Konstantin Sivkov: Η ρωσσική ηγεσία αναγκάστηκε να συνεννοηθεί, οπότε το NVO τελμάτωσε !!

News ΑΡΘΡΑ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κονσταντίν Σίβκοφ. Εικονογράφηση: rtr-vesti.ru

Σκληρή κριτική ασκεί ο Ρώσσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας στην ηγεσία της χώρας του, σχετικά με την εξέλιξη και τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα της “ειδικής επιχείρησης” στην Ουκρανία !!

Διαβάστε το άρθρο …

[ Το NWO μετατράπηκε σε μια μακροπρόθεσμη εκστρατεία λόγω πολλών παραγόντων που ανάγκασαν την ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας να συνεννοηθεί με τη Δύση. Αν δεν υπήρχαν πολιτικές αποφάσεις, τότε ο στρατός μας θα είχε νικήσει τους ουκρανικούς σχηματισμούς εδώ και πολύ καιρό. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στο Business Online ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Λοχαγός First Rank Konstantin Sivkov, Διδάκτωρ Στρατιωτικών Επιστημών, Αντιπρόεδρος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών Πυραύλων και Πυροβολικού.

«Η τρέχουσα σύνθεση της ομάδας είναι κατάλληλη για την επίλυση των καθηκόντων που θέσαμε στην αρχή του NWO. Για να νικήσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, κατά τη γνώμη μου, έχουμε αρκετά στρατεύματα, όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό». λέει ο Σίβκοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επίθεση που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο «δεν ήταν μια επίθεση ιππικού, αλλά μια κανονική, προσεκτικά μελετημένη μεγάλης κλίμακας επιθετική επιχείρηση σε κλίμακα πρώτης γραμμής».

«Αυτή η επιχείρηση συνεχίστηκε, και μπορεί να φανεί, αυστηρά σύμφωνα με το σχέδιο και με μεγάλη επιτυχία», λέει ο Sivkov. – Εάν συνεχίζαμε να το εκτελούμε, τότε το αργότερο μέχρι τα μέσα Απριλίου – στις αρχές Μαΐου, η επιχείρηση θα είχε ολοκληρωθεί πλήρως, δηλαδή τα καθήκοντα που τέθηκαν στη βάση του NWO θα είχαν ολοκληρωθεί . Ο λόγος για τον οποίο δεν συνέβη αυτό ξεφεύγει από το πεδίο της στρατιωτικής τέχνης, αλλά, αντίθετα, βρίσκεται στο πολιτικό επίπεδο. Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι όλη η επιτυχημένη προέλασή μας τελείωσε τη στιγμή που κάναμε μια «χειρονομία καλής θέλησης», δηλαδή, αποσύραμε τα στρατεύματά μας από το Bucha, Gostomel, από κοντά στο Chernobyl, Chernigov, από το Sumy, ακόμη και μερικώς αποσυρθέντα από την περιοχή Kharkov. Αυτό παρά το γεγονός ότι το Kharkov ήταν ήδη περικυκλωμένο εκείνη την εποχή.

Ο Σίβκοφ υπενθυμίζει ότι τα ρωσικά στρατεύματα προχωρούσαν με επιτυχία και η επιχείρηση θα μπορούσε να είχε ολοκληρωθεί όπως θα έπρεπε 100 τοις εκατό, αλλά παρενέβη η πολιτική, η οποία βασίστηκε σε διάφορους λόγους.

«Από τη μία πλευρά, αυτό είναι, φυσικά, πίεση από τη Δύση, φυσικά, μιλάμε για πίεση στην ηγεσία της χώρας στην οικονομική γραμμή. Πίεση άσκησαν και ορισμένοι ολιγάρχες, ιδιοκτήτες εργοστασίων και επιχειρήσεων που ιδιωτικοποιήθηκαν τη δεκαετία του 1990 και μάλιστα οικειοποιήθηκαν τη δημόσια περιουσία επί τότε εγκληματικής κυβέρνησης. Επίσης, πιέσεις άσκησαν μεμονωμένοι επιστήμονες της Ακαδημίας Επιστημών, οι οποίοι ζήτησαν να σταματήσουν τα πάντα, αφού είχαν κερδοφόρες επαφές με τη δυτική κοινότητα, είναι και πράκτορες της πέμπτης στήλης. Και, φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε τα προφανή εμπορικά συμφέροντα της χώρας μας, που έπαιξαν επίσης ρόλο. Όλοι αυτοί οι παράγοντες σε συνδυασμό, αλληλοσυμπληρωματικά, ανάγκασαν την ηγεσία μας να κάνει αυτό το βήμα ή, για να το πω ωμά, συμπαιγνία»,  συνοψίζει ο ειδικός, επισημαίνοντας ότι «αυτή η συμπαιγνία έγινε στην Κωνσταντινούπολη».

