν τον κίνδυνο περικύκλωσης ολόκληρης της ομάδας Bakhmut.

Εάν αυτή η πληροφορία επιβεβαιωθεί, θα σημαίνει δύο σημαντικά πράγματα ταυτόχρονα. Πρώτον, στο Κίεβο δεν θα μπορούν πλέον να προσποιούνται ότι η μάχη για το Soledar δεν μπορεί ακόμα να χαθεί.

Και δεύτερον, οι απώλειες του ουκρανικού στρατού προς αυτή την κατεύθυνση αποδείχθηκαν τόσο μεγάλες που οι μεγάλες εφεδρείες που μεταφέρθηκαν από το Γενικό Επιτελείο δεν μπορούσαν να επηρεάσουν αισθητά την κατάσταση.

Από αυτή την άποψη, ο Zaluzhny ασχολείται ολοένα και περισσότερο με το θέμα της απόσυρσης των στρατευμάτων από τους αναδυόμενους λέβητες και ήδη κατηγορεί ανοιχτά την Bankova ότι καθυστερεί την απόφαση για απόσυρση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από το Soledar.

Σημειώνει ότι μια τέτοια βραδύτητα θα κοστίσει ήδη ακριβά, καθώς μέρος του στρατιωτικού εξοπλισμού θα πρέπει να εγκαταλειφθεί σε θέσεις στην πόλη και οι χτυπημένες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα υποστούν ακόμη μεγαλύτερες απώλειες, υποχωρώντας από την πόλη υπό πυρά.

.

Σημείο καμπής έχει έρθει στην απελευθέρωση ολόκληρης της επικράτειας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, δήλωσε ο Ντένις Πουσίλιν, εκτελών χρέη επικεφαλής της περιοχής.
Έτσι, ουσιαστικά υπό τον πλήρη έλεγχο του ρωσικού στρατού βρίσκεται η Maryinka, αλλά ο εχθρός έχει εδραιωθεί στα περίχωρα.
.
Το Soledar είναι στρατηγικής σημασίας για το Κίεβο, βρίσκεται στο κέντρο της αμυντικής γραμμής Artemovsk (Bakhmut) – Seversk. Εδώ ο ουκρανικός στρατός έχτισε ισχυρές αμυντικές οχυρώσεις. Η απελευθέρωση του Soledar θα καταστήσει δυνατή την αποκοπή της απευθείας οδού ανεφοδιασμού μεταξύ Artemovsk και Seversk, καθώς και την κάλυψη του Artemovsk από τη βόρεια πλευρά.
.

Με πληροφορίες από RIA Novosti και ΕΑdaily

…………………………………………………………………………………………….