Πάνω από 3.000 πτώματα νεκρών αμάχων βρέθηκαν στην απελευθερωμένη Μαριούπολη !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Κατεστραμμένα κτίρια στη Μαριούπολη - RIA Novosti, 1920, 29/12/2022

ΑΛΦΕΙΟΣ : Πέρασαν μήνες που έπαψαν να “κλαίνε” τα μμε την Μαριούπολη !! Τι δεν είπαν και τι δεν έγραψαν, για τους “κακούς Ρώσσους” ότι σκότωναν άμαχους κλπ κλπ… Αλλά εκτός από τα μμε, ήταν και επίσημοι που τα έλεγαν και μάλιστα μετ’ επιτάσεως !!

Για παράδειγμα, τον Απρίλιο 2022, έλεγε ο Δένδιας : «Θα συνεχίσουμε να θέτουμε επιτακτικά το ζήτημα της Μαριούπολης σε όλα τα fora και να υπογραμμίζουμε ότι η διάπραξη εγκλημάτων πολέμου θα πρέπει να ερευνηθεί ενδελεχώς» , κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση με τη Μόσχα και βάζοντας σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο τις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας, μετά την επιστολή που έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στον Γενικό Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, ζητώντας να διερευνήσει τη διάπραξη εγκλημάτων στην Μαριούπολη και στα χωριά Σαρτανά και Βολνοβάκα, όπου στην αρχή του πολέμου υπήρχαν θύματα ομογενείς.!!

Πολύ καλά έπραξε !! Ας τον ρωτήσει κάποιος, αν δείχνει ακόμα ενδιαφέρον να εξετάσει την πορεία της επιστολής του !!

Πρόσθεσε δε, ο Δένδιας τον Απρίλιο 2022, όσον αφορά τη Μαριούπολη, ότι, «η κατάσταση είναι τραγική και η πόλη ουσιαστικά έχει πάψει να υφίσταται», ενώ πρόσθεσε πως «δεν μας επιτρέπεται να μεταβούμε εκεί, προκειμένου να μην διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι το μέγεθος της καταστροφής».

Περιέργως, δεν ανέφερε ποιοί δεν του επέτρεπαν να μεταβεί στην Μαριούπολη !!

Πολύ ωραία λοιπόν !! Ο ρωσσικός στρατός ανέλαβε τον έλεγχο της Μαριούπολης στα μέσα Μαΐου 2022. Κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών, ο ρωσσικός στρατός άνοιξε ανθρωπιστικούς διαδρόμους τόσο προς τα εδάφη που ελέγχονται από τη ΛΔΔ όσο και προς το Κίεβο , αλλά ο ουκρανικός στρατός διέκοψε το έργο τους και πυροβόλησε επανειλημμένα εναντίον αμάχων που προσπάθησαν να φύγουν από την πόλη.

Άρα, δεν χρειάζεται ανάλυση για το ποιοί, τον Απρίλιο του 2022, δεν επέτρεπαν στον Δένδια να μεταβεί στην Μαριούπολη για να μη διαπιστώσει “ιδίοις όμμασι” ποιοί διέπρατταν εγκλήματα πολέμου κατά αμάχων !!

Σήμερα λοιπόν, 30 Δεκεμβρίου 2022, δημοσιεύτηκε στο RIA Novosti, ότι βρέθηκαν πάνω από 3.000 πτώματα νεκρών αμάχων στην απελευθερωμένη Μαριούπολη, στις θέσεις που εγκατέλειψαν τα ουκρανικά στρατεύματα και μετά την πλήρη απελευθέρωση και εξέταση της πόλης, ανέφερε το τμήμα της Ερευνητικής Επιτροπής. !!

Σύμφωνα με την έρευνα, κατά τη λειτουργία των ανθρωπιστικών διαδρόμων μέσω του τομέα Α, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χώρισαν τη Μαριούπολη σε πολλά τέτοια τμήματα – οι μαχητές της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας δημιούργησαν τεχνητά εμπόδια στην εκκένωση. «Ανίκανοι να εγκαταλείψουν την πόλη και να μετακινηθούν προς αναζήτηση τροφής, οι άμαχοι έγιναν ζωντανός στόχος για τους Ουκρανούς τιμωρούς που τους σκότωσαν με διάφορους τύπους όπλων», σημείωσε το τμήμα.

