Συνελήφθη ο μεγαλύτερος λαθρέμπορος ανθρώπων στον κόσμο !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Kidane Zekarias Habtemariam. Εικονογράφηση: Middle East Eye 

Τα ΗΑΕ βοηθούν στη σύλληψη του πιο καταζητούμενου διακινητή στον κόσμο

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μίλησαν για το ρόλο τους σε μια διεθνή επιχείρηση για τη σύλληψη ενός εγκληματία της Ερυθραίας που είναι ο «πιο καταζητούμενος» λαθρέμπορος ανθρώπων στον κόσμο στο Σουδάν. Το αναφέρει το AFP, όπως μεταδίδει η ΕΑdaily .

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Kidane Zekarias Habtemariam κατηγορείται ότι είναι ο μεγαλύτερος λαθρέμπορος που διευθύνει έναν καταυλισμό στη Λιβύη, όπου εκατοντάδες μετανάστες από την Ανατολική Αφρική που προσπαθούσαν να εισέλθουν στην Ευρώπη απήχθησαν και βιάστηκαν. Η Λιβύη θεωρείται βασικό κέντρο για την εμπορία ανθρώπων, οι οποίοι βρίσκονται στα χέρια των λαθρεμπόρων σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής στην Ευρώπη.

Ο υπουργός Εσωτερικών των ΗΑΕ Αμπντουλάχ αλ-Σουγουέιντι δήλωσε ότι οι σουδανικές αρχές συνέλαβαν τον δράστη σε συνεργασία με το Άμπου Ντάμπι.

Ο Habtemariam έλαβε δύο κόκκινες ειδοποιήσεις της Interpol από την Αιθιοπία και την Ολλανδία. Ο δράστης, στο ραντάρ της Ιντερπόλ από το 2019, έχει κερδίσει μια τρομερή φήμη για «ιδιαίτερα σκληρή και βίαιη μεταχείριση των μεταναστών».

Οι αρχές των ΗΑΕ δήλωσαν ότι συζητούν με την Ιντερπόλ το ενδεχόμενο να ξεκινήσει νέα έρευνα για τον Habtemariam. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο δράστης θα δικαστεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και οι αρχές θα εξετάσουν το ενδεχόμενο έκδοσής του αφού κλείσει η υπόθεση στα Εμιράτα.

………………………………………………………………………………………………………..