Οι 20 κορυφαίοι επιστήμονες-μηχανικοί της Κίνας πέθαναν σε ένα μήνα !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΥΓΕΙΑ

Κινεζική σημαία σε ένα σπίτι στο ιστορικό κέντρο του Πεκίνου στην περιοχή Dazhalan στο Πεκίνο - RIA Novosti, 1920, 01/08/2023

Οι κορυφαίοι μηχανικοί και επιστήμονες της Κίνας πέθαναν με πρωτοφανή ρυθμό από τότε που άρθηκαν οι περιορισμοί κατά του COVID-19 της χώρας, με 20 μέλη της Κινεζικής Ακαδημίας Μηχανικής (CAE) να πεθαίνουν μόνο σε λιγότερο από ένα μήνα, περισσότερο από τον μέσο όρο θανάτου σε ένα χρόνο, σύμφωνα με την South China Morning Post .
.
Η China Academy of Engineering είναι ένα από τα κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα και ο πιο διάσημος μηχανικός οργανισμός στη χώρα, με περισσότερα από 900 μέλη που έχουν συμμετάσχει στην ιδέα, το σχεδιασμό και την κατασκευή σχεδόν όλων των μεγάλων έργων της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων στον κόσμο, όπως το Υδροηλεκτρικό φράγμα Three Gorges, ένα δίκτυο σιδηροδρόμων υψηλής ταχύτητας και ο διαστημικός σταθμός Tiangong.
.
Η CAE ανέφερε προηγουμένως ότι 20 από τα μέλη της απεβίωσαν μεταξύ 15 Δεκεμβρίου και 4 Ιανουαρίου. Για σύγκριση, μεταξύ 2017 και 2021, πέθαιναν κατά μέσο όρο 16 μέλη της ακαδημίας ετησίως και καταγράφηκαν 13 θάνατοι το 2021.
.
Το νεότερο μέλος της ακαδημίας που πέθανε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ήταν ο 77χρονος φυσικός Ti Tianchu, ο οποίος ειδικευόταν στα ατομικά ρολόγια, και ο μεγαλύτερος ήταν ο 102χρονος Zhang Jinzhe, ο οποίος το 1950 ίδρυσε το πρώτο τμήμα παιδοχειρουργικής της Κίνας. στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πεκίνου .
.
Μεταξύ των πρόσφατα νεκρών είναι ο Xu Mi, επικεφαλής μηχανικός του προγράμματος ταχέων πυρηνικών αντιδραστήρων της Κίνας, ο Zhao Zizen, κατασκευαστής της πρώτης οπτικής ίνας της Κίνας, ο Zhang Guocheng, ιδρυτής μηχανικός της κινεζικής βιομηχανίας σπάνιων γαιών και ο Zhao Yinjun, νικητής του υψηλότερου εθνικού βραβείου της Κίνας στην επιστήμη. και τεχνολογία για τη συνεισφορά του στα όπλα λέιζερ της Κίνας.
Η Κινεζική Ακαδημία Μηχανικών δεν παρείχε αιτία θανάτου για κανένα από τα αναφερόμενα μέλη…
.
Ένας γιατρός που εργάζεται σε μεγάλο νοσοκομείο του Πεκίνου, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του λόγω της ευαισθησίας του θέματος, είπε στην εφημερίδα ότι όλα τα μέλη της ακαδημίας συνήθως λαμβάνουν προνομιακή θεραπεία ισοδύναμη με αυτή των υφυπουργών. Όμως τον τελευταίο καιρό, τα δωμάτια του νοσοκομείου έχουν ξεμείνει από κενές θέσεις και οι ασθενείς θα είναι τυχεροί αν υπάρχει θέση στο λόμπι. Η πανδημία έχει επίσης προκαλέσει εξάντληση των πόρων στο δημόσιο σύστημα υγείας, οδηγώντας σε καθυστέρηση στη θεραπεία άλλων ασθενειών, είπε ο γιατρός.
.
Με τη σειρά του, ο επιστήμονας, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε ότι ήταν πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί ο συνολικός αντίκτυπος της πανδημίας στον κλάδο της επιστήμης και της τεχνολογίας της Κίνας.
“Τώρα τα σύνορά μας ανοίγουν ξανά. Μπορούμε να συναντηθούμε με συναδέλφους από όλο τον κόσμο για να δημιουργήσουμε ξανά νέες ιδέες και να εργαστούμε στενά σε ενδιαφέροντα έργα”, είπε.
.
Πηγή: RIA Novosti
…………………………………
Επίσης, σύμφωνα με άλλες πηγές, υπάρχουν εδώ και καιρό αμφιβολίες για τον πραγματικό αριθμό των ανθρώπων που πεθαίνουν από κορονοϊό στην Κίνα. Και όχι μόνο από την Δύση, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας. Και η ανησυχία σχετικά με τα στοιχεία που δημοσιοποιούν οι υγειονομικές αρχές εντείνεται, καθώς όλο και περισσότεροι διάσημοι πεθαίνουν με … ασαφείς αιτίες θανάτου, ενώ από την πλευρά του, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) νωρίτερα αυτή την εβδομάδα επέκρινε τον «πολύ στενό» ορισμό του Πεκίνου για τους θανάτους από Covid…
.
(σ.σ. : Μέχρι πριν λίγο καιρό, μετά τους μαζικούς εμβολιασμούς, ως αιτία θανάτου για άσημους και διάσημους αναφερόταν ο… “ξαφνικός θάνατος” !! Τώρα αναφέρονται οι… “ασαφείς αιτίες” !!! )

…………………………………………………………………………………………