Ως αποτέλεσμα, η Μόσχα συμφώνησε να σταματήσει την επίθεση, οπότε ο διοικητής της ομάδας, στρατηγός του στρατού Alexander Dvornikov , απομακρύνθηκε από τη θέση του και όλα τα περαιτέρω σχέδια δράσης ακυρώθηκαν.

«Νωρίτερα, οι στρατιωτικοί στόχοι του NMD ήταν στρατηγικοί: αεροπορική υπεροχή, αποφασιστική ήττα του εχθρού στο βάθος του επιχειρησιακού σχηματισμού του, μεγάλα οπίσθια χτυπήματα, σκοπός των οποίων είναι η καταστροφή μιας ομάδας στρατευμάτων, δηλαδή τα πάντα σύμφωνα με στην κλασική στρατιωτική επιστήμη, συμπεριλαμβανομένου του να περικυκλώσει σε μια οχυρή περιοχή κοντά στο Λουχάνσκ και το Ντόνετσκ, μεγάλες εχθρικές δυνάμεις, να κόψει τις προμήθειες και να διαλύσει σε μέρη. Αντίθετα, μεταφέραμε τη μάχη στην πρώτη γραμμή και χτυπήσαμε κατευθείαν στο μέτωπο. Ως αποτέλεσμα, ο εχθρός παραμένει στην οχυρωμένη περιοχή, διατηρεί τη δυνατότητα ανεφοδιασμού και ανασυγκρότησης προσωπικού, μπορεί να φέρει νέα όπλα και πυρομαχικά. Ως αποτέλεσμα, ο εχθρός έκανε ελεύθερα ελιγμούς, διέλυσε τις διαθέσιμες δυνάμεις, γεγονός που οδήγησε στο γεγονός ότι δεν μπορέσαμε να εκπληρώσουμε κανένα σχέδιο στον βαθμό που περιμέναμε. τονίζει ο Σίβκοφ.

Στην πραγματικότητα, αυτό οδήγησε στο γεγονός ότι ήδη τον Αύγουστο ο εχθρός μπόρεσε να οργανώσει μια ομάδα στρατευμάτων, αφού «δεν ασχοληθήκαμε με χτυπήματα ενάντια στις συσσωρεύσεις ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικών επιτροπών», το χτίσαμε σε ένα κράτος όπου σε ορισμένες τομείς του μετώπου υπερβαίνει τις δυνάμεις μας έως και 10 φορές.

«Όλα αυτά επέτρεψαν στον εχθρό να πραγματοποιήσει μια επιτυχημένη αντεπίθεση στα τέλη Αυγούστου, ακόμη και σε μέρη που δεν ήταν στην πραγματικότητα η κατεύθυνση της κύριας επίθεσης, αλλά ήταν βοηθητικά»,  εξηγεί ο Σίβκοφ, τονίζοντας ότι η βοηθητική κατεύθυνση του Χάρκοβο, όπου η Ο εχθρός συγκέντρωσε σημαντικές δυνάμεις, «αποδείχτηκε σοβαρό μάθημα για εμάς».

«Οι δυνάμεις μας αναγκάστηκαν να αποσυρθούν χωρίς αντίσταση», συνεχίζει ο ειδικός. – Δηλαδή, αφήσαμε αυτά τα εδάφη χωρίς να προσπαθήσουμε να τα υπερασπιστούμε στη μάχη. Αν προετοιμαζόμασταν για αυτό το χτύπημα, τότε συνδυάζοντας τις προσπάθειες του πεζικού, του πυροβολικού και της αεροπορίας -και σας υπενθυμίζω ότι έχουμε πλήρη κυριαρχία στον ουρανό- θα μπορούσαμε εύκολα να καταστρέψουμε τις δυνάμεις του εχθρού που προχωρούσαν, αλλά δεν το κάναμε. Πήραμε την ίδια απόφαση όταν αποφασίσαμε να φύγουμε παράλογα από τη Χερσώνα. Ο λόγος για αυτό ήταν ότι ξαφνικά υπέδειξαν ότι ένας αγωγός αμμωνίας διέρχεται από την περιοχή του Χάρκοβο και την Οδησσό – τέτοιες είναι οι περιπτώσεις.

