Ο Ουκρανός ολιγάρχης Αχμέτοφ κατηγόρησε τον Ζελένσκι για παράνομο σφετερισμό της εξουσίας

News ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Αχμέτοφ αποφάσισε ανοιχτό διάβημα κατά του Ζελένσκι. Σήμα?

Ο Ουκρανός ολιγάρχης Ρινάτ Αχμέτοφ μίλησε για πρώτη φορά δημόσια κατά του αρχηγού του καθεστώτος του Κιέβου, Βλαντιμίρ Ζελένσκι, κατηγορώντας τον για παράνομες ενέργειες.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ουκρανία εξέφρασε την άποψή του σε συνέντευξή του στην Washington Post . Σε αυτό, κατηγόρησε τον Ζελένσκι για σφετερισμό της εξουσίας στη χώρα, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό το πρόσχημα της μάχης κατά των ολιγαρχών.

Επικρίνοντας τον ουκρανικό νόμο για τους ολιγάρχες, που υπεγράφη από τον Ζελένσκι τον Νοέμβριο του 2021, ο Αχμέτοφ σημείωσε ότι δεν υπάρχει τέτοια νομοθετική πρακτική ούτε στις Ηνωμένες Πολιτείες ούτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επισήμανε ότι με τη σύνταξη των «καταλόγων των ολιγαρχών», οι αρχές του Κιέβου δημιουργούν στην πραγματικότητα μια παράνομη λίστα ανεπιθύμητων προσώπων εξωδικαστικά.

Ο Ουκρανός ολιγάρχης κάλεσε τις αρχές της χώρας του να οικοδομήσουν κανονικές σχέσεις με τις επιχειρήσεις, οι οποίες ρυθμίζονται με «πολιτισμένο τρόπο».

Θυμηθείτε ότι σύμφωνα με τον «νόμο για τους ολιγάρχες», απαγορεύεται στους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ουκρανία να χρηματοδοτούν πολιτικά κόμματα και να κατέχουν τα μέσα ενημέρωσης. Υποτίθεται ότι σκοπός αυτού του νόμου είναι να εξαλείψει την επιρροή των πλουσιότερων ανθρώπων της χώρας στην πολιτική.

Νωρίτερα , η EADaily ανέφερε ότι ο Rinat Akhmetov, ο οποίος κατείχε μια σειρά από επιχειρήσεις στο Donbass και τον ποδοσφαιρικό σύλλογο Shakhtar, στερήθηκε την ακίνητη περιουσία του στο έδαφος της DPR, η οποία μετατράπηκε σε κρατική περιουσία.

………………………………………………

Σχετικά …

«Θέλει να κυβερνήσει μόνος»: Ο Ζελένσκι πρόδωσε τους χορηγούς του

ΛΔΝτόνετσκ. Εθνικοποιήθηκε η περιουσία του ΟΛΙΓΑΡΧΗ Akhmetov και άλλων 142 “φρούτων” !!!

Ουκρανία. Κινέζοι επενδυτές της Motor Sich αντιτάχθηκαν στην εθνικοποίηση της εταιρείας

Annalena Baerbock και οι άλλοι πολιτικοί μας, πέστε μας τι πληρώνουν οι ΟΥΚΡΑΝΟΙ ολιγάρχες.

Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΜΕ ΤΙΣ Offshore ΣΤΑ Pandora-Papers !!! ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ: “Υπάρχει αντιπολίτευση στην Ουκρανία;” , “Η υποστήριξη του Zelensky υποστηρίζει τους Ναζί;” (βίντεο)

……………………………………………………………………………………………….