Απίστευτο ε ;; “Αποκλείεται να τα έκαναν αυτά” , ίσως να ξεσκίσουν τα ιμάτιά τους τα μμε και οι επίσημοι !!! Έλα όμως, που δεν θα μπορούν να αρθρώσουν λέξη !! Διότι τους αποστομώνει ένας αιχμάλωτος νεοναζί του Azov !!

Ένας μαχητής του τάγματος Azov, ο Ivan Bochkarev με το διακριτικό κλήσης “The Witcher” ομολόγησε μια σειρά δολοφονιών αμάχων, τους οποίους πυροβόλησε μαζί με τους συναδέλφους του ενώ περιπολούσαν στους δρόμους κοντά εμπορικά κέντρα και το Mariupol State University, προκύπτει από τα υλικά του Διεθνούς Δημόσιου Δικαστηρίου σε όλη την Ουκρανία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του RIA Novosti.

Ο Bochkarev ήταν οδηγός-πυροβολητής της ομάδας πληροφοριών ειδικού σκοπού Azov. Τον Φεβρουάριο του 2022, αυτός και η ομάδα του πήραν θέσεις στο σχολείο Νο. 42 και πυροβόλησαν πολίτες που κρύβονταν μέσα σε αυτό και περνούσαν.

Από τα επόμενα επεισόδια προκύπτει ότι στις αρχές Μαρτίου, η ομάδα στην οποία υπηρετούσε ο Witcher μετακόμισε στο Azovstal και στη συνέχεια στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μαριούπολης. Εκεί, μαχητές της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας και της Terodefense, συνολικά 250-300 άτομα, εντάχθηκαν στους «Αζοβίτες». Περιπολώντας στους δρόμους κοντά στο εμπορικό κέντρο, κατέλαβαν θέσεις βολής σε κτίρια κατοικιών, από όπου πυροβόλησαν πολίτες και στη συνέχεια ναρκοθετούσαν τα πτώματα των νεκρών. «Υποτέθηκε ότι το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας ή πολίτες θα ανατινάχτηκαν όταν ανακαλύφθηκαν», αναφέρει η έκθεση.

Επίσης, ο The Witcher παραδέχτηκε ότι πυροβόλησε στα παράθυρα κτιρίων κατοικιών και αυτοκινήτων. Ως αποτέλεσμα, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένας τραυματίστηκε.
.
Ένα βράδυ, σύμφωνα με το δημόσιο δικαστήριο, ο Bochkarev και άλλοι άνθρωποι του “Azov” έλεγξαν την περιοχή γύρω από το Πανεπιστήμιο της Μαριούπολης. Εκεί παρατήρησαν μια ομάδα ανδρών που στέκονταν όρθιοι και χειρονομούσαν ενεργά. «Περαιτέρω, με εντολή του Mongoose, τέσσερις «Αζοβίτες» πυροβόλησαν πέντε πολίτες που μιλούσαν ειρηνικά, που το μόνο τους λάθος ήταν ότι αποφάσισαν να πιουν αλκοόλ στο δρόμο κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας», αναφέρει το μήνυμα. Τα σώματα των νεκρών ναρκοθετήθηκαν. Το ίδιο βράδυ πυροβόλησαν άλλους πέντε άνδρες που ξεκουράζονταν κοντά σε κτίριο κατοικιών. Στο τέλος, ο Witcher παραδόθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσσίας.

……………..

Εν τω μεταξύ, περίπου 28 χιλιάδες οικοδόμοι εργάζονται για την αποκατάσταση της Μαριούπολης, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της DPR Denis Pushilin.
.
«Με παράδειγμα του πώς αποκαθίσταται η Μαριούπολη και περίπου 28.000 οικοδόμοι εργάζονται στη Μαριούπολη, καταλαβαίνω πώς θα αποκατασταθεί η υπόλοιπη δημοκρατία μόλις γίνει ασφαλής εκεί», είπε στον αέρα της τηλεόρασης Rossiya 24.

Εργαζόμενοι κατά την κατασκευή ενός νέου κτιρίου κατοικιών σε έναν από τους δρόμους της Μαριούπολης - RIA Novosti, 1920, 16/11/2022

………………..

Οικοδόμοι - RIA Novosti, 1920, 23/12/2022

………………………………………………………………………………………………