Ρουμανία: Τροχαίο με λεωφορείο με 47 Έλληνες – Ένας νεκρός, 24 τραυματίες

News ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο δυστύχημα πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, με λεωφορείο όπου επέβαιναν 47 επιβάτες, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν Έλληνες.

Όπως μετέδωσε το Οbservator Antena 1, το τροχαίο συνέβη όταν το λεωφορείο είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα και παραβίασε πινακίδα σχετικά με το όριο ύψους. Ως εκ τούτου, το όχημα κόλλησε σε μπάρα η οποία συνέθλιψε την οροφή. Μετά την πρόσκρουση, τα παράθυρα του πούλμαν έσπασαν, όπως μεταδίδεται.

Στη φωτογραφία φαίνεται το σημείο από το οποίο διήλθε το πούλμαν.

Όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στα πλησιέστερα νοσοκομεία. Πρόκειται για τουρίστες, κατά βάση ελληνικής υπηκοότητας.

Οι περισσότεροι εκ των τραυματιών φέρεται να έχουν τραυματιστεί στο κεφάλι, λόγω της πρόσκρουσης στην οροφή του οχήματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμα ότι μετά την πρόσκρουση μπλόκαρε η μπροστινή πόρτα του λεωφορείου κι έτσι ήταν δύσκολος ο απεγκλωβισμός των τραυματιών.

Ανακοίνωση ΥΠΕΞ σχετικά με το δυστύχημα λεωφορείου στο Βουκουρέστι που μετέφερε Έλληνες πολίτες από την Ελλάδα στη Ρουμανία

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι, σήμερα, σημειώθηκε στη ρουμανική πρωτεύουσα, δυστύχημα τουριστικού λεωφορείου με 47 Έλληνες επιβαίνοντες και έναν Έλληνα οδηγό.

Κατόπιν ενημέρωσης του Τμήματος Εκτάκτων Περιστατικών του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρουμανίας, 24 από τους επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία για εξέταση και ενδεχόμενη παροχή πρώτων βοηθειών.

Από τους ανωτέρω, 3 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Δυστυχώς, ένας επιβάτης του λεωφορείο κατέληξε.

Οι υπόλοιποι επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχείο.

Κλιμάκιο της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι έσπευσε αμέσως στο σημείο του συμβάντος και, στη συνέχεια, στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται οι ανωτέρω Έλληνες πολίτες.

Επίσης, στελέχη της Πρεσβείας παραμένουν στα νοσοκομεία για να προσφέρουν κάθε δυνατή συνδρομή στους τραυματίες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του θανόντος και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βουκουρέστι και παρακολουθεί την κατάσταση.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Μαρία Αλεξάκη – Νίκος Σταυρουλάκης – Κατερίνα Φρύσσα 

……………………………………………………………………………………………………..