Γαλλία. Τα “κίτρινα γιλέκα” ξανά στο δρόμο !! Χιλιάδες διαδηλωτές στο Παρίσι για την άνοδο των τιμών

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Διαμαρτυρία των «κίτρινων γιλέκων» στο Παρίσι για την άνοδο των τιμών
Το γαλλικό κίνημα των «κίτρινων σακακιών» πραγματοποιεί μαζική διαδήλωση στο Παρίσι ενάντια στην άνοδο του κόστους ζωής.
.
Η πομπή ξεκίνησε γύρω στις 14:30 τοπική ώρα από την Place Breteuil στο 7ο διαμέρισμα του Παρισιού. Η στήλη κινείται προς τη λεωφόρο Bercy στο 12ο διαμέρισμα, συγκρατείται από αστυνομικούς και χωροφύλακες από όλες τις πλευρές.
.
.
Σύμφωνα με την ανταποκριτή του RIA Novosti στο Παρίσι, Αναστασία Ιβάνοβα. χιλιάδες άνθρωποι συμμετέχουν στη δράση. Αντιτίθενται στον αυξανόμενο πληθωρισμό, τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος και την εφαρμογή από την κυβέρνηση του άρθρου 49.3 του συντάγματος, το οποίο επιτρέπει την ψήφιση νόμων χωρίς συζήτηση στο κοινοβούλιο.
«Στη Γαλλία , η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για τους φτωχούς. Στερούνται της ευκαιρίας να νοσηλευτούν, να πληρώσουν λογαριασμούς ρεύματος και να λάβουν ποιοτικό φαγητό. Ταυτόχρονα, υπάρχει μια ομάδα εκμεταλλευτών που τα παίρνει όλα και το κράτος προστατεύει αυτούς», είπε στο πρακτορείο ένας από τους υποστηρικτές των «κίτρινων γιλέκων».
.
Μεγάλης κλίμακας διαδηλώσεις ξεκίνησαν στη Γαλλία στις 17 Νοεμβρίου 2018. Περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους εκείνη την ώρα. Πολλοί φορούσαν τα αντανακλαστικά γιλέκα που έδωσαν το όνομά του στο κίνημα. Το αρχικό αίτημα ήταν να μην αυξηθεί ο φόρος στις τιμές των καυσίμων και της βενζίνης, μετά το κάρφωσαν άλλοι, κοινωνικοί και πολιτικοί.
.
Από τότε, παραδοσιακά πραγματοποιούνται διαδηλώσεις τα Σάββατα. Συχνά συνοδεύονται από πογκρόμ, ταραχές και συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας. Το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» έχει γίνει αναγνωρίσιμο σε πολλές χώρες του κόσμου.

…………………………………………………………………………………………………