Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ έγινε ο πρώτος αναπληρωτής του Βλαντιμίρ Πούτιν

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ντμίτρι Μεντβέντεφ και Βλαντιμίρ Πούτιν. Εικονογράφηση: lenta.ru

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ θα είναι εφεξής ο πρώτος αναπληρωτής πρόεδρος της Στρατιωτικής-Βιομηχανικής Επιτροπής, η οποία είναι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Δημοσιεύτηκε σήμερα 26 Δεκεμβρίου το αντίστοιχο διάταγμα του αρχηγού του κράτους.

Επίσης, η επιτροπή περιλαμβάνει τον επικεφαλής του Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης , Αλεξάντερ Κουρένκοφ  , για να αντικαταστήσει τον απελαθέντα Ιγκόρ Αρτέμιεφ (προηγουμένως επικεφαλής της FAS). Ως μέρος της επιτροπής – Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης – Επικεφαλής του Υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου Denis Manturov  – κατέχει τις θέσεις του αναπληρωτή επικεφαλής της επιτροπής και επικεφαλής του συλλογίου της (που έχει συσταθεί για την επίλυση τρεχόντων ζητημάτων), Υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu , Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Valery Gerasimov , Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας Nikolai Patrushev , επικεφαλής του SVR, του FSB, της Ρωσικής Φρουράς και άλλοι.

Όπως ανέφερε η EADaily , νωρίτερα σήμερα ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε ότι δεν θα υπάρχουν περιορισμοί στον τρόπο άμυνας έναντι των δυτικών κυρώσεων. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα γεγονότα του περασμένου έτους ακύρωσαν την ίδια τη δυνατότητα ενός εμπιστευτικού και σεβασμού διαλόγου με εκπροσώπους της Δύσης:

«Τώρα δεν έχουμε κανέναν να μιλήσουμε και να διαπραγματευτούμε στη Δύση, για το τίποτα, και δεν υπάρχει λόγος».

……………………………………………………………………………………………