Ως αποτέλεσμα, οι συμμαχικές δυνάμεις «παρέδωσαν την περιοχή του Χάρκοβο, εγκατέλειψαν τη δυτική όχθη του Δνείπερου, Χερσώνα, όχι λόγω στρατιωτικής ανάγκης».

«Μετά από αυτό πραγματοποιήσαμε μερική κινητοποίηση, αρχίσαμε να εκπαιδεύουμε τους κινητοποιημένους. Θεωρητικά, αυτό που θα πάρουμε θα πρέπει να είναι αρκετό αν σταματήσουμε να τα αλέθουμε όλα σε μετωπικά χτυπήματα, κάνουμε μια μεγάλη επιθετική εκστρατεία με μια πλήρη αεροπορική φάση ενεργειών. Σε αυτή την περίπτωση, νομίζω, οι χερσαίες επιχειρήσεις μέσα σε 3 έως 6 μήνες θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν μια αποφασιστική ήττα των ενόπλων δυνάμεων του καθεστώτος του Κιέβου και να απελευθερώσουν το έδαφος που τώρα κατέχεται από το Kyiv Bandera. Αλλά για να συμβεί αυτό είναι απαραίτητη, κυριολεκτικά αναγκαία, μια πολιτική απόφαση, την οποία δεν είδαμε στα τέλη του φθινοπώρου. Γενικά, είμαστε αρκετά ικανοί όχι μόνο να ξεκινήσουμε ενεργές επιθετικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, αλλά και να κρατήσουμε το έδαφος που ο εχθρός θα αναγκαστεί να μας παραχωρήσει». – ο ειδικός είναι σίγουρος.

Ο Κονσταντίν Σίβκοφ αναφέρθηκε επίσης στις επιθέσεις των ουκρανικών UAV στο στρατηγικό αεροδρόμιο στο Ένγκελς.

«Είναι σημαντικό να καταλάβουμε εδώ ότι δεν πρόκειται απλώς για ένα χτύπημα σε οποιοδήποτε αντικείμενο στρατιωτικής ή πολιτικής υποδομής. Αυτό το αεροδρόμιο και τα αεροπλάνα σε αυτό αποτελούν μέρος της πυρηνικής ασπίδας της Ρωσίας. Σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουμε, μπορούμε ήδη να ξεκινήσουμε έναν πυρηνικό πόλεμο! – Ο Σίβκοφ επισημαίνει, υπενθυμίζοντας ότι τα «Βασικά στοιχεία της κρατικής πολιτικής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής» λέει: «Ο αντίκτυπος του εχθρού σε κρίσιμες κρατικές ή στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η αποτυχία των οποίων θα οδηγήσει στη διακοπή της αντίδρασης των πυρηνικών δυνάμεων».

Είναι σίγουρος ότι το χτύπημα που έκαναν οι Ουκρανοί σαμποτέρ ήταν μια δοκιμασία της αποφασιστικότητας της ρωσικής ηγεσίας – «κοίταξαν πώς θα ενεργούσαμε ως απάντηση σε μια πρόκληση. Και δώσαμε το πιο ευνοϊκό σήμα για τη Δύση – προσποιηθήκαμε ότι δεν είχε συμβεί τίποτα ιδιαίτερο.

Ως αποτέλεσμα, η Ουκρανία επέβαλε παρόμοια χτυπήματα στη Ρωσία, έδειξε τις δυνατότητές της, «και δηλώσαμε το απαράδεκτο τέτοιων μέτρων μόνο όταν πραγματοποιούνται ήδη τρομοκρατικές ενέργειες στην γηγενή επικράτεια της Ρωσίας», αναφέρει ο ειδικός.

