Ουκρανικός S-300 στη Λευκορωσία, drone Tu-141 για 3η φορά στο Α/Δ Ενγκελς και ρωσσικό μαζικό πλήγμα με πυραύλους και drones σε όλη την Ουκρανία

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Σαράτοφ Ρομάν Μπουσάργκιν έδωσε λεπτομέρειες για το σημερινό έργο αεράμυνας. Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα UAV καταρρίφθηκε στην περιοχή Ένγκελς, σήμερα 29 Δεκεμβρίου 2022. Από την πτώση των συντριμμιών υπέστησαν ζημιές η περίφραξη ιδιωτικής κατοικίας, ένα αυτοκίνητο και ένα γκαράζ, ενώ σε ένα από τα σπίτια χτυπήθηκε ένα παράθυρο στο μπαλκόνι, αναφέρει η kommersant-ru . Είναι η τρίτη προσπάθεια χτυπήματος του στρατιωτικού αεροδρομίου, η πρώτη στις 5 Δεκεμβρίου και η δεύτερη στις 26 του μηνός.

Εν τω μεταξύ, από το πρωί, σύμφωνα με την ΕΑdaily , οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας την Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου, πραγματοποιούν μαζικό πλήγμα με πυραύλους και drones σε όλη την Ουκρανία, το ισχυρότερο όλων από τις 10 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, Ουκρανικός πύραυλος S-300 καταρρίφθηκε και έπεσε στο έδαφος της Λευκορωσίας, ενώ νωρίτερα, όπως υπενθυμίζει η ΕΑdaily, η αεράμυνα της Λευκορωσίας έχει ήδη καταρρίψει πυραύλους που πέταξαν από την Ουκρανία.

…………………………………………………………………………………………