Ιράν και Ρωσσία συζητούν κοινή παραγωγή αεροσκαφών και ελικοπτέρων

Business News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κινητήρες του βαρέος μεταφορικού αεροσκάφους Il-76MD-90A στο εργαστήριο της αεροπορικής επιχείρησης Aviastar-SP στο Ουλιάνοφσκ - RIA Novosti, 1920, 13/12/2022
© RIA Novosti / Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Κινητήρες του βαρέος μεταφορικού αεροσκάφους Il-76MD-90A στο εργαστήριο της αεροπορικής επιχείρησης Aviastar-SP στο Ulyanovsk.
Το Ιράν και η Ρωσσία εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασίας στον τομέα της αεροπορίας. Σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις για την υλοποίηση κοινών έργων για την παραγωγή αεροσκαφών, ελικοπτέρων, καθώς και την οργάνωση της συντήρησης των αεροπορικών μεταφορών, δήλωσε ο Υφυπουργός Βιομηχανίας, Ορυχείων και Εμπορίου του Ιράν, Manouchehr Mantegi.
.
Σύμφωνα με το ria-ru , στο περιθώριο της 11ης Διεθνούς Αεροπορικής Έκθεσης του Ιράν, που λαμβάνει χώρα στο νησί Κις στον Περσικό Κόλπο από τις 13 έως τις 16 Δεκεμβρίου, διεξάγονται συζητήσεις για κοινά έργα μεταξύ Τεχεράνης και Μόσχας.
.
«Στο πλαίσιο της 11ης Διεθνούς Αεροπορικής Έκθεσης του Ιράν, συζητείται συνεργασία μεταξύ των αεροπορικών βιομηχανιών του Ιράν και της Ρωσίας στον τομέα της οργάνωσης της συντήρησης και επισκευής εμπορικών αεροσκαφών, της παραγωγής αεροσκαφών χωρητικότητας 100 έως 150 ατόμων από την Ένωση Κατασκευαστών Αεροσκαφών της Ρωσσίας, καθώς και συνεργασία στον σχεδιασμό και την παραγωγή αεροσκαφών για 70 -100 άτομα και ελικοπτέρων Ka-226 στο Ιράν», δήλωσε ο Mantegi σύμφωνα με το Tasnim.
Στα τέλη Νοεμβρίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Βιομηχανίας, Ορυχείων και Εμπορίου του Ιράν και επικεφαλής του Οργανισμού Εμπορικής Ανάπτυξης του Ιράν, Alireza Peymanpak, ανέφερε ότι το Ιράν είχε συμφωνήσει με τη Ρωσσική Ομοσπονδία για την υλοποίηση κοινών έργων, συμπεριλαμβανομένου των τομέα παραγωγής αεροσκαφών.
Τρένο στο σταθμό MCD - RIA Novosti, 1920, 04.12.2022

……………………………………………………………………………………….