Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου, 2023

ΗΠΑ: Εξελέγη ο Μακάρθι πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στη 15η ψηφοφορία !

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑ: Εξελέγη ο Μακάρθι πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων
Έως ότου η διαδικασία ολοκληρωθεί, η Βουλή των Αντιπροσώπων θα μπορεί να προχωρήσει στον σχηματισμό του Κογκρέσου και την ορκωμοσία των νεοεκλεγμένων μελών του AP Photo/Alex Brandon

Ο ρεπουμπλικάνος Κέβιν Μακάρθι εξελέγη ως πρόεδρος της  Βουλής των Αντιπροσώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, κατά την 15η ψηφοφορία το πρωί του Σαββάτου (7/1).

Όπως αναφέρει το cnn.gr, με 216 ψήφους κατάφερε να εκλεγεί ο Κέβιν Μακάρθι έναντι του δημοκρατικού αντιπάλου του Χακίμ Τζέφρις που έχασε για μόλις 212 ψήφους, μετά από πέντε συναπτές ημέρες συνεδριάσεων.

Όταν ο Χακίμ Τζέφρις «καθοδηγητής» της ομάδας που αρνείται να δώσει τη στήριξή της στον Μακάρθι, ερωτήθηκε από το CNNi αναφορικά με τις εξελίξεις δήλωσε «Ας δούμε τι πρόκειται να γίνει μόλις οι ψήφοι καταμετρηθούν»

Όταν όμως, φτάνει στο σημείο το cnn να γράψει ότι, ο δημοκρατικός Χακίμ Τζέφρις ήταν ο “καθοδηγητής” της ομάδας των “σκληροπυρηνικών” Ρεπουμπλικανών που είχε εκτροχιάσει την προσπάθεια του Μακάρθι να γίνει πρόεδρος της Βουλής, σκεφθείτε τι μπορεί να γίνει σε μελλοντικές θεματικές ψηφοφορίες !!

14 φορές στην ιστορία, οι βουλευτές του Κογκρέσου δεν κατάφεραν να εκλέξουν έναν ομιλητή στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας, και αυτό δεν έχει συμβεί από το 1923. Τότε, για να εκλεγεί ο Ρεπουμπλικάνος Φρέντερικ Τζιλέτ είχαν χρειαστεί όχι λιγότερες από εννιά ψηφοφορίες, ενώ το 1856 το σώμα ψήφισε ούτε λίγο ούτε πολύ 133 φορές μέσα σε δύο μήνες!

……………………………………………………………………………………………….