Ήττα των ΟυκραΝΑΖΙ και στο Artemovsk (Bakhmut) !! Οι Ρώσσοι μπήκαν στην πόλη !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λίγο πριν κλείσει ο ημερολογιακός χρόνος 2022, ο ρωσσικός στρατός κατά τη διάρκεια επιθετικών επιχειρήσεων στην περιοχή Artemovsk (γνωστός και ως Bakhmut) στη ΛΔΚ μπόρεσε να σπάσει την άμυνα του εχθρού και να εισέλθει στην πόλη, μεταδίδει η ΕΑdaily

Τα είχαν δώσει όλα οι ΟυκραΝΑΖΙ για το Artemovsk (Bakhmut), (στρατηγικός συγκοινωνιακός κόμβος από τον οποίον τροφοδοτούνταν οι ουκρανικές δυνάμεις) , όπου γίνονται σκληρές μάχες. Με δεδομένο ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας μετρούν χιλιάδες νεκρούς στα πεδία των μαχών, στις 18 Δεκεμβρίου, 1700 Ναζί του “Αζόφ” στάλθηκαν στην “μηχανή κρέατος Artyomovsk” , από το καθεστώς του Κιέβου προκειμένου να σώσει τα απομεινάρια των ουκρανικών μονάδων από την ήττα. Τελικά παθαίνουν πανωλεθρία !!

Όπως αναφέρθηκε στις 31 Δεκεμβρίου από το κανάλι Telegram “Military Affairs”, οι μαχητές του PMC “Wagner” μαζί με μονάδες των ρωσικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων συμμετείχαν στην κατάληψη εχθρικών θέσεων από τη νότια πλευρά της πόλης.

Σημειώνεται ότι στην επιτυχία της κατάληψης συνέβαλαν τα τελευταία άρματα μάχης T-90M «Proryv», τα οποία διατέθηκαν στους «Wagnerites». Αυτά τα οχήματα μάχης συμμετέχουν ενεργά σε εχθροπραξίες.

Εκτός από την εισβολή στην ίδια την πόλη, σημειώνεται ότι τα ρωσσικά στρατεύματα κατάφεραν να προχωρήσουν αισθητά και να εισέλθουν στο χωριό Kleshcheevka νότια του Artemovsk, όπου βρίσκεται μια σημαντική οχυρωμένη περιοχή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Επιχειρήσεις στα σημεία του μετώπου

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν τη στρατιωτική ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία, προκαλώντας σημαντικές απώλειες στον εχθρό σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό.

Αυτό αναφέρεται στην τελευταία στρατιωτική έκθεση του Υπουργείου Άμυνας, η οποία ανακοινώθηκε σε ενημέρωση στις 31 Δεκεμβρίου από τον επίσημο εκπρόσωπο του τμήματος, αντιστράτηγο Ιγκόρ Κονασένκοφ .

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην κατεύθυνση Kupyansk, τα πυρά πυροβολικού και οι αεροπορικές επιδρομές του στρατού νίκησαν τρεις εταιρικές τακτικές ομάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές των οικισμών Timkovka, Kislovka και Novoselovskoye της περιοχής Kharkov. Περισσότεροι από 50 Ουκρανοί στρατιωτικοί, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και τρία φορτηγά καταστράφηκαν.

«Στην κατεύθυνση Krasnolimansky, ως αποτέλεσμα μιας σύνθετης εμπλοκής πυρός των μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του οικισμού Serebryanka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ, οι ανεπανόρθωτες απώλειες του εχθρού ανήλθαν σε 140 Ουκρανούς στρατιώτες, πέντε άρματα μάχης, επτά θωρακισμένα οχήματα μάχης και τέσσερα φορτηγά», ανέφερε ο στρατηγός.

