Τούρκοι βουλευτές στη Βεγγάζη: «Η Τουρκία δεν είναι μόνο η πολιτική του Ερντογάν» χαϊδεύοντας τα αυτιά Λίβυων αντιπολιτευόμενων !!

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
(στιγμιότυπο βίντεο) Οι ηγέτες της αντίπαλης κυβέρνησης της Λιβύης στη Βεγγάζη με τους Τούρκους βουλευτές της αντιπολίτευσης  –  Πνευματικά δικαιώματα © africanews

Μία από τις αντίπαλες κυβερνήσεις της Λιβύης πραγματοποίησε φόρουμ στη Βεγγάζη τη Δευτέρα με τους Τούρκους βουλευτές της αντιπολίτευσης για να συζητήσουν την αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ της Άγκυρας και της ανατολικής Λιβύης μετά από χρόνια έντασης, γράφει το africanews

Η Τουρκία υπήρξε εξέχων υποστηρικτής της κυβέρνησης της Λιβύης με έδρα την Τρίπολη, με επικεφαλής τον Abdul Hamid Dbeibah. Στο φόρουμ της Δευτέρας στη Βεγγάζη συμμετείχαν το Κόμμα του Μελλοντικού Κινήματος της Λιβύης και το Κόμμα Δημοκρατικού Κινήματος των Λαών της Τουρκίας. Νομοθέτες της τουρκικής αντιπολίτευσης αντιτίθενται σε αυτό που θεωρούν ως πολιτική επέμβασης του Ερντογάν στη Λιβύη.

«Δεν αποδεχόμαστε τη μονόπλευρη πολιτική του Ερντογάν στη Λιβύη, ειδικά τη θαλάσσια συμφωνία», δήλωσε η Τούρκος βουλευτής Τουλάι Χατιμογλουλάρι.

Τον Οκτώβριο, η κυβέρνηση της Λιβύης με έδρα την Τρίπολη υπέγραψε προκαταρκτικές οικονομικές και θαλάσσιες συμφωνίες με την Τουρκία, σε μια κίνηση που φούντωσε τις εντάσεις μεταξύ αυτής και της άλλης διοίκησης της χώρας.

Ο Abdelhadi Al-Hwaij, επικεφαλής του Libyan Future Movement Party και πρώην υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο Ερντογάν δεν εκπροσωπεί ολόκληρη την Τουρκία και ότι τα μέλη του Τουρκικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κινήματος συμμερίζονται τις πεποιθήσεις του κόμματός του για «ειρήνη και δημοκρατία».

………………

σ.σ. Δεν πρέπει να περνάει από την Αθήνα απαρατήρητο το γεγονός !!! Ως γνωστόν, οι Τούρκοι φημίζονται για τη διπλωματία τους, με τα “μπαξίσια” και τις “θωπείες” ή επί το ελληνολαϊκόν: “και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ” !! Η μια πλευρά με τον έναν και η άλλη με τον άλλον, αλλά και οι δύο πλευρές δουλεύουν για τα τουρκικά συμφέροντα.

………………………………………………………………………………………………..