Ο σερβικός στρατός τέθηκε πάλι σε συναγερμό !!

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στρατιώτες της Σερβίας - RIA Novosti, 1920, 10/11/2022
© RIA Novosti / Evgeny Biyatov Σερβικός στρατός. Φωτογραφία αρχείου
Η Χερσόνησος του Αίμου (Βαλκάνια) , μοιραία, είναι η πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης !! Ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκραγεί !!
 .
Την 1 Νοεμβρίου 2022, ο σερβικός στρατός είχε τεθεί σε συναγερμό.
Σήμερα, 27 Δεκεμβρίου 2022, τέθηκε πάλι σε μέγιστη ετοιμότητα μάχης, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Μίλος Βούτσεβιτς.
.

«Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ως Ανώτατος Διοικητής… διέταξε οι Σερβικές Ένοπλες Δυνάμεις να βρίσκονται σε ύψιστη ετοιμότητα για να χρησιμοποιήσουν το… στρατιωτικό δυναμικό των Σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων», έγραψε στο Twitter.

.
Όπως μεταδίδει το RIA Novosti, σύμφωνα με το portal της σερβικής έκδοσης Vecherne Novosti, οι αρχές του Κοσσυφοπεδίου έχουν επίσης μεταφέρει τις δυνάμεις τους σε κατάσταση πλήρους πολεμικής ετοιμότητας.
.
Παραμένει η ένταση στο Κόσοβο και τα Μετόχια. Η αστυνομία της αυτοαποκαλούμενης δημοκρατίας συνέλαβε αρκετούς αστυνομικούς στο βορρά τον Δεκέμβριο ως ύποπτους για εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης 1998-1999 και της τρομοκρατίας. Στις 10 Δεκεμβρίου, οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου έστησαν οδοφράγματα γι’ αυτό και βρίσκονται σε υπηρεσία στους αυτοκινητόδρομους στα βόρεια της περιοχής.
Η κατάσταση στα ίδια τα οδοφράγματα στους δήμους Leposavić, Zvecan και Zubin Potok παραμένει ειρηνική, με ντόπιους Σέρβους να διανυκτερεύουν σε σκηνές. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, γυναίκες της περιοχής βγαίνουν επίσης στα οδοφράγματα. Στο σερβικό τμήμα των κοινωνικών δικτύων, διανέμονται βίντεο από την κίνηση στρατιωτικού εξοπλισμού στον δήμο Ράσκα και την πτήση των σερβικών πολεμικών ελικοπτέρων Mi-35.
.
Στις 15 Δεκεμβρίου ο Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Άλμπιν Κούρτι παρέδωσε στην Τσεχική Δημοκρατία που προεδρεύει στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αίτηση για ένταξη της αυτοανακηρυχθείσας δημοκρατίας στην ΕΕ . Σε απάντηση, το Υπουργείο Άμυνας της Σερβίας ζήτησε άδεια από την αποστολή KFOR του ΝΑΤΟ να εισέλθει στο Κοσσυφοπέδιο βάσει της Απόφασης 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ένα περιορισμένο σώμα έως και χιλίων σερβικών αστυνομικών και στρατιωτικών.
…………………………………

…………………………………………………………………………………………………..