Και στον ΟΗΕ η Πολωνία για πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Η έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη - RIA Novosti, 1920, 01/03/2023

Η Πολωνία ζήτησε από τον ΟΗΕ να παρέμβει στο θέμα της λήψης πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία

Η Βαρσοβία κάλεσε τον ΟΗΕ να βοηθήσει στη λήψη πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία, δήλωσε στον αέρα του πολωνικού ραδιοφώνου ο Arkadiusz Mulyarchik, υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας, εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος της κυβέρνησης για τις επανορθώσεις, σύμφωνα με το RIA Novosti.
.
Νωρίτερα, η Πολωνία απευθύνθηκε στην UNESCO και στο Συμβούλιο της Ευρώπης με το ίδιο αίτημα .
.
«Στέλνουμε επίσης μια δήλωση στον ΟΗΕ με αίτημα να παρέμβει σε αυτό το θέμα. <…> Σας ζητάμε να παρέμβετε σε αυτό το θέμα, να δημιουργήσετε ένα είδος πλατφόρμας για διάλογο με τη Γερμανία, η οποία δεν θέλει να διεξαχθεί αυτός ο διάλογος», είπε ο Mulyarchik.
Νωρίτερα, οι πολωνικές αρχές δήλωσαν ότι απαιτούσαν 6,2 τρισεκατομμύρια ζλότι (περίπου 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια) από τη Γερμανία ως αποζημίωση για ζημιές από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στις αρχές Οκτωβρίου εστάλη αντίστοιχο σημείωμα στο Βερολίνο μέσω του υπουργείου Εξωτερικών.
.
Η γερμανική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν πρόκειται να πληρώσει τίποτα: πιστεύει ότι έχει ήδη καταβάλει αρκετά μεγάλη αποζημίωση και δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητηθεί η άρνηση της Πολωνίας για αποζημιώσεις το 1953.
………………………………………….
Σχετικά …

Πολωνός ιστορικός: Η Βαρσοβία απαιτεί αποζημιώσεις από τη Γερμανία για τη σφαγή των Εβραίων από τους ίδιους τους Πολωνούς !!

6.000.000 ΘΥΜΑΤΑ<>Πολωνία: Ζητά 1,3 τρισ. ευρώ ως πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία. ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ….

Η Πολωνία θα στείλει επίσημη ΝΟΤΑ στη Γερμανία για 1,3 τρις€ αποζημιώσεις του Β’ Π.Π. !!

Πολωνία VS Γερμανία (προσεχώς σύρραξη??). Οι Πολωνοί ζητούν αποζημιώσεις του Β’ Π.Π., ο Scholz είπε για τα σύνορα και του ζητούν εξηγήσεις !!

Την έστειλε η Πολωνία τη ΝΟΤΑ στη Γερμανία !! Ζητά 1,3 τρις€ πολεμικές αποζημιώσεις του Β’ Π.Π. !!

ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ MARSHALL ;;; Με την συμφωνία του Λονδίνου το 1953, 20 κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, που είχαν δανείσει χρήματα στη Γερμανία της εποχή της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και μετά το 1945, συμφώνησαν να μειώσουν το χρέος της Γερμανίας κατά το ήμισυ. Επιπλέον συμφώνησαν ότι η αποπληρωμή του δεν θα προέρχεται από τις κυβερνητικές δαπάνες αλλά αποκλειστικά από τις εξαγωγές…
.
Όπως προκύπτει από το τελικό κείμενο, κατά τη συμφωνία δεν συνυπολογίστηκαν οι δωρεάν ενισχύσεις που χορήγησαν μετά τον πόλεμο στη Γερμανία οι ΗΠΑ (1,17 δισ. δολάρια από το σχέδιο Μάρσαλ και η USAID (200 εκατ. δολάρια).
.
431
Η φωτογραφία είναι από εκείνη την συμφωνία του Λονδίνου το 1953, με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να υπογράφει την “διευκόλυνση” των Γερμανών.

………………………………………………………………………………………………