Μουντιάλ 2022. Το Μαρόκο στους 4 !! Έξω η Πορτογαλία !! Γλέντια στην Καζαμπλάνκα, κάζο-μπλακ(case black) ο Ρονάλντο και η Λισαβόνα

News Sports

Εύγε στους Μαροκινούς !! Με μια μεγάλη νίκη στη φάση των ομίλων επί του Βελγίου, άλλη μία επί του Καναδά και μια ισοπαλία με την Κροατία, πέρασε πρώτο από τους τριανταδύο στους δεκαέξι κι εκεί καθάρισε την Ισπανία στα πέναλτι, φτάνοντας στους οκτώ, όπου βρήκε μπροστά του την Πορτογαλία και την έσβησε στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού, προχωρώντας θριαμβευτικά στους ημιτελικούς !!

Μια ιστορική πορεία για το Μαρόκο που έστω κι αν χάσει, είτε από τη Γαλλία, είτε από την Αγγλία, που παίζουν αργότερα, θα έχει ακόμα μια ευκαιρία να γράψει μεγάλη ιστορία παίζοντας για την τρίτη θέση του Μουντιάλ 2022 !!! Τρις εύγε για την ομάδα που εκπροσωπεί επάξια την αφρικανική ήπειρο !!!

Ο τερματοφύλακας του Μαρόκο, ο Μπόνο, σταμάτησε τον επίσκυρο με φοβερές αποκρούσεις κι έγινε ο ήρωας των Μαροκινών που θα στήσουν πανηγύρια στην Καζαμπλάνκα, ενώ και οι Πορτογάλοι έπαθαν κάζο-μπλακ ( case black ) κάνοντας παρέα στους γείτονες Ισπανούς !!

Το αποτέλεσμα μας θύμισε τη νίκη της Ελλάδος στο Euro 2004 επί της Πορτογαλίας με 1 – 0 !!Μια κεφαλιά, τότε, ήταν αρκετή !! Μια κεφαλιά και τώρα έκρινε τη νίκη του Μαρόκου !!

Όπως τότε, έτσι και τώρα, αυτό που έμεινε στον Ρονάλντο, είναι τα κλάματα !!

…………………………………………….

Έριχνε ψηλά την σφαίρα και την γη που έθρεψε πολλούς άρχισε να κτυπά με προικισμένα πόδια και να κάνει στροφές γρήγορες και εναλλασσόμενες, ενώ οι άλλοι νέοι τον ζητωκραύγαζαν και στον ουρανό υψώνονταν δυνατές φωνές.
Αυτό που διαβάσατε δεν είναι αναμετάδοση ποδοσφαίρου, αλλά απόσπασμα από τον Όμηρο! (Οδύσσεια θ 370/375)

2012-08-28_004020266
Άνδρας που δείχνει τεχνικές του παιχνιδιού επίσκυρος σε ένα παιδάκι. Έτος δημιουργίας: 500 π.Χ. Τόπος ανακάλυψης: Ανάγλυφο σε επιτύμβιο μνημείο στον Πειραιά.

……………………………………………………………………………………………………………