“Μελώνει” τον Ζελένσκι η Meloni υποσχόμενη όπλα !

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεωργία Μελώνη και Βλαντιμίρ Ζελένσκι. Εικονογράφηση: decode39.com

ΑΛΦΕΙΟΣ : Σιγά μην άλλαζε πολιτική η Meloni… τώρα που “έβαλε το δάκτυλο στο μέλι” !! Τον κάλεσε και στη Ρώμη τον MΑΪΝΤΑνό, για… “μελωμένα μακαρόνια” !!

Επιβεβαίωσε την «πλήρη υποστήριξη» της κυβέρνησής της στην Ουκρανία σε συνομιλία με τον Zelensky, όπως ανακοίνωσε το ιταλικό πρωθυπουργικό γραφείο, το βράδυ της 27ης Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το Reuters .

Η Μελόνι, η οποία ανέλαβε τα καθήκοντά της τον Οκτώβριο, είναι σταθερή υποστηρικτής του Κιέβου παρά τις τριβές για το θέμα εντός του κυβερνώντος συνασπισμού και τη διχασμένη κοινή γνώμη στην Ιταλία, σημειώνει το βρετανικό δημοσίευμα. 

«Η Μελόνι επιβεβαίωσε την πλήρη υποστήριξη της ιταλικής κυβέρνησης στο Κίεβο στον πολιτικό, στρατιωτικό, οικονομικό και ανθρωπιστικό τομέα για την αποκατάσταση της ενεργειακής υποδομής και (να εργαστεί) για τη μελλοντική ανοικοδόμηση της Ουκρανίας»,  ανέφερε σε ανακοίνωσή του το πρωθυπουργικό γραφείο.

Σε ένα tweet την προηγούμενη ημέρα, ο Zelensky ευχαρίστησε τη Meloni για την «αλληλεγγύη και την ολόπλευρη υποστήριξή της» και σημείωσε ότι η Ρώμη εξετάζει το ενδεχόμενο παροχής συστημάτων αεράμυνας στο Κίεβο.

Την περασμένη εβδομάδα, απευθυνόμενος στους ηγέτες των δυτικών χωρών, ο Zelensky ζήτησε να παράσχει στη χώρα του ένα ευρύ φάσμα όπλων και συστημάτων αεράμυνας. Σε μια συνέντευξη στο Reuters αυτό το μήνα, ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Guido Crocetto επιβεβαίωσε ότι το Κίεβο είχε ζητήσει συστήματα αεράμυνας από τη Ρώμη, συμπεριλαμβανομένου του γαλλο-ιταλικού συστήματος SAMP/T.

Υπό την προηγούμενη διακυβέρνηση του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι , η Ιταλία έστειλε πέντε πακέτα βοήθειας στο Κίεβο, συμπεριλαμβανομένων των προμηθειών όπλων, και η κυβέρνηση Μελόνι εργάζεται για μια πιθανή έκτη αποστολή.

Το γραφείο της Ιταλίδας πρωθυπουργού ανέφερε επίσης ότι η Μελόνι «επιβεβαίωσε την πρόθεσή της» να μεταβεί στο Κίεβο και κάλεσε τον Ζελένσκι, ο οποίος έκανε ένα ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες την περασμένη εβδομάδα, να επισκεφθεί τη Ρώμη.

Όπως ανέφερε η EADaily , οι υπουργοί Άμυνας των ΗΠΑ και της Ιταλίας συζήτησαν τον περασμένο μήνα την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο καθεστώς του Κιέβου, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας συστημάτων αεράμυνας.

…………………………………………………………………………………………………..