Η εκπαίδευση των Ουκρανών στα Patriot, ντε φάκτο εμπλοκή των ΗΠΑ, λέει η Ρωσσία !

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αμερικανικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Patriot - RIA Novosti, 1920, 01/11/2023
© Φωτογραφία : Στρατός των ΗΠΑ / Eugen Warkentin Αμερικανικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα «Patriot». Φωτογραφία αρχείου

Πρέσβης Antonov: Η εκπαίδευση των UAF για συνεργασία με συστήματα αεράμυνας Patriot επιβεβαιώνει τη συμμετοχή των ΗΠΑ στη σύγκρουση

Η απόφαση του Πενταγώνου να εκπαιδεύσει τον ουκρανικό στρατό στη χρήση του συστήματος αεράμυνας Patriot επιβεβαιώνει τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών στη σύγκρουση στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον Ανατόλι Αντόνοφ.
.
«Η απόφαση του αμερικανικού στρατιωτικού τμήματος να οργανώσει εκπαιδευτικό σεμινάριο στο Φορτ Σιλ στην Οκλαχόμα είναι άλλη μια επιβεβαίωση της ντε φάκτο εμπλοκής της Ουάσιγκτον στην ουκρανική σύγκρουση στο πλευρό των ναζί εγκληματιών από το Κίεβο», είπε.
.
Όπως αναφέρει το RIA Novosti, ο Αντόνοφ σημείωσε ότι η Ρωσία μεταφέρει στους Αμερικανούς τον κίνδυνο τέτοιων ενεργειών της Ουάσιγκτον.
.
Τα σύγχρονα συστήματα Patriot συμπεριλήφθηκαν στο επόμενο πακέτο αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία , το οποίο παρουσιάστηκε στην επίσκεψη του Βλαντιμίρ Ζελένσκι στην Ουάσιγκτον. Το Πεντάγωνο αποκλείει το ενδεχόμενο αποστολής αμερικανικών υπολογισμών στην Ουκρανία και υπόσχεται να εκπαιδεύσει Ουκρανούς σε λίγους μήνες. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι οι παραδόσεις Patriot στην Ουκρανία παρατείνουν τη σύγκρουση.
Η Ρωσία είχε προηγουμένως στείλει ένα σημείωμα στις χώρες του ΝΑΤΟ λόγω της προμήθειας όπλων στην Ουκρανία. Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε ότι κάθε φορτίο που περιέχει όπλα για την Ουκρανία θα γίνει νόμιμος στόχος για τη Ρωσία. Το υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ «παίζουν με τη φωτιά» προμηθεύοντας όπλα στην Ουκρανία. Ο Γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η άντληση όπλων από τη Δύση στην Ουκρανία δεν συμβάλλει στην επιτυχία των ρωσο-ουκρανικών διαπραγματεύσεων και θα έχει αρνητικές επιπτώσεις.

……………………………………………………………………………………………………..