Το «Ερπετό» έφτασε στη Γαλλία: Δηλώνει αθώος και πως ετοιμάζει πολλές μηνύσεις

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Σαρλ Σομπράζ κρατούνταν σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Νεπάλ από το 2003, όταν συνελήφθη για τη δολοφονία της Αμερικανίδας Κόνι Τζο Μπρόνζιτς το 1975.

via Associated Press

Ο Σαρλ Σομπράζ, ένας καταδικασμένος κατά συρροή δολοφόνος που η αστυνομία πιστεύει ότι σκότωσε περισσότερους από 20 ανθρώπους, δυτικούς ταξιδιώτες στο «μονοπάτι των χίπηδων» στις χώρες της Ασίας τις δεκαετίες του 1970 και του 1980, επέστρεψε στη Γαλλία το Σάββατο μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες πίσω από τα κάγκελα σε φυλακή του Νεπάλ.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Νεπάλ διέταξε την απελευθέρωση του 78χρονου Σομπράζ, γνωστού και ως «δολοφόνος με μπικίνι» και «The Serpent» επικαλούμενο την προχωρημένη ηλικία και την κατάσταση της υγείας του.

Ο Σομπράζ, Γάλλος υπήκοος που γεννήθηκε από Ινδό πατέρα και Βιετναμέζα μητέρα, προσγειώθηκε στο κεντρικό διεθνές αεροδρόμιο του Παρισιού λίγο μετά τις 7 το πρωί και συνοδεύτηκε από την αστυνομία.

«Είναι καλά, είναι ελεύθερος άνθρωπος», είπε στο Reuters η δικηγόρος του Σομπράτζ, Ιζαμπέλ Κουτάν-Περ. Ερωτηθείσα ποια θα είναι τα επόμενα βήματά του, είπε: «Θα υποβάλει νομική καταγγελία εναντίον του Νεπάλ επειδή η όλη υπόθεση εναντίον του ήταν κατασκευασμένη».

Ο Σομπράζ κρατούνταν σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Νεπάλ από το 2003, όταν συνελήφθη με την κατηγορία της δολοφονίας της Αμερικανίδας, Κόνι Τζο Μπρόνζιτς το 1975. Αργότερα κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Καναδού φίλου της Μπρόνζιτς, Λοράν Καριέρ, και είχε εκτίσει 19 χρόνια από την 20ετή κάθειρξη του.

Ωστόσο, ήταν ύποπτος για περισσότερες δολοφονίες, και επί Ταϊλάνδης, όπου η αστυνομία λέει ότι σκότωσε έξι γυναίκες τη δεκαετία του 1970, μερικές από τις οποίες βρέθηκαν νεκρές σε μια παραλία κοντά στο θέρετρο της Πατάγια.

via Associated Press

Φυλακίστηκε στην Ινδία για δηλητηρίαση μιας ομάδας Γάλλων τουριστών στην πρωτεύουσα της χώρας, το Νέο Δελχί, το 1976, πριν δικαστεί για τις κατηγορίες εναντίον του στην Ταϊλάνδη.

Ο Σομπράζ είπε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP κατά τη διάρκεια της πτήσης του από το Νεπάλ ότι δεν ήταν ένοχος για τη δολοφονία των Μπρόνζιτς και Καριέρ.

″Έχω πολλά να κάνω. Πρέπει να μηνύσω πολλούς ανθρώπους”, ανέφερε ο Σομπράζ.

Το 2021, το BBC και το Netflix παρήγαγαν μια δραματική σειρά βασισμένη στην ιστορία των δολοφονιών του ”Ερπετού”.

Τα υπουργεία Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Γαλλίας δεν απάντησαν στις ερωτήσεις του Reuters σχετικά με το εάν ο Σομπράζ μπορεί να αντιμετωπίσει ποινικές διώξεις στη Γαλλία. Η παραγραφή για τα περισσότερα σοβαρά εγκλήματα στη Γαλλία είναι μετά τα 20 χρόνια.

ΠΗΓΗ

……………………………………………………………………………………………….