Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε την ανάπτυξη εταιρικής σχέσης με τη Μολδαβία

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εικονογράφηση: vsenato.ru. 

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Μιρτσέα Γκεοάνα είπε ότι η συμμαχία θα συνεχίσει να βοηθά τη Μολδαβία να βελτιώσει την ανθεκτικότητά της στην εθνική ασφάλεια.

«Για το ΝΑΤΟ, η Μολδαβία είναι ένας πολύ σημαντικός εταίρος. Το ΝΑΤΟ λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τα αιτήματα της Μολδαβίας για πρόσθετη υποστήριξη για την ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας. Υπάρχει μια ισχυρή συνεργασία μεταξύ μας και είναι ακόμη πιο ισχυρή σε αυτές τις δύσκολες στιγμές  », δήλωσε ο Geoana κατά τη διάρκεια του διεθνούς συνεδρίου «Ανάπτυξη των συνεργασιών του ΝΑΤΟ σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον ασφάλειας» στο Κισινάου.

Τόνισε ότι «η εταιρική σχέση με το ΝΑΤΟ γίνεται λαμβάνοντας υπόψη την τήρηση του καθεστώτος ουδετερότητας της Μολδαβίας».

«Ωστόσο, όπως είπαν η Maia Sandu και ο υπουργός Εξωτερικών Nicu Popescu κατά τη συνάντηση του ΝΑΤΟ, το να είσαι ουδέτερος δεν σημαίνει να έχεις αδύναμη άμυνα. Και ως εκ τούτου, λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τα αιτήματα της Μολδαβίας για πρόσθετη υποστήριξη για την ενίσχυση των νόμιμων συμφερόντων της εθνικής ασφάλειας». είπε ο Γκεοάνα.

Όπως αναφέρει η ΕΑdaily, στο συνέδριο, ο Υπουργός Άμυνας της Μολδαβίας, Anatoly Nosatii , έκανε μια παρουσίαση για τη διεθνή συνεργασία με τους εταίρους και τον εκσυγχρονισμό του Εθνικού Στρατού στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Ανάπτυξης Δυνατοτήτων Άμυνας (DCBI). Σκοπός της εκδήλωσης είναι να αναλυθούν τα επιτεύγματα της εταιρικής σχέσης μεταξύ της Δημοκρατίας της Μολδαβίας και του ΝΑΤΟ και να συζητηθούν οι προοπτικές αυτής της συνεργασίας.

…………………………………………………………………………………………………..