Ένταλμα σύλληψης του Τραμπ εκδόθηκε στο Ιράκ !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ντόναλντ Τραμπ και Κασέμ Σουλεϊμανί. Εικονογράφηση: Σαλόνι

Ο Faik Zeidan, επικεφαλής του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Ιράκ, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Αυτό ανέφερε η ειδησεογραφική πύλη Baghdad Al-Yaum.

Μιλώντας στην τρίτη επέτειο από τον θάνατο του διάσημου Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί και του αρχηγού των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων “Al-Hashd Ash-Shaabi” Abu Mahdi al-Muhandis , ο Zeidan είπε:

«… η ευθύνη αυτού που διέπραξε το έγκλημα εναντίον των ηγετών της νίκης (Σουλεϊμανί και αλ-Μουχαντίς) ενώπιον του δικαστηρίου μόνο διπλασιάζεται».

Σημείωσε επίσης:

«Το δικαστήριο ήταν εξοικειωμένο με τα γεγονότα των εγκλημάτων σύμφωνα με τα στοιχεία και τις ενδείξεις που ελήφθησαν από τις υπηρεσίες και τις υπηρεσίες ασφαλείας… τους προτρέπω να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρούμε τα στοιχεία που χρειαζόμαστε».

Όπως ανέφερε η EADaily , τελετές πένθους πραγματοποιήθηκαν στο Ιράν, το Ιράκ, τον Λίβανο και πολλές άλλες χώρες για την επέτειο του θανάτου του στρατηγού Soleimani και του διοικητή Al-Hashd Al-Shaabi Al-Muhandis, οι οποίοι σκοτώθηκαν κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης με εντολές του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ χαρακτήρισε τις ενέργειες των ΗΠΑ ως πράξη διεθνούς κρατικής τρομοκρατίας , με την οποία συμφώνησε ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν .

Το πρακτορείο … επικαλέστηκε επίσης τη δήλωση του ηγέτη του ιρακινού «Κινήματος Εθνικής Σοφίας» Ammar al-Hakim, ο οποίος σημείωσε ότι η δολοφονία του al-Muhandis και του στρατηγού Soleimani είναι ένα έγκλημα των ΗΠΑ για το οποίο δεν υπάρχει συγχώρεση :

«Πιστεύουμε ότι το αποτρόπαιο έγκλημα που διέπραξαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαγδάτης είναι ένα αμερικανικό λάθος όσον αφορά τα δικαιώματα των Ιρακινών και των φιλοξενούμενων τους, που δεν μπορούν να συγχωρηθούν μετά από όλες τις θυσίες, τον ηρωισμό και τις νίκες κατά των τρομοκρατών».

Η ιρακινή πολιτική και θρησκευτική προσωπικότητα σημείωσε ότι αυτό το βήμα της Ουάσιγκτον οδήγησε μόνο στην ενίσχυση των θέσεων των τρομοκρατών, προκαλώντας το αντίθετο αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σουλεϊμανί ήταν ένας από τους αρχιτέκτονες της περιφερειακής στρατηγικής του Ιράν και πολέμησε αποτελεσματικά τις τρομοκρατικές οργανώσεις στο Ιράκ και τη Συρία, κυρίως το ISIS , του οποίου η τακφιριτική ιδεολογία αποτελούσε ιδιαίτερο κίνδυνο για τους Σιίτες. Μετά τον θάνατο του διάσημου στρατιωτικού ηγέτη, η ιρανική ηγεσία υποσχέθηκε να εκδικηθεί τους Αμερικανούς και τον Τραμπ προσωπικά για το έγκλημα που διαπράχθηκε.

…………………………………………………………………………………………….