Πρωτοχρονιάτικη επίθεση σε κτίριο στη Makeevka του Ντόνετσκ. 63 Ρώσσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης της Ρωσικής Ομοσπονδίας αποσυναρμολογούν τα ερείπια του κατεστραμμένου κτιρίου της επαγγελματικής σχολής 19 στην πόλη Makeevka - RIA Novosti, 1920, 02.01.2023

Τα μεσάνυχτα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιτέθηκαν στο κτίριο με κινητοποιημένα άτομα στη Makiivka – πολλά θύματα. 

Συνέπειες νυχτερινής επίθεσης στη Μακέεβκα. Εικονογράφηση: Telegram 

Nikolai Lizunov Όταν ηχούσε το Κρεμλίνο και ο ρωσικός ύμνος την Πρωτοχρονιά, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χτύπησαν το Makeevsky PTU-19 (DPR), όπου, κατά παράβαση όλων των νόμων της εποχής του πολέμου, τοποθέτησαν τους κινητοποιημένους. Η έκθεση του Υπουργείου Άμυνας δεν έκανε λόγο για την τραγωδία, αλλά από το βράδυ της 1ης Ιανουαρίου, άρχισαν να εμφανίζονται αναφορές στα κανάλια Telegram για τον θάνατο των στρατιωτών μας.

Ακολουθούν οι πληροφορίες από το TK “Unofficial Bezsonov” Z “”:

«Σχετικά με την απεργία στην επαγγελματική σχολή Makeevsky. Οι ντόπιοι αναφέρουν ότι το χτύπημα δόθηκε ακριβώς στις 00.01 ώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες μου, ο εχθρός χρησιμοποίησε για άλλη μια φορά το αμερικανικό Hymers MLRS. Προφανώς, η ανώτατη διοίκηση δεν γνωρίζει ακόμη τις δυνατότητες αυτού του όπλου. Ελπίζω να τιμωρηθούν οι δράστες που πήραν την απόφαση να κάνουν χρήση αυτής της διευκόλυνσης. Υπάρχουν αρκετά εγκαταλελειμμένα αντικείμενα με ισχυρά κτίρια και υπόγεια στο Donbass, όπου είναι δυνατό να τοποθετηθεί το προσωπικό διασκορπισμένο. Και αν όλα είναι απασχολημένα, τότε για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν δυνατό να σκάβουμε αποθήκες με εξοπλισμό κατασκευής ορυχείων.

Ο TK Readovka γράφει για “έναν εύκολο στόχο για τον εχθρό”:

«Οι πληροφορίες για την τραγωδία στη Makiivka επιβεβαιώθηκαν – την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, εχθροί από το MLRS πυροβόλησαν στην τοπική επαγγελματική σχολή, όπου βρίσκονταν οι στρατιωτικοί. Στρατιωτικοί ανταποκριτές άρχισαν να επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες για το τερατώδες γεγονός στο Makeevka. Στο κτήριο της τοπικής επαγγελματικής σχολής, στρατιωτικό προσωπικό ήταν εγκατεστημένο, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, κινητοποιήθηκε. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, κυριολεκτικά τα μεσάνυχτα, δέχτηκε ένα τεράστιο πλήγμα στις επαγγελματικές σχολές από την αμερικανική MLRS HIMARS. Υπήρχαν νεκροί και τραυματίες, ο ακριβής αριθμός είναι ακόμη άγνωστος. Το ίδιο το κτίριο υπέστη σοβαρές ζημιές. Το γεγονός της θέσης του προσωπικού της μονάδας προκάλεσε μαζική κριτική από στρατιωτικούς ανταποκριτές και ειδικούς. Ένα αντικείμενο που δεν είναι κατάλληλο για την ασφαλή παρουσία των στρατιωτικών σε αυτό, μη εξοπλισμένο με καταφύγια, είναι εύκολος στόχος για έναν εχθρό που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την τοποθεσία.

