Ο πόλεμος έφτασε στα ρωσσικά μετόπισθεν

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αεροδρόμιο αεροπορίας μεγάλης εμβέλειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων «Engels-2» στην περιοχή Σαράτοφ. Λωρίδα διαδρόμου. Εικονογράφηση: Yandex. Φωτογραφία.

Ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας: “Ο πόλεμος έφτασε στα ρωσικά μετόπισθεν”

Η Ανώτατη Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι ικανοποιημένη με το χτύπημα του ουκρανικού UAV στο αεροδρόμιο των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων στην πόλη Ένγκελς της περιοχής Σαράτοφ, δήλωσε ο Γιούρι Ιγκνάτ, εκπρόσωπος της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

«Στο Ένγκελς, ο εχθρικός εξοπλισμός δεν υπέστη ζημιά. Ωστόσο, τρεις Ρώσοι στρατιώτες πέθαναν εκεί, τέσσερις τραυματίστηκαν. Αυτές είναι φυσικές συνέπειες της ρωσικής επιθετικότητας κατά της Ουκρανίας. Αν οι Ρώσοι πιστεύουν ότι ο πόλεμος δεν θα τους αγγίξει στα μετόπισθεν, κάνουν σκληρό λάθος»,  είπε ο Ιγκνάτ στον αέρα του ουκρανικού τηλεοπτικού καναλιού 1 + 1.

Η ουκρανική ανώτατη διοίκηση θα βγάλει τα τελικά συμπεράσματα για την κατάσταση στο Ένγκελς όταν εξετάσει δορυφορικές εικόνες από τη σκηνή, πρόσθεσε ο Ιγκνάτ.

Τη νύχτα της 26ης Δεκεμβρίου, ένα ουκρανικό UAV κρούσης και αναγνώρισης τύπου Strizh έπληξε δωμάτιο στο αεροδρόμιο μεγάλης εμβέλειας Engels-2 των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων στην περιοχή Saratov. Τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν, τέσσερις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Το εχθρικό drone εκτόξευσε δύο βλήματα, εκ των οποίων ο ένας αναχαιτίστηκε, ο άλλος χτύπησε τον στόχο.

Όπως ανφέρει η ΕΑdaily, μέχρι σήμερα, το οπλοστάσιο της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας διαθέτει UAV που βασίζονται στο σοβιετικό αναγνωριστικό drone Tu-141 Strizh. Από το 2014, η επιχείρηση του Κιέβου “Athlon” έχει κατασκευάσει και θέσει σε λειτουργία τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας περισσότερα από τριακόσια αναγνωριστικά drones “Fury”. Από το 2016, η ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία του Κιέβου Skaeton παράγει ACS-3M Raybird επιθετικά και αναγνωριστικά UAV για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Η Ουκρανία παράγει επίσης μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας MP-1 Spectator, PD-1 ( PD – συντομογραφία για το drone των ανθρώπων, “λαϊκό drone”), Ουκρανο-Πολωνό μοντέλο Fly Eye. Επιπλέον, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας διαθέτουν τουρκικά Bayraktar και άλλα ξένα drones. Τα συστήματα ελέγχου, αναγνώρισης και βολής των ουκρανικών UAV συνδέονται με τα στρατιωτικά κέντρα των χωρών του ΝΑΤΟ. Η Ουάσιγκτον μοιράζεται με το Κίεβο τα δεδομένα αεροδιαστημικής της για τη Ρωσία και τον μετασοβιετικό χώρο. Αυτό δεν γίνεται απευθείας μέσω του Πενταγώνου, αλλά μέσω ιδιωτικών αμερικανικών εταιρειών που συνεργάζονται με το Πεντάγωνο, όπως η Tesla του Έλον Μασκ .

«Το δεύτερο αεροπορικό χτύπημα κατά του Ένγκελς έχει ήδη δείξει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν είναι ένα μαστιγωτό αγόρι, αλλά ένας σύγχρονος στρατός πληρεξουσίου του ΝΑΤΟ. Με το αριστερό του χέρι, με ένα πούρο στο στόμα, χωρίς να αποσπάται η προσοχή από τις καθημερινές σκέψεις, ένας τέτοιος αντίπαλος δεν μπορεί να νικηθεί. Μπορούμε να καταστρέψουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και το καθεστώς του Κιέβου. Αλλά δεν έχουν γίνει όλα για αυτή τη νίκη στις υπάρχουσες συνθήκες. Στο πανρωσικό συντονιστικό συμβούλιο για να βοηθήσει το NWO, τα μέλη του κοιμούνται όταν η Ρωσία βρίσκεται σε κίνδυνο. Η ρωσική κοινωνία είναι «χαλαρή». Η γενική άποψη είναι: «Ο στρατός, οι τσεκιστές και οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στο NMD πολεμούν». Για τους υπόλοιπους πολίτες της Ρωσίας, τουλάχιστον το γρασίδι δεν φυτρώνει », είπε ο Alexander Sladkov ,  βετεράνος της ρωσικής στρατιωτικής δημοσιογραφίας, στο κανάλι του στο Telegram.

………………………………………………………………………………………………….