Είπε επίσης ότι στην κατεύθυνση του Ντονέτσκ, τα ρωσικά στρατεύματα συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις, πραγματοποιώντας πλήγματα με επιχειρησιακή-τακτική και στρατιωτική αεροπορία, πυροβολικό και βαριά συστήματα φλογοβόλων σε περιοχές συσσώρευσης ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο 24ωρο καταστράφηκαν στην κατεύθυνση αυτή περισσότεροι από 80 Ουκρανοί στρατιωτικοί, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα και τρία φορτηγά.

«Στην κατεύθυνση Νότιο Ντόνετσκ, ως αποτέλεσμα επιτυχημένων επιθετικών επιχειρήσεων, τα ρωσικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το χωριό Dorozhnyanka, στην περιοχή Zaporozhye. Έως και 50 στρατιωτικοί, τρία οχήματα μάχης πεζικού, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και πέντε pickup καταστράφηκαν». είπε ο Konashenkov.

Η έκθεση σημειώνει επίσης ότι ως αποτέλεσμα χτυπημάτων με όπλα υψηλής ακρίβειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, χτυπήθηκαν τρία σημεία προσωρινής ανάπτυξης ξένων μισθοφόρων στις περιοχές των οικισμών Krasny Liman και Chervonaya Dibrova της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Νωρίτερα , η EADaily ανέφερε ότι ο ρωσικός στρατός θα ενισχυθεί με νέα τεχνολογία για πυραύλους κοντινής εμβέλειας. Για το σκοπό αυτό, το Υπουργείο Άμυνας έχει ξεκινήσει και λειτουργεί με επιτυχία ένα πρόγραμμα καινοτόμων δραστηριοτήτων.

Αποκοπή μεταφοράς εφεδρειών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από τις δυτικές περιοχές της Ουκρανίας. Καταστροφή σιδηροδρομικών μεταφορών, τα ξένα όπλα που παρέχονται στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μπλοκάρονται στις πίσω περιοχές

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσσικής Ομοσπονδίας συνεχίζουν μια στρατιωτική ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία, κατά την οποία πραγματοποιούνται πλήγματα κατά της στρατιωτικής και ενεργειακής υποδομής του εχθρού.

Αυτό αναφέρεται στην τελευταία στρατιωτική έκθεση του Υπουργείου Άμυνας, η οποία ανακοινώθηκε σε ενημέρωση στις 30 Δεκεμβρίου από τον επίσημο εκπρόσωπο του τμήματος, αντιστράτηγο Ιγκόρ Κονασένκοφ .

Σύμφωνα με τον ίδιο, στις 29 Δεκεμβρίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσσικής Ομοσπονδίας προκάλεσαν ένα μαζικό χτύπημα στον εχθρό με όπλα μεγάλης εμβέλειας από αέρα και θαλάσσια βάση.

Ο σκοπός των ρωσσικών μέσων καταστροφής ήταν το στρατιωτικό σύστημα διοίκησης και ελέγχου και οι ενεργειακές εγκαταστάσεις που εξασφάλιζαν το έργο των επιχειρήσεων του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος της Ουκρανίας.

“Ο στόχος του χτυπήματος επιτυγχάνεται, όλα τα αντικείμενα που έχουν οριστεί χτυπηθούν”, δήλωσε ο στρατηγός.

Εξήγησε ότι ως αποτέλεσμα της απεργίας σταμάτησε η παραγωγή και επισκευή στρατιωτικού εξοπλισμού και πυρομαχικών, καθώς και η μεταφορά εφεδρειών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από τις δυτικές περιοχές της Ουκρανίας.

«Ως αποτέλεσμα της παραβίασης των σιδηροδρομικών μεταφορών, τα ξένα όπλα που παρέχονται στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μπλοκάρονται στις πίσω περιοχές». είπε ο Konashenkov.

Νωρίτερα , η EADaily ανέφερε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσσικής Ομοσπονδίας την Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου, εξαπέλυσαν μαζική επίθεση με πυραύλους και drones σε όλη την Ουκρανία. Αυτή η αεροπορική επίθεση ήταν η πιο ισχυρή από τις αρχές Οκτωβρίου.

…………………………………………………………………………………………………………