Τηλεγραφικό κανάλι του Αντρέι Μεντβέντεφ . Όπως πάντα, ξεκάθαρο και επί της ουσίας:

«Σχετικά με τον Makiivka εν συντομία. Κάθε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο και θέση. Στον 10ο μήνα του πολέμου, είναι επικίνδυνο και εγκληματικό να θεωρείς τον εχθρό ανόητο που δεν βλέπει τίποτα. Η τοποθέτηση προσωπικού οπουδήποτε, σε κτίρια, αντί να τοποθετηθεί σε καταφύγια, είναι άμεση βοήθεια στον εχθρό. Ο Πρόεδρός μας έχει επανειλημμένα πει ότι η σωτηρία ανθρώπων είναι η ύψιστη προτεραιότητα. Αυτό ισχύει και για τον πόλεμο. Πιο συγκεκριμένα, μάχες στην πρώτη θέση. Κάθε στρατιώτης και αξιωματικός είναι σημαντικός, η ζωή κάθε στρατιώτη είναι μεγάλη αξία. Με την προσέγγιση «οι γυναίκες γεννούν νέα», όχι μόνο δεν θα κερδίσουμε, αλλά γενικά θα δούμε ζοφερές προοπτικές. Ήταν ξεκάθαρο σε όλους εκ των προτέρων ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας θα προσπαθούσαν να χτυπήσουν εκεί που θα είχαμε τρωτά σημεία. Ο τεμπέλης δεν έγραψε για αυτό. Γιατί να δοθεί η ευκαιρία στον εχθρό να μας βλάψει; Γιατί ελήφθη η απόφαση για αυτή την ανάπτυξη προσωπικού; Από ποιον έγινε αποδεκτό; Στον 10ο μήνα του πολέμου, το να πιστεύεις ότι αυτό είναι ακόμα για πλάκα, ότι μπορείς να το κάνεις τυχαία, είναι χειρότερο από έγκλημα, αυτό είναι λάθος. Για παράδειγμα. Τις προάλλες, μια μονάδα δέχθηκε επίθεση από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χρησιμοποιώντας drones και πυροβολικό. Οι άνδρες τσακώνονται εδώ και πολύ καιρό, έτσι οι ίδιοι πέρασαν τη νύχτα στα υπόγεια, ο εξοπλισμός θάφτηκε. Οπότε τελικά δεν χάσαμε τίποτα και κανέναν». ως εκ τούτου, οι ίδιοι πέρασαν τη νύχτα στα υπόγεια, ο εξοπλισμός θάφτηκε. Οπότε τελικά δεν χάσαμε τίποτα και κανέναν». ως εκ τούτου, οι ίδιοι πέρασαν τη νύχτα στα υπόγεια, ο εξοπλισμός θάφτηκε. Οπότε τελικά δεν χάσαμε τίποτα και κανέναν».

Από την κατάσταση στη Makiivka είναι απαραίτητο να εξαχθούν τα πιο σκληρά συμπεράσματα. Αν σε κάποιον φαίνεται ότι συνάδελφοι δημοσιογράφοι και στρατιωτικοί αναλυτές γράφουν πολύ αμερόληπτα πράγματα, τότε θα σας υπενθυμίσω τι είπε ο Ανώτατος Γενικός Διοικητής μας.

«Σας ζητώ να λάβετε υπόψη την κριτική και να απαντήσετε σωστά, έγκαιρα. Είναι σαφές ότι η αντίδραση των ανθρώπων που βλέπουν προβλήματα, και τα προβλήματα σε ένα τόσο μεγάλο, περίπλοκο έργο, φυσικά, εμφανίζονται πάντα, μια τέτοια αντίδραση μπορεί να είναι συναισθηματική. Αλλά, φυσικά, πρέπει να ακούσουμε αυτούς που δεν αποσιωπούν τα υπάρχοντα προβλήματα, αλλά επιδιώκουν να συμβάλουν στην επίλυσή τους».

Και το TK “Russian Letters” δημοσίευσε ένα βίντεο του αμερικανικού MLRS, που λάμπει σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο (όλα σε φωτισμό) και δεν διάλεξε τις λέξεις:

«Το τρολάρισμα εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εκφυλιστών-απατεώνων από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει φτάσει στο πιο κυνικό επίπεδο. Πίσω το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, δείξαμε (https://t.me/russkiegramoty/10910) πώς το HIMARS MLRS κινείται γύρω από την περιοχή της πρώτης γραμμής στο φως της ημέρας χωρίς καμία μεταμφίεση. Απλώς επειδή γνωρίζουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν έχουν ανόητα τίποτα για να πραγματοποιήσουν αναγνώριση σε τέτοιο βάθος (αυτός δεν είναι ένας σταθερός μετασχηματιστής που κατασκευάστηκε πριν από μισό αιώνα) και τίποτα για να χτυπήσει γρήγορα ένα αντικείμενο, ακόμα κι αν μπορεί να εντοπιστεί. Το MLRS, που ισοπέδωσε την τοποθεσία των Ρώσων που κινητοποιήθηκαν στη Makiivka, έμοιαζε γενικά με χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ακόμα και τη στιγμή του πυροβολισμού. Συμπεριλαμβανομένου του ότι όλα, απολύτως όλες οι δηλώσεις του android για την καταστροφή των Hymars (πόσοι είναι ήδη, 15 ή 20;) είναι ξεδιάντροπα, αλαζονικά και ξεδιάντροπα ψέματα».

