Ο πόνος του Ζελένσκι (και της Δύσης) για τον φυλακισμένο Σαακασβίλι. Τον είχαν στείλει να σύρει την Γεωργία στον πόλεμο !

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Εικονογράφηση: στιγμιότυπο οθόνης βίντεο

Η ανησυχία του Ζελένσκι για τον Σαακασβίλι που ήθελε να παρασύρει τη Γεωργία στον πόλεμο κατά της Ρωσσίας

Ο Mamuka Mdinaradze, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής παράταξης του κόμματος Γεωργιανό Όνειρο, χαρακτήρισε την έκκληση του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky να δείξει έλεος στον φυλακισμένο πρώην πρόεδρο Mikheil Saakashvili “μέρος μιας ειδικής επιχείρησης” για να σύρει τη Γεωργία στον πόλεμο κατά της Ρωσσίας.

Σύμφωνα με την ΕΑdaily, χθες το βράδυ ο Πρόεδρος της Ουκρανίας απευθύνθηκε στις αρχές της Γεωργίας με αίτημα να μεταφερθεί ο Σαακασβίλι για θεραπεία σε μια από τις χώρες της Ευρώπης ή των ΗΠΑ.

«Η αποστολή του Σαακασβίλι στη Γεωργία ήταν μια ειδική επιχείρηση, και σήμερα οι συντάκτες της έλαβαν ακόμη και δήλωση από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας… Ήταν μια ειδική επιχείρηση για τη συμμετοχή της Γεωργίας στον πόλεμο και τη διαίρεση της Γεωργίας, η οποία απέτυχε, σήμερα εξετάζουμε όλες τις δηλώσεις σε αυτό το πλαίσιο», είπε ο Μντιναράτζε.

Η αντικειμενική προσδοκία για την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία υπήρχε ακόμη και πριν από την παράνομη είσοδο του Σαακασβίλι στη Γεωργία το περασμένο φθινόπωρο, αναφέρει η πύλη Novosti-Georgia, σύμφωνα με τον Μντιναράτζε.

«Ο σκοπός της επιστροφής του Σαακασβίλι στη Γεωργία ήταν να προκαλέσει αναταραχή στη χώρα, να ασκήσει κάποια επιρροή στις εκλογές και σε περίπτωση εχθροπραξιών, να παρέμβει σε αυτές». – είπε ο εκπρόσωπος του «Γεωργιανού Ονείρου».

Ο Μντιναράτζε είπε επίσης ότι οι συντάκτες της ειδικής επιχείρησης είναι γνωστοί, «υπάρχουν πολλές ιστορίες πίσω από τα παρασκήνια», αλλά το κόμμα δεν μιλά για αυτό, «γιατί θα ήταν πολύ ενοχλητικό να το μεταφέρουμε στο κοινό».

Όπως ανέφερε η EADaily, οι συγγενείς και η υπεράσπιση του Σαακασβίλι, ο οποίος εκτίει ποινή για εγκλήματα διαφθοράς και κατάχρηση εξουσίας κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, ισχυρίστηκαν αρχικά ότι ήταν σε σοβαρή κατάσταση μετά από απεργίες πείνας, μετά ότι οι γιατροί του «έβαλαν» περίπου 30 διαγνώσεις, μεταξύ των οποίων και άνοια, μετά οι συγγενείς του δήλωσαν ότι είχε δηλητηριαστεί με υδράργυρο στην κράτηση, μετά ανακοίνωσαν ότι είχε δηλητηριαστεί με αρσενικό. Ο ίδιος ο Σαακασβίλι, που δεν βρίσκεται καν σε νοσοκομείο φυλακών εδώ και μισό χρόνο, αλλά στην κλινική Vivamed, στέλνει επιστολές στους δυτικούς ηγέτες από εκεί και τους ζητά να αποφυλακιστεί, επειδή, σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν έχει μείνει πολύς καιρός», ενώ παράλληλα, αρνήθηκε να παράσχει στις αρχές υλικό για ανάλυση μετά την υποτιθέμενη «δηλητηρίαση».

Οι αρχές της Γεωργίας δημοσιεύουν περιοδικά βίντεο που αποδεικνύουν ότι ο κρατούμενος έτρωγε κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας του, ότι είχε αυτοακρωτηριαστεί, ότι προσποιείται την ασθένειά του.

σ.σ. Ότι ο Ισαακ-α-σβίλι είναι μια διχασμένη προσωπικότητα δεν είναι κάτι νέο !! Στις αρχές Αυγούστου του 2008 η Γεωργία εισέβαλε στην Οσετία προκαλώντας την άμεση αντίδραση της Ρωσίας

Σχετικά της τότε εποχής … [ Οι υπόγειες διαδρομές της…..Νέας εποχής!!! , Ο Χιτλερίσκος και οι φρικαλεότητες των Γεωργιανών! , Οι Εβραίοι απροκάλυπτα πλέον βγαίνουν στο προσκήνιο!!! , ΟΑΣΕ: Η Γεωργία ξεκίνησε τον πόλεμο! … ] και φυσικά … Το θέατρο της…βλακείας!!! 

Σχετικά της τώρα εποχής …

Γεωργία. Αποκαλύψεις για πράκτορες των ΗΠΑ με επικεφαλής την πρέσβη Kelly Degnan, που κινούνται για αλλαγή κυβέρνησης !!

Θα διεξαχθεί δημοψήφισμα για τον πόλεμο στη Γεωργία; ( Η Ουκρανία πιέζει να ανοίξει δεύτερο μέτωπο κατά της Ρωσσίας!! )

“Δία, κάνεις λάθος” : αντίδραση στην οργή της πρέσβειρας των ΗΠΑ στη Γεωργία 

………………………………………………………………………………………………………….