Μουντιάλ 2022. Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Αργεντινή από 3-3 με την Γαλλία, 4-2 στα πέναλτι !! Ο Εμπαπέ πρώτος σκόρερ !!

News Sports

Ένας τελικός για γερά νεύρα !! Οι δύο καλύτερες εθνικές ομάδες τα έδωσαν όλα, αλλά ο επίσκυρος δεν έκανε το χατίρι σε κανέναν και τους έφτασε στα πέναλτι… κι εκεί μέτρησε η πείρα των παικτών της Αργεντινής !!!

Εύγε σε ΟΛΟΥΣ !!! Εύγε στους Γάλλους, εύγε στους Αργεντινούς, ΕΥΓΕ και στη FIFA που δεν αμαύρωσε το άθλημα με μαϊντανούς σε γλάστρες (παρεμπιπτόντως, να πούμε ότι, όλα τα καθεστωτικά μμε φύτεψαν τον μαϊντανό και τον πότισαν μέχρι σαπίσματος) !!!

Παρά ταύτα, ήταν χάρμα οφθαλμών οι κινήσεις των δύο καλύτερων παικτών του κόσμου !! Εμπαπέ και Μέσι !! Όμως ο μικρός ο Εμπαπέ βραβεύτηκε ως πρώτος σκόρερ και πήρε το χρυσό παπούτσι, που πράγματι το άξιζε !! Κι εδώ, πράγματι ταιριάζει απίθανα αυτό που γράφει ο Όμηρος:

Έριχνε ψηλά την σφαίρα και την γη που έθρεψε πολλούς άρχισε να κτυπά με προικισμένα πόδια και να κάνει στροφές γρήγορες και εναλλασσόμενες, ενώ οι άλλοι νέοι τον ζητωκραύγαζαν και στον ουρανό υψώνονταν δυνατές φωνές.
Αυτό που διαβάσατε δεν είναι αναμετάδοση ποδοσφαίρου, αλλά απόσπασμα από τον Όμηρο! (Οδύσσεια θ 370/375)

2012-08-28_004020266
Άνδρας που δείχνει τεχνικές του παιχνιδιού επίσκυρος σε ένα παιδάκι. Έτος δημιουργίας: 500 π.Χ. Τόπος ανακάλυψης: Ανάγλυφο σε επιτύμβιο μνημείο στον Πειραιά.

………..

Σχετικό …

Μουντιάλ 2022: Νικητής ο Nasser Ghanim Al-Khelaifi (έμμεσα το Παρίσι και το Κατάρ).

…………………………………………………………………………………………….