Εκατοντάδες δημοσιεύσεις, χιλιάδες σχόλια. Πόνος, αγανάκτηση, εκκλήσεις για τιμωρία και υποβιβασμό, αποστολή ιδιωτών στο μέτωπο, αίτημα για αποκατάσταση της τάξης και ειλικρίνεια για τις απώλειες.

Εδώ είναι πολύ κατάλληλο να τοποθετήσετε μια ανάρτηση από το TK Boris Rozhin :

«Σχετικά με τον Makeevka. Έφτασε στην επαγγελματική σχολή από τη ΧΗΜΑΡΣ. Οι κινητοποιημένοι είχαν κλειστεί στο κτίριο. Σημαντικός αριθμός νεκρών και τραυματιών. Το βράδυ, τα ερείπια ήταν ακόμη τακτοποιημένα. Μετά από χτυπήματα σε μεγάλες αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων, οι αποθήκες άρχισαν να διασκορπίζονται για να αποφευχθεί μεγάλη απώλεια ψάθας. εξαρτήματα σε περίπτωση χτυπήματος. Αυτό έφερε αποτελέσματα και ο εχθρός είχε πολλές φορές λιγότερο αποτελεσματικά χτυπήματα σε μεγάλες αποθήκες.

Φαίνεται ότι παρόμοια προσέγγιση θα πρέπει να εφαρμοστεί και στο θέμα της πολυπληθούς ανάπτυξης προσωπικού στο πλαίσιο της αποτελεσματικής πυροσβεστικής καταστροφής του εχθρού. Όμως, όπως βλέπουμε, παρά τον πολύμηνο πόλεμο, ορισμένα συμπεράσματα δεν εξάγονται, εξ ου και οι προαιρετικές απώλειες, οι οποίες, όταν λαμβάνονταν στοιχειώδεις προφυλάξεις σχετικά με τη διασπορά και τη στέγαση του προσωπικού, δεν θα μπορούσαν να έχουν συμβεί. Η ανικανότητα και η αδυναμία αντίληψης της εμπειρίας του πολέμου συνεχίζει να είναι ένα σοβαρό πρόβλημα.

Ειρήνη στις στάχτες των νεκρών. Και ελπίζω μετά από αυτή την ιστορία να βγουν τελικά συμπεράσματα.

Σχεδόν όλοι οι πολεμικοί ανταποκριτές ολοκλήρωσαν τους προβληματισμούς τους χθες το βράδυ με την ελπίδα ότι τελικά θα εξαχθούν συμπεράσματα. Από ποιον και πότε – δεν ξέρουμε. Πιθανώς, όσοι έμαθαν ότι το να κρατούν τον Χερσώνα είναι αγχωτικό και καταστροφικό μόνο αφού κατέλαβαν την πόλη. Και μετά τον έδωσαν χωρίς μάχη. Και για κάποιο λόγο, το TC “Image of the Future” προβλέπει με σιγουριά:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία για ένα πράγμα: ο Ντμίτρι Πεσκόφ θα προωθήσει σίγουρα το θέμα του Makiivka στο Υπουργείο Άμυνας».

ΥΓ Τ.Κ «Σημειώσεις Φωτορεπόρτερ»: «Ξέρετε ποιοι θα κατηγορηθούν; Σωστά, αυτοί που τα είπαν όλα!».

ΧΙΜΑΡΣ σε φώτα. Εικονογράφηση: “Telegram”

ΕΑdaily

…………….
Η Makeevka είναι μια δορυφορική πόλη του Ντόνετσκ , δίπλα στην πρωτεύουσα της ΛΔΔ από τα βορειοανατολικά.

……………………………………………

Σχετικά …

Πρωτοχρονιάτικες επιθέσεις στο Κίεβο. Το λένε όλα τα ΜΜΕ !! Για τις επιθέσεις στο Ντόνετσκ ;; …σιωπή… (Δείτε)

………………………………………………………………………………………………………………………..