Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Ιταλία. Η Μελόνι επισκέπτεται το Ιράκ

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Giorgi Meloni επισκέπτεται τους Ιταλούς στρατιώτες στο Ιράκ
Η Giorgia Meloni επισκέπτεται τον ιταλικό στρατό στο Ιράκ (ansa)

Η Μελόνι στη Βαγδάτη, συνομιλία με τον Αλ Σουντάνι. Επίσκεψη σε Ιταλούς στρατιώτες: “Ένα ισχυρό Ιράκ είναι προϋπόθεση για την ευημερία στη Μέση Ανατολή”

Όπως μεταδίδει η la Repubblica, η πρωθυπουργός της Ιταλίας, ανακοίνωσε χθες την αναχώρησή της για το Ιράκ για την πρώτη της επίσκεψη σε ιταλικό στρατιωτικό σώμα στο εξωτερικό.

«Γνωρίζετε ότι η Ιταλία διευθύνει την αποστολή του ΝΑΤΟ στο Ιράκ» υπογράμμισε, προσθέτοντας: «Υπάρχουν άλλοι τέσσερις, πέντε υπουργοί που φεύγουν για τόσα θέατρα στα οποία ασχολούνται οι στρατιώτες μας. Είναι μια συμβολική χειρονομία να δώσουμε ένα σημαντικό μήνυμα σε αυτούς τους ανθρώπους που σίγουρα θυσιάζονται περισσότερο από εμάς».

Η Τζόρτζια Μελόνι, φθάνοντας στο Ιράκ, δήλωσε ότι, ένα ισχυρό Ιράκ είναι προϋπόθεση για την ευημερία στη Μέση Ανατολή, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στις ιταλικές στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη χώρα , σύμφωνα με το ιρακινό πρακτορείο ειδήσεων «Shafaq News».

(afp)

Στην πρωτεύουσα, η Μελόνι έγινε δεκτή με επίσημη τελετή από τον πρωθυπουργό του Ιράκ Μοχάμεντ Σιά αλ Σουντάνι , στη συνέχεια από τον αρχηγό του ιρακινού κράτους, Αμπντούλ Λατίφ Ρασίντ , και είχε επίσης συνέντευξη με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Μοχάμεντ αλ Χαλμπούσι .

Παράλληλα, ο υπουργός της άμυνας, Guido Crosetto, βρίσκεται στην Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία για να περάσει την παραμονή των Χριστουγέννων με τον στρατό. Ο υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι αναχωρεί για τον Λίβανο και η υφυπουργός Άμυνας Ιζαμπέλα Ραούτι θα βρίσκεται την παραμονή στο Κόσοβο. Πιθανολογείται ότι ο Υπουργός Οικονομίας, Τζιανκάρλο Τζορτζέτι , θα μπορούσε να φτάσει στην Boxing Day στην Αλβανία όπου υπάρχει κλιμάκιο των Οικονομικών.

……………………………………………………………………………………..