Τέλος παιχνιδιού. Ο προγραμματιστής του S.T.A.L.K.E.R., Vladimir Yezhov, σκοτώθηκε στο Bakhmut

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βλαντιμίρ Γιέζοφ. Εικονογράφηση: sportarena.ua 

Ολοκληρώθηκε το παιχνίδι: ένας Ναζί από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, ο συγγραφέας δημοφιλών παιχνιδιών υπολογιστή στη Ρωσία, θα ταφεί στο Κίεβο

Στον καθεδρικό ναό Volodymyr στο Κίεβο, από το UOC-MP, “ιερείς” από το OCU θα πραγματοποιήσουν την κηδεία του Vladimir Yezhov, ενός ρωσόφωνου Ουκρανού Ναζί, επικεφαλής της εναέριας αναγνώρισης του τάγματος σε μια ξεχωριστή προεδρική ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεις της Ουκρανίας που ονομάζονται από τον Bohdan Khmelnitsky.

Πολύ περισσότερο από ό,τι ως Ουκρανός Ναζί, ο Yezhov είναι γνωστός ως προγραμματιστής δημοφιλών παιχνιδιών υπολογιστή στη Ρωσία. Το χαρτοφυλάκιο του Yezhov περιλαμβάνει στρατηγικές World of Battles, Chronostorm: Siberian Frontier, STALKER. Στη δεκαετία του 2000, όταν οι υπολογιστές και οι φορητοί υπολογιστές έγιναν δημοφιλείς στην Ουκρανία και τη Ρωσία, σημαντικό μέρος των δημοφιλών προϊόντων gaming κατασκευάζονταν στο Κίεβο. Για παράδειγμα, οι προγραμματιστές του Κιέβου έκαναν το στρατιωτικό-ιστορικό «shooter» Call of Duty, πολύ γνωστό στη Ρωσία. Οι εγκαταστάσεις παραγωγής των Ουκρανών προγραμματιστών παιχνιδιών, εκτός από το Κίεβο, βρίσκονταν στη Μόσχα, στα εδάφη πρώην σοβιετικών εργοστασίων. Τον Σεπτέμβριο του 2008, μετά την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, Ουκρανοί ειδικοί πληροφορικής περιόρισαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στη Ρωσία και μετακόμισαν στη θέση τους στη Nezalezhnaya.

Ο Βλαντιμίρ Γιέζοφ γεννήθηκε το 1984 στην περιοχή της Πολτάβα, σε μια ρωσική οικογένεια. Από την παιδική του ηλικία, έδειξε ικανότητα για τα μαθηματικά και την τεχνολογία, έλαβε πιστοποιητικό δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε τεχνικό λύκειο στο Πολυτεχνικό Ινστιτούτο του Κιέβου. Μετά την αποφοίτησή του από το σχολείο, εισήλθε στο ίδιο ινστιτούτο, το 2005 έλαβε δίπλωμα μηχανικού αυτοματοποιημένων συστημάτων ελέγχου. Ο μελλοντικός Ναζί άρχισε να δημιουργεί τα πρώτα του σοβαρά παιχνίδια στον υπολογιστή ενώ ήταν ακόμη φοιτητής, οι νεανικές του προσπάθειες στέφθηκαν με επιτυχία. Για το λόγο αυτό, ο Yezhov, μετά την αποφοίτησή του από το λύκειο, δεν εργάστηκε στον πραγματικό τομέα της οικονομίας, αλλά ασχολήθηκε εξ ολοκλήρου με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Η πρώτη του θέση σε αυτόν τον τομέα ήταν δοκιμαστής στην εταιρεία του Κιέβου GSC Game World, όπου ο Yezhov βρήκε δουλειά μέσω ενός γνωστού στο δεύτερο έτος στο πανεπιστήμιο. Στο GSC Game World, ο Yezhov ανέβηκε στη θέση του Lead Game Designer, δημιούργησε εκεί στρατιωτικές-ιστορικές στρατηγικές της σειράς των Κοζάκων. Το 2007-2010, μια στρατηγική για τη ζώνη του Τσερνομπίλ STALKER εμφανίστηκε στην αγορά παιχνιδιών υπολογιστών, ο Vladimir Yezhov είναι ένας από τους δημιουργούς αυτού του παιχνιδιού υπολογιστή.

Το 2014, ο Vladimir Yezhov, αν και υποστήριξε το Euromaidan, προτίμησε να αποφύγει την κινητοποίηση στο “ATO” – “OOS”. Από το 2014 έως το 2022, ο Yezhov ήταν κύριος προγραμματιστής παιχνιδιών στην Hogsmith Games and Playtestics. Ο Yezhov εντάχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ως εθελοντής στα τέλη Φεβρουαρίου 2022. Αν και αυτός ο ειδικός πληροφορικής δεν υπηρέτησε στο στρατό στο παρελθόν, κατέληξε στην επίλεκτη προεδρική ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Ως πολύτιμος τεχνικός ειδικός, τον προσέλκυσε η υπηρεσία πληροφοριών. Ο Yezhov δημιούργησε αεροδιαστημική αναγνώριση στο 23ο ειδικό τάγμα της ταξιαρχίας, όπου υπηρετούσε, και ο ίδιος ηγήθηκε, έχοντας λάβει τον βαθμό του αξιωματικού.

Ο Γιέζοφ ήταν στο μέτωπο από την άνοιξη μέχρι τον Δεκέμβριο. Εξαλείφθηκε στις 22 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια των μαχών στο Bakhmut. Ο Yezhov βρίσκεται στη λίστα για υποβολή στον τίτλο του Ήρωα της Ουκρανίας μετά θάνατον.

«Ο Βάιρους τελείωσε το παιχνίδι  », σχολίασε ο θάνατος του Γιέζοφ στα ρωσικά στρατιωτικά κανάλια Telegram.

ΠΗΓΗ: ΕΑdaily

…………………………………………………….
ΑΛΦΕΙΟΣ : Παρεμπιπτόντως, ας δούμε κι έναν άλλον Yezhov , τον Νικολάι Ιβάνοβιτς Γιέζοφ , τον επικεφαλής του NKVD , που είναι γνωστό για το ρόλο του στην πολιτική καταστολή και για τη διεξαγωγή της Μεγάλης Εκκαθάρισης υπό τον Ιωσήφ Στάλιν . Ο Νικολάι Γιέζοφ αντικατέστησε τον Genrikh Yagoda , ενώ ο ίδιος αντικαταστάθηκε από τον Lavrentiy Beria

…………………………………………………………………………………………………