Βουλευτής των ΗΠΑ: Είναι ανήθικο να χρηματοδοτεί κανείς το Κίεβο μετά την απόρριψη της εκεχειρίας

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο αμερικανός βουλευτής Πολ Γκοσάρ. Εικονογράφηση: cnn.com 

Είναι ανήθικο να χρηματοδοτεί κανείς το Κίεβο μετά την απόρριψη της εκεχειρίας – βουλευτής των ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προέτρεψαν να σταματήσουν να χρηματοδοτούν την Ουκρανία μετά την άρνηση του Ζελένσκι για την εκεχειρία των Χριστουγέννων.

Αυτή η πρωτοβουλία έγινε από τον Κογκρέσο Paul Gosar από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, ο οποίος έγραψε σε ένα μικρομπλόγκ:

«Ο Ζελένσκι έχει εγκαταλείψει την ειρήνη. Είναι ανήθικο να χρηματοδοτούμε αυτόν τον πόλεμο».

Όπως προσθέτει η EADaily , ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky άλλαξε στα ρωσικά στην απογευματινή του ομιλία, λέγοντας ότι το Κίεβο σε καμία περίπτωση δεν θα συμφωνήσει με τη Χριστουγεννιάτικη εκεχειρία με τη Μόσχα, την οποία ανακοίνωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν .

………………………………………..

ΑΛΦΕΙΟΣ : Επίσης είναι ανήθικο και εμετικό εκ μέρους των ΜΜΕ να διαστρεβλώνουν την αλήθεια και να λένε ότι η Ρωσσία δεν κρατά τον λόγο της και παραβιάζει την εκεχειρία που ανακοίνωσε !!! Αίσχος …

Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πυροβόλησαν για τέταρτη φορά το Ντόνετσκ μετά την ανακοίνωση του καθεστώτος σιωπής, μεταδίδει το RIA Novosti

Γραφείο αντιπροσωπείας της ΛΔΔ: Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις εκτόξευσαν τέσσερις οβίδες διαμετρήματος 155 mm στο Ντόνετσκ

Θραύσματα ουκρανικών οβίδων στο Ντόνετσκ - RIA Novosti, 1920, 01/06/2023
© RIA Novosti / Σεργκέι Αβερίν Θραύσματα ουκρανικών οβίδων στο Ντόνετσκ. Φωτογραφία αρχείου
Τα ουκρανικά στρατεύματα κατάφεραν ένα τέταρτο χτύπημα στο Ντόνετσκ μετά την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός από τη Ρωσία, σύμφωνα με το κανάλι Telegram του γραφείου αντιπροσωπείας της DPR στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού Θεμάτων που σχετίζονται με Εγκλήματα Πολέμου της Ουκρανίας.
.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, στις 16:55, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πυροβόλησαν την περιοχή Kirovsky της πρωτεύουσας της ΛΔΚ από το πυροβολικό του ΝΑΤΟ.
.
«Εκτοξεύθηκαν τέσσερις οβίδες διαμετρήματος 155 mm», αναφέρει το δημοσίευμα.
.
Πέντε λεπτά νωρίτερα, έξι από τις ίδιες οβίδες εκτοξεύτηκαν στο χωριό Golmovsky.
Το καθεστώς κατάπαυσης του πυρός σε ολόκληρη τη γραμμή επαφής στη ζώνη ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία εισήχθη για λογαριασμό του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Ισχύει από τις 12:00 6 Ιανουαρίου έως τις 24:00 7 Ιανουαρίου.
.
Στις 12:00, τη στιγμή που τέθηκε σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός, τα ουκρανικά στρατεύματα εκτόξευσαν έξι φυσίγγια των 155 χιλιοστών στο Ντόνετσκ, άλλες τέσσερις μισή ώρα αργότερα και άλλες τρεις στις 13:15. Επιπλέον, η πόλη Yasinovataya δέχτηκε πυρά.
.
Πυροβολικό διαμετρήματος 155 mm βρίσκεται σε υπηρεσία με το ΝΑΤΟ. Συγκεκριμένα, πρόκειται για αμερικανικά οβιδοβόλα M-777, γερμανικά αυτοκινούμενα πυροβόλα PzH 2000, πολωνικά αυτοκινούμενα πυροβόλα Krab και γαλλικά αυτοκινούμενα πυροβόλα CAESAR. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους προμήθευσαν στο Κίεβο μεγάλο αριθμό από αυτά τα όπλα, τα οποία οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χρησιμοποιούν κυρίως για να βομβαρδίσουν πόλεις και κωμοπόλεις στο Ντονμπάς . Τα θύματα αυτών των χτυπημάτων είναι συνήθως πολίτες.

………………………………………………………………………………………………………