Πούτιν: “Η υπεράσπιση της Πατρίδας είναι το ιερό μας καθήκον απέναντι στους προγόνους και τους απογόνους μας”

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια μιας πρωτοχρονιάτικης ομιλίας στους Ρώσους - RIA Novosti, 1920, 31/12/2022
© RIA Novosti / Μιχαήλ Κλιμέντιεφ Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια πρωτοχρονιάτικης ομιλίας στους Ρώσους. Φωτογραφία αρχείου
Ο Πρόεδρος της Ρωσσίας Βλαντιμίρ Πούτιν απηύθυνε μια πρωτοχρονιάτικη ομιλία στους Ρώσσους

Ο Πούτιν στην πρωτοχρονιάτικη ομιλία προς τους Ρώσσους μίλησε περιτριγυρισμένος από στρατιωτικό προσωπικό

PETROPAVLOVSK-KAMCHATSKY, 31 Δεκεμβρίου – RIA Novosti. Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απηύθυνε μια πρωτοχρονιάτικη ομιλία στους Ρώσσους.
.
Αυτή τη φορά ο αρχηγός του κράτους μίλησε όχι με φόντο το Κρεμλίνο, όπως συνήθως, αλλά με φόντο στρατιωτικούς που συμμετέχουν σε ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία. Οι κάτοικοι της Καμτσάτκα και της Τσουκότκα, που έχουν ήδη γιορτάσει την Πρωτοχρονιά, ήταν οι πρώτοι που είδαν την έκκλησή του.
.
Ο Πούτιν χαρακτήρισε το 2022 έτος κομβικών γεγονότων που θέτουν τα θεμέλια για το μέλλον τόσο για τη Ρωσσία όσο και για ολόκληρο τον κόσμο, μια χρονιά γεμάτη αναταραχές και αγωνίες.
.
“Αλλά ο πολυεθνικός μας λαός, όπως και σε όλες τις δύσκολες εποχές της ρωσσικής ιστορίας, έδειξε θάρρος και αξιοπρέπεια. Με λόγια και με έργα, στήριξε τους υπερασπιστές της Πατρίδας. Οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί μας. Όλοι οι συμμετέχοντες στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση.” είπε ο πρόεδρος.
.
Τόνισε ότι η αλήθεια είναι στο πλευρό της Ρωσσίας, η οποία προστατεύει τον λαό της στα ιστορικά της εδάφη.
.
“Μαζί χτίζουμε. Και δημιουργούμε. Το κύριο πράγμα είναι η μοίρα της Ρωσσίας. Η υπεράσπιση της Πατρίδας είναι το ιερό μας καθήκον απέναντι στους προγόνους και τους απογόνους μας”, πρόσθεσε ο αρχηγός του κράτους.
.
Οι δυτικές ελίτ διαβεβαίωναν τη Ρωσσία για ειρηνικές προθέσεις εδώ και χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του Donbass, αλλά στην πραγματικότητα υποστήριξαν τους νεοναζί και προετοιμάστηκαν για επιθετικότητα. Τώρα το μιλούν ανοιχτά και ο λαός της Ουκρανίας χρησιμοποιείται για να διασπάσει και να αποδυναμώσει τη χώρα μας, συνέχισε ο πρόεδρος.
«Δεν επιτρέψαμε ποτέ σε κανέναν και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να το κάνει αυτό», είπε ο Πούτιν.
.
Ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στην ειδική επιχείρηση για το σθένος και το θάρρος τους και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ρωσσία θα ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες και θα παραμείνει μια μεγάλη και ανεξάρτητη χώρα.
.
“Πάντα γνωρίζαμε και σήμερα είμαστε και πάλι πεπεισμένοι ότι το κυρίαρχο, ανεξάρτητο, ασφαλές μέλλον της Ρωσσίας εξαρτάται μόνο από εμάς. Από τη δύναμη και τη θέλησή μας”, κατέληξε ο πρόεδρος.
.
Αργότερα, ο γραμματέας Τύπου του αρχηγού του κράτους, Ντμίτρι Πεσκόφ, διευκρίνισε ότι η έκκληση καταγράφηκε στο αρχηγείο της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας.

………………………………………………………………………………………….