Ουκρανός Υπ.Άμυνας: Για την απειθαρχία στον στρατό μας φταίει η Ρωσσία !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αιχμάλωτοι στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας - RIA Novosti, 1920, 01/06/2023
© RIA Novosti / Andrey Kots Αιχμάλωτοι στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Φωτογραφία αρχείου

ΑΛΦΕΙΟΣ : Μια παροιμία του σοφού λαού, λέει: “της στραβής ψ..λής τα μαλλιά της φταίνε” !!

………….

Επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Reznikov: Η κακή πειθαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προκαλείται από υποκινητές

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksiy Reznikov ισχυρίζεται ότι τα προβλήματα με την πειθαρχία στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συνδέονται με τις ενέργειες “υποκινητών που πληρώνονται από τους Ρώσους”, γράφει το Strana.ua .
.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό ακριβώς προκάλεσε την ανάγκη ενός νόμου για την ενίσχυση της ευθύνης του στρατιωτικού προσωπικού, ο οποίος ξεκίνησε από τη στρατιωτική ηγεσία.
.

“Επειδή υπάρχουν προβλήματα σε ορισμένες καταστάσεις με την πειθαρχία, και κάποιοι την κάνουν κατάχρηση. Υπήρχαν υποκινητές, πληρώθηκαν από τους Ρώσους, και μετά αυτοί οι άνθρωποι απέφευγαν την ευθύνη. Δηλαδή, η αρχή του αναπόφευκτου της τιμωρίας δεν λειτούργησε σε αυτό στιγμή», είπε ο Ρέζνικοφ σε μια συνέντευξη με μια δημοσιογράφο Έλενα Φρόλιακ.

Πρόσθεσε ότι εμπιστεύεται τη στρατιωτική διοίκηση και υποστήριξε την πρότασή του.
.
Τον Δεκέμβριο, το Verkhovna Rada ψήφισε νόμο που αυστηροποιεί τις ποινές για μη συμμόρφωση με στρατιωτικές εντολές. Σύμφωνα με αυτό, η άρνηση συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις του διοικητή θα οδηγήσει σε πρόστιμο ή σύλληψη και φυλάκιση. Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny κάλεσε τον Πρόεδρο Volodymyr Zelensky να υπογράψει το νόμο, αναγνωρίζοντας ότι ο ουκρανικός στρατός έχει προβλήματα με την εκτέλεση εντολών και την αποχώρηση από θέσεις χωρίς άδεια.

…………………………………………………………………………………………………