Μια επίκαιρη, άβολη Αλήθεια για το κρύο στις ΗΠΑ

Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΜΙΟΥ Χωρίς κατηγορία

Οι ηγέτες του κόσμου έχουν πρόβλημα αξιοπιστίας σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή, δήλωσε ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ, πρώην Πρόεδρος ολίγων λεπτών των Ηνωμένων Πολιτειών*, στην COP27 επικρίνοντας τις ανεπτυγμένες χώρες για την αναζήτηση πηγών φυσικού αερίου στην Αφρική.

“Ολοι εμείς έχουμε πρόβλημα αξιοπιστίας: Μιλάμε και αρχίζουμε να ενεργούμε, αλλά δεν κάνουμε αρκετά”, δήλωσε ο Αλ Γκορ κατά την διάρκεια ομιλίας στην εναρκτήρια τελετή της διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα.

“Πρέπει να δούμε την λεγόμενη κούρσα προς το φυσικό αέριο γι΄αυτό που είναι: μία κούρσα σε μια γέφυρα για το πουθενά, που αφήνει χώρες του κόσμου να αντιμετωπίζουν κλιματικό χάος και δισεκατομμύρια σε κρυμμένα περιουσιακά στοιχεία, ιδίως εδώ στην Αφρική”.

“Πρέπει να απομακρυνθούμε από την εποχή της αποικιοκρατίας των ορυκτών καυσίμων”.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

*Στις προεδρικές εκλογές του 2000, ο Γκορ κέρδισε τη λαϊκή ψήφο με διαφορά περισσότερων από 500.000 ψήφων. Όμως, λίγο αργότερα ανακοίνωσαν τα ΜΜΕ των ΗΠΑ, στην πραγματικότητα μόνο ένα (FOX News) καθόρισαν ότι έχασε στο Εκλεκτορικό Κολλέγιο (267 έναντι 271), υπέρ του Ρεπουμπλικανού Τζορτζ Ο. Μπους, και το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, διευθέτησε τη νομική αμφιβολία για την επανακαταμέτρηση στην εκλογή της Φλόριντα με ψήφους 5-4 υπέρ του Μπους. Είναι η μόνη φορά στην ιστορία που το Ανώτατο Δικαστήριο καθόρισε το αποτέλεσμα μιας προεδρικής αναμέτρησης,

Ο πρώην Πρόεδρος ολίγων λεπτών των Ηνωμένων Πολιτειών Αλ Γκορ, φρόντισε για την παραγωγή και υπερασπίστηκε και τον σκηνοθέτη της ταινίας Μετά την Επόμενη Μέρα (The Day After Tomorrow) και φρόντισε επίσης να γίνει άρση του απαγορευτικού του Λευκού Οίκου στην NASA να δείνει συνετεύξεις για την ταινία στα ΜΜΕ.

O Αλ Γκόρ επίσης παρουσίασε πρόσφατα ένα από τα πιο σημαντικά δικό του ντοκιμαντέρ πάνω στο  θέμα με τίτλο Μια Άβολη Αλήθεια (An Inconvenient Truth)