Ο Πρέσβης της Κένυας απαντά στον Μπορέλ: «Γνωρίζουμε πού βρίσκεται η Ρωσσία και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα »

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πρέσβης της Κένυας στη Μόσχα Benson Ogutu
© Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κένυας στη Ρωσική Ομοσπονδία/Τηλεγράφημα Πρέσβης της Κένυας στη Μόσχα Benson Ogutu. Φωτογραφία αρχείου

Ο Πρέσβης της Κένυας, Ogutu, απάντησε στα λόγια του Borrell ότι οι άνθρωποι στην Αφρική δεν ξέρουν ποιος είναι ο Πούτιν

Η Κένυα γνωρίζει πού βρίσκεται η Ρωσσία, δεν υπάρχουν προβλήματα με αυτό, δήλωσε ο Benson Ogutu, πρεσβευτής του αφρικανικού κράτους στη Μόσχα, σε συνέντευξή του στο RIA Novosti.
.
Έτσι απάντησε στην παρατήρηση του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Josep Borrell, ο οποίος, σε συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την καταπολέμηση της ξένης παρέμβασης, είπε ότι αμφιβάλλει για την ειλικρίνεια των Αφρικανών που συμμετέχουν σε διαδηλώσεις υπέρ της Ρωσσίας. Κατά τη γνώμη του, οι Αφρικανοί που υποστηρίζουν τη θέση της Μόσχας «δεν ξέρουν πού είναι το Ντονμπάς και ποιος είναι ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν».
.
“Αυτή είναι η γνώμη του (Μπορέλ. – Επιμ.), αλλά ως Πρέσβης της Κένυας, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι σχέσεις μας με τη Ρωσία έχουν αναπτυχθεί καρποφόρα από την ανεξαρτησία πριν από 59 χρόνια. Γνωρίζουμε πού βρίσκεται η Ρωσσία και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα », είπε ο Ογκούτου.
Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σχολίασε επίσης τα λόγια του Μπορέλ, σημειώνοντας ότι η Αφρική γνωρίζει πού βρίσκεται η Ρωσσία και τι ρόλο έπαιξε στην απελευθέρωση από την αποικιοκρατία.
……………………………………..
Σχετικά …
.
.

………………………………………………………………………………………….