Η Ουκρανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ενδέχεται να αποκλειστεί από τη FIFA και την UEFA

News Sports ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η FIFA και η UEFA προειδοποίησαν την Ουκρανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για πιθανή στέρηση της ιδιότητας μέλους

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA) και η Ένωση Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών (UEFA) έχουν προειδοποιήσει την Ουκρανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (UAF) για πιθανή αποβολή, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της UAF Oleh Protasov στο Facebook.
.
Ο λόγος για αυτό μπορεί να είναι η πραγματοποίηση εικονικής συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, εστάλη σε όλα τα μέλη της επιτροπής σχέδιο δράσης για τη σύγκληση εικονικής συνάντησης για την έλλειψη εμπιστοσύνης στην ηγεσία της οργάνωσης και την απομάκρυνσή της. Συγκεκριμένα, θέλουν να αντικαταστήσουν τον σημερινό Πρόεδρο της UAF Andriy Pavelko με τον Andriy Shevchenko.
.
Η FIFA και η UEFA εξέφρασαν ανησυχία για την πιθανή πίεση που ασκήθηκε σε ορισμένα μέλη της UAF πριν από τη συνάντηση. Η επιστολή της FIFA και της UEFA αναφέρει ότι η ουκρανική ομοσπονδία πρέπει να διαχειρίζεται τις υποθέσεις της χωρίς την επιρροή τρίτων. Η παραβίαση των κανόνων μπορεί να οδηγήσει στον αποκλεισμό του ουκρανικού οργανισμού από τις διεθνείς ομοσπονδίες. 
.
“Κοιτάζοντας το μέλλον, ελπίζουμε ειλικρινά ότι η κατάσταση μπορεί να επιλυθεί και σας παρακαλούμε να μας ενημερώνετε για οποιεσδήποτε εξελίξεις σχετικά με αυτό το θέμα, ώστε να μπορέσουμε να αξιολογήσουμε την ανάγκη για τυχόν περαιτέρω βήματα. Εν τω μεταξύ, παραμένουμε στη διάθεσή σας εάν υπάρχουν ερωτήσεις σχετικά με αυτό τον λόγο», αναφέρει το μήνυμα.
.
Σύμφωνα με το rsport-ria-ru, τον Νοέμβριο, ο επικεφαλής της UAF , Andriy Pavelko , συνελήφθη με την κατηγορία της «κατάχρησης κονδυλίων διεθνούς βοήθειας που προορίζονται για την κατασκευή ενός εργοστασίου τεχνητού χόρτου». Στη συνέχεια, δόθηκε εγγύηση ύψους 9.880.000 εθνικών νομισμάτων (268,6 χιλιάδες δολάρια) για τον λειτουργό. Η εν λόγω υπόθεση βρίσκεται υπό έρευνα από το 2021.
.
Υπάρχουν φόβοι ότι η Ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας (SBU) θα μπορούσε να εμπλακεί, αλλά το κλου της υπόθεσης είναι ότι … υπήρξαν ισχυρισμοί ότι πρόκειται για ρωσσική συνωμοσία για «δολοφονία του ουκρανικού ποδοσφαίρου», όπως γράφει καταληκτικά το newsweek !!! 😀 😆
.
Υπ’ αυτή την έννοια, η άρνηση της FIFA στον διεθνή μαϊντανό Ζελένσκι που πίεζε να τον κάνουν γλάστρα πριν την έναρξη του τελικού του Μουντιάλ 2022, ήταν πράγματι … μια ρωσσική συνωμοσία !! 😀 😆 

…………………………………………………………………………………………