Γερμανία: “Εμπόλεμη ζώνη” το Lützenrath. ΕΣ <ΑΥΡΙΟΝ> ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ

Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ

Εμείς το γράφαμε απο 03-01-2023 Γερμανία: “Ανθρακας ο θησαυρός”. Συγκρούσεις με την αστυνομία στην διαδήλωση.

Η συνέχεια….:

Πολλές εκατοντάδες ακτιβιστές οικολόγοι συγκεντρώθηκαν χθες σε ένα χωριό της δυτικής Γερμανίας, για να καταγγείλουν την προβλεπόμενη επέκταση ενός ανοιχτού λιγνιτωρυχείου, το οποίο έχει εξελιχθεί σε σύμβολο της αντίθεσής τους στα ορυκτά καύσιμα.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο χωριό Λούτζερατ, στη Ρηνανία-Βόρεια Βεστφαλία, το οποίο απαλλοτριώθηκε και έχει εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους του. Εδώ και πολλούς μήνες ζούσαν εκεί ακτιβιστές οικολόγοι, ακόμη και σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς ή στα γύρω δέντρα.

Η τοπική αστυνομία έκανε λόγο για “2.000 άτομα”, οι διοργανωτές για “πολλές χιλιάδες”.

Οι διαδηλωτές πιστεύουν ότι η εντατικοποίηση της εξόρυξης άνθρακα στη Γερμανία είναι αντίθετη με τους στόχους του Βερολίνου να μειώσει τις εκπομπές CO2. Λένε επίσης ότι η RWE θα μπορούσε να κάνει εξόρυξη άνθρακα σε άλλες περιοχές και δεν χρειάζεται να καταστραφεί το χωριό.

Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, οι τοπικές αρχές σχεδιάζουν να αναπτύξουν πολλές εκατοντάδες αστυνομικούς στον χώρο, την επόμενη εβδομάδα, ενόψει της πιθανής εκκένωσής του.

Ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ

Πρέπει να πούμε ότι στο παρελθόν διαδηλωτές-ακτιβιστές κατάφεραν να εμποδίσουν διάφορα σχέδια της κυβερνήσης και εταιριών.