Το Ιράν στέλνει μήνυμα στο Αζερμπαϊτζάν: «Όσοι συνεργάζονται με τους Σιωνιστές θα είναι στόχος μας» !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γκολαμαλί Ρασίντ. Εικονογράφηση: IRNA 

Το Μπακού είναι ο κύριος «αποδέκτης» των δηλώσεων του Ιρανού στρατηγού !!

Το Ιράν είναι έτοιμο να χτυπήσει: «Όσοι συνεργάζονται με τους Σιωνιστές θα είναι ο στόχος μας»

Ένας ανώτερος ιρανός στρατιωτικός αξιωματικός, ο υποστράτηγος Gholamali Rashid, δήλωσε ότι η δύναμη του στρατού του Ιράν είναι «καταστροφική για τον εχθρό» και προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε χώρα συνεργάζεται με το «σιωνιστικό καθεστώς» για να απειλήσει την εθνική ασφάλεια του Ιράν θα στοχοποιηθεί από τον στρατό της χώρας. . Αυτό μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Ο στρατηγός σημείωσε ότι το «σιωνιστικό καθεστώς» αποτελεί απειλή για τη στρατιωτική ασφάλεια όλων των χωρών της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν.

Ο υποστράτηγος Rashid πρόσθεσε στην ομιλία του ότι η συνδυασμένη ισχύς των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν είναι καταστροφική κατά του εχθρού και οποιαδήποτε χώρα συνεργάζεται με το «σιωνιστικό καθεστώς» για να απειλήσει την εθνική ασφάλεια του Ιράν θα στοχοποιηθεί από τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, οι οποίες θα λάβουν όλα τα απαραίτητες ενέργειες ανταπόκρισης..

Προφανώς, το Μπακού είναι ο κύριος «αποδέκτης» των δηλώσεων του Ιρανού στρατηγού. Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν έχει πραγματοποιήσει πολλές μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις με τη συμμετοχή τουρκικών στρατευμάτων, μεταξύ άλλων κοντά στα σύνορα με το Ιράν. Η Τεχεράνη κατηγορεί το Μπακού για ανατρεπτικές ενέργειες και προσπάθειες αποσταθεροποίησης της κατάστασης στις κατοικημένες από το Αζερμπαϊτζάν περιοχές της χώρας.

Το πρακτορείο EADaily μίλησε για την πορεία για την επιστροφή των Αζερμπαϊτζάν στα «ιστορικά εδάφη» τους στο νοτιοανατολικό τμήμα της Αρμενίας, στην περιοχή Syunik της γειτονικής δημοκρατίας, που είχε ορίσει προηγουμένως ο Πρόεδρος Ilham Aliyev . Ο αρχηγός της μεγαλύτερης δημοκρατίας της Υπερκαυκασίας ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα τα σχέδια του Μπακού να προστατεύσει τα δικαιώματα των ομοφύλων στο “Νότιο Αζερμπαϊτζάν”, το οποίο αναφέρεται σε περιοχές συμπαγούς εγκατάστασης Αζερμπαϊτζάν στις βορειοδυτικές επαρχίες του Ιράν:

«Πάντα απαντούσαμε και θα συνεχίσουμε να απαντάμε σε οποιαδήποτε αντιαζερμπαϊτζανικά βήματα, είτε πρόκειται για δηλώσεις είτε για πράξεις. Έπρεπε να ξεκινήσουμε στρατιωτικές ασκήσεις στα σύνορα με το Ιράν για να δείξουμε ότι δεν τους φοβόμαστε. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να προστατεύσουμε τον τρόπο ζωής μας, τον κοσμικό φορέα ανάπτυξης του Αζερμπαϊτζάν και των Αζερμπαϊτζάν, συμπεριλαμβανομένων των Αζερμπαϊτζάν που ζουν στο Ιράν. Είναι μέρος του έθνους μας».

Νωρίτερα, η EADaily ανέφερε την έναρξη στρατιωτικών ασκήσεων μεγάλης κλίμακας στο Ιράν με τη συμμετοχή διαφόρων κλάδων του στρατού. Ο υποναύαρχος Habibollah Sayyari , Αναπληρωτής Διοικητής του Ιρανικού Στρατού, είπε ότι οι μαζικές ασκήσεις θα υπενθυμίσουν στα κράτη της περιοχής τις υπάρχουσες δυνατότητες του Ιράν και ότι δεν χρειάζονται ξένες δυνάμεις για να διασφαλίσουν την ασφάλεια στην περιοχή.

Ο Σαγιάρι σημείωσε:

«Η παρουσία εξωπεριφερειακών χωρών και πολεμοκάπηλων δεν έφερε τίποτα άλλο εκτός από ανασφάλεια, πόλεμο και κατοχή στην περιοχή της Δυτικής Ασίας».

Είπε ότι οι μη περιφερειακές χώρες, ειδικά οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, πρέπει να εγκαταλείψουν την περιοχή, ώστε οι περιφερειακές χώρες να μπορέσουν να δημιουργήσουν σταθερότητα και ειρήνη.

………………………………………….

Σχετικά για Αζερμπαϊτζάν

Αρμένιος ειδικός: Σοβαρή απειλή για το Ιράν και την Αρμενία οι βάσεις πληροφοριών του Ισραήλ στο Αζερμπαϊτζάν

Η γλώσσα έφερε το Αζερμπαϊτζάν στο «τουρκικό» Ιράν: Το Μπακού αλλάζει την ιστορία;

Ιλχάμ Αλίεφ: “Ο τουρκικός στρατός = ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν και το αντίστροφο… Όσοι προσπαθούν να μας εκφοβίσουν, δεν πρέπει ποτέ να το ξεχάσουν αυτό” !!

…………………………………………………………………………………………………..