“Δικτατορία της μπανάνας” η ΕΕ !! Ο ΜΑΪΝΤΑΝός Ζελένσκι ανακοίνωσε σύνοδο κορυφής “στο Κίεβο της Ούρσουλας” !!

News Politics ΕΥΡΩΠΗ

ΑΛΦΕΙΟΣ : Άκουσον, άκουσον !! Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι η σύνοδος κορυφής της ΕΕ, αντίθετα με ό,τι είχε ανακοινωθεί αρχικά, από ευρωπαίους αξιωματούχους, δεν θα γίνει στις Βρυξέλλες, αλλά στο Κίεβο !!

Αυτό το μόρφωμα πλέον, δεν είναι ΕΕ, αλλά … “το Κίεβο της Ούρσουλας” που το “κυβερνάει” ο ΜΑΪΝΤΑΝός !!

[ ➡  Σύμφωνα με τη Συνθήκη για την ΕΕ, οι ηγέτες της ΕΕ συνεδριάζουν τουλάχιστον τέσσερις φορές τον χρόνο, συνήθως τον Μάρτιο, τον Ιούνιο, τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο.

 ➡  Οι συνεδριάσεις αυτές, που συχνά αναφέρονται ως «σύνοδοι κορυφής της ΕΕ» πραγματοποιούνται στις Βρυξέλλες, στο κτίριο Europa. Συνήθως πραγματοποιούνται επί δύο ημέρες, Πέμπτη και Παρασκευή…

 ➡   Μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι οι αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων των 27 κρατών μελών της ΕΕ και οι Πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής…

 ➡  Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφασίζει συνήθως με συναίνεση (δηλαδή κανένα μέλος δεν αντιτίθεται στην έγκριση). Με τον ίδιο τρόπο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφασίζει για την έκδοση συμπερασμάτων.

 ➡  Ωστόσο, σε ορισμένες ειδικές περιπτώσεις που προβλέπονται στις Συνθήκες της ΕΕ (όπως για την έκδοση νομικών πράξεων), το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφασίζει με ψηφοφορία ]

Όπως αναφέρει το ertnews.gr, η αλλαγή τοποθεσίας ανακοινώθηκε έπειτα από τηλεφωνική συνδιάλεξη του κ. Ζελένσκι με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Στη σύνοδο, που σχεδιάζεται να διεξαχθεί την Παρασκευή 3η Φεβρουαρίου, δεν θα συμμετάσχουν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 27, αλλά μόνο η κυρία φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Εδώ πλέον μιλάμε για “δικτατορία της μπανάνας” !!

Όπως γράφει το δημοσίευμα, ο Ζελένσκι και η φον ντερ Λάιεν συζήτησαν στην πρώτη συνδιάλεξή τους το 2023 για την κατάσταση στα μέτωπα του πολέμου, για την πρόοδο της ουκρανικής κυβέρνησης στη διαδικασία ένταξης της χώρας στην ΕΕ και για την ευρωπαϊκή οικονομική υποστήριξη στο Κίεβο, μετά την υιοθέτηση του πακέτου 18 δισ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Δεκέμβριο. Ο ουκρανός πρόεδρος ζήτησε το πρώτο μέρος της βοήθειας να παραδοθεί εντός του μήνα. (Κατ’ εμάς, δεν ζήτησε αλλά απαίτησε, όπως απαιτεί κι από όλους τους άλλους) !!

…………………………………………………………………………………………………………