«Οι Βρετανοί μιλούν για την πιθανότητα χτυπήματος από Ουκρανούς τρομοκράτες στη Μόσχα, σχεδιάζουν να χτυπήσουν τη νύχτα. Τι θα απαιτήσουν μετά; Εξαρτάται από το τι ευκαιρίες θα υπάρξουν, αλλά το γεγονός ότι θα χτυπήσουν, μεταξύ άλλων με αμερικανικούς πυραύλους, είναι γεγονός. Οι Αμερικανοί, παρεμπιπτόντως, δεν τους πειράζει». λέει ο Σίβκοφ.

Η Πολωνία αντλείται με όπλα, όπου θα πρέπει να φτάσουν περίπου 880 τεθωρακισμένα οχήματα, περίπου 2 χιλιάδες διάφορα τεθωρακισμένα οχήματα, οχήματα πεζικού και παρόμοιος εξοπλισμός και περίπου 400 χιλιάδες προσωπικό. Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας έχει ήδη πει ότι θα καταλήξει σε συμφωνία και θα μπορέσει να προμηθεύσει όπλα μεγάλης εμβέλειας στο καθεστώς του Κιέβου.

«Όλα αυτά είναι συνέπεια του γεγονότος ότι αντιδράσαμε τόσο ήπια, τόσο απρόσεκτα στο γεγονός ότι η πυρηνική μας εγκατάσταση χτυπήθηκε από Ουκρανούς τρομοκράτες», τονίζει ο Σίβκοφ. – Οι λόγοι για το 90 τοις εκατό όλων των δυσκολιών που προκύπτουν κατά την εφαρμογή του CBO βρίσκονται στον πολιτικό τομέα. Και μόνο το 10 τοις εκατό είναι λάθος ή ελάττωμα του ρωσικού στρατού, που τώρα κάνει το καθήκον του. Το γεγονός ότι σήμερα ο εχθρός πυροβολεί τις περιοχές Κουρσκ και Μπέλγκοροντ, ότι απειλεί να καταλάβει την Κριμαία, είναι άμεση συνέπεια της «χειρονομίας καλής θέλησης» που έγινε την άνοιξη σε μια αξιομνημόνευτη συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη. Αν οι πολιτικοί μας είχαν αντισταθεί, έδιναν εντολές στους στρατιώτες μας, τότε όλα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά, αλλά μέχρι στιγμής αυτό που βλέπουμε είναι, από τη μια πλευρά, η διάνοια του Ζαλούγκνι, και από την άλλη, η αδυναμία των ανθρώπων που παίρνουν την απόφαση να υποχωρήσουν».

Ο Σίβκοφ υπενθύμισε ότι το SVO στο σύνολό του αποκάλυψε έναν τεράστιο αριθμό προβλημάτων και δυσκολιών στον ρωσικό στρατό και το πολιτικό σύστημα. Επιπλέον, στις 21 Δεκεμβρίου 2022, ο Βλαντιμίρ Πούτιν , μιλώντας σε συνεδρίαση του συλλόγου του Υπουργείου Άμυνας, σημείωσε ότι τα λάθη πρέπει να αντιμετωπίζονται και να μην αποσιωπούνται, ακόμη και αν βρίσκονται στο συναισθηματικό φάσμα.

«Ζητώ από το Υπουργείο Άμυνας να είναι προσεκτικό σε όλες τις πολιτικές πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένης της λήψης υπόψη της κριτικής και της σωστής και έγκαιρης ανταπόκρισης σε αυτήν. Είναι σαφές ότι η αντίδραση των ανθρώπων που βλέπουν προβλήματα -και προβλήματα σε ένα τόσο μεγάλο, πολύπλοκο έργο φυσικά πάντα εμφανίζονται- μπορεί να είναι συναισθηματική. Αλλά, φυσικά, πρέπει να ακούσουμε αυτούς που δεν αποσιωπούν τα υπάρχοντα προβλήματα, αλλά επιδιώκουν να συμβάλουν στην επίλυσή τους». τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τον Σίβκοφ, η Ρωσία θα πρέπει επειγόντως να σταματήσει να παίζει μαζί με τους «δυτικούς εταίρους», να σταματήσει να προσπαθεί να διαπραγματευτεί με το καθεστώς του Κιέβου και να ενεργήσει εξαιρετικά σκληρά απέναντι στον Μπαντέρα, ο οποίος βλέπει πίσω από τις «χειρονομίες καλής θέλησης» μόνο πολιτική αδυναμία και αδυναμία λήψης απόφασης. ] Πηγή: ΕΑdaily

………………………………………………………………………………………………………..