Ο Πρόεδρος της Αργεντινής ζητά διερεύνηση για εικαζόμενη πολιτική-δικαστική συμπαιγνία, μετά την καταδίκη της Αντιπροέδρου !

News Politics ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμείς οι Έλληνες, έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση με την Αργεντινή, αφού ο πρώτος πρόεδρος της Αργεντινής ήταν ο Έλληνας Βλαδίμηρος Δημητρίου !!

Πολιτικές, δικαστικές, αλλά και κοινωνικές αναταράξεις, προκαλεί η καταδίκη της Αντιπροέδρου της Αργεντινής, Cristina Fernández de Kirchner σε έξι χρόνια φυλάκιση για διαφθορά !!

Σύμφωνα με την Buenos Aires Times, η ετυμηγορία εκδόθηκε στη δίκη «Vialidad» που διερευνά εικαζόμενη διαφθορά σε έργα δημοσίων έργων. H Αντιπρόεδρος καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκιση και ισόβια απαγόρευση από το δημόσιο.

H Fernández de Kirchner βρίσκεται στο επίκεντρο της εθνικής πολιτικής για δύο δεκαετίες, αντλώντας εξίσου αγάπη και μίσος. Είπε ότι η δίκη είναι ένα ξεκάθαρο παράδειγμα «δικαστικής και πολιτικής δίωξης» και ότι το αποτέλεσμα ήταν δεδομένο.

Το δικαστήριο, με επικεφαλής τους δικαστές Rodrigo Giménez Uriburu, Andrés Basso και Jorge Gorini, δεν έχει δημοσιεύσει τους λόγους για την απόφαση. Οι δικαστές έχουν προθεσμία 40 εργάσιμων ημερών για να γνωστοποιήσουν την απόφασή τους, η οποία – λαμβάνοντας υπόψη την εγγύτητα της δικαστικής αργίας του Ιανουαρίου – παρατείνει την προθεσμία έως το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

“Η ετυμηγορία θα έχει ισχυρό πολιτικό αντίκτυπο” αν και “οι πιθανότητες να συλληφθεί για την ποινή είναι ανύπαρκτες”, δήλωσε ο πολιτικός αναλυτής Rosendo Fraga του Πανεπιστημίου του Μπουένος Άιρες.

Ο Πρόεδρος Alberto Fernández, μιλώντας μετά την ετυμηγορία είπε ότι «ένα αθώο άτομο καταδικάστηκε». Είπε ότι η Fernández de Kirchner ήταν «κάποια που οι δυνάμεις προσπάθησαν να στιγματίσουν μέσω των μέσων ενημέρωσης και την διώκουν μέσω εφησυχαστών δικαστών που κυκλοφορούν με ιδιωτικά αεροπλάνα και πολυτελείς επαύλεις τα Σαββατοκύριακα», σε μια ανάρτησή του στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Πρόεδρος Alberto Fernández ζητά έρευνα για εικαζόμενη πολιτική-δικαστική συμπαιγνία

Ο Alberto Fernandez ζητά την έναρξη ποινικής έρευνας για φερόμενη συμπαιγνία μεταξύ δικαστών, εισαγγελέων και επιχειρηματιών των μέσων ενημέρωσης μετά τη δημοσίευση μηνυμάτων που διέρρευσαν που δείχνουν συνωμοσία για συγκάλυψη λεπτομερειών ύποπτου ταξιδιού στο Lago Escondido, αναφέρει επίσης η Buenos Aires Times .

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Πρόεδρος Αλμπέρτο ​​Φερνάντες ζήτησε τη Δευτέρα την έναρξη ποινικής έρευνας για φερόμενη συμπαιγνία μεταξύ δικαστών, εισαγγελέων και επιχειρηματιών των μέσων ενημέρωσης, αφού διέρρευσαν μηνύματα που έδειχναν ότι μια ομάδα μοιράστηκε ένα ταξίδι μαζί και στη συνέχεια προσπάθησε να συμφωνήσει σε στρατηγικές για να το συγκαλύψει.

Ο πρόεδρος παρέδωσε το μήνυμα μέσω εθνικής εκπομπής της Cadena Nacional που παραδόθηκε την παραμονή της αναμενόμενης ετυμηγορίας της δίκης..

«Αποφάσισα να δώσω εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης να εμφανιστεί ενώπιον της Εισαγγελίας και να ζητήσω να διερευνηθούν ποινικά τα γεγονότα που σχετίζονται με το εν λόγω ταξίδι και τη χρηματοδότησή του», δήλωσε ο ηγέτης των Περονιστών.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο, “πληγώνει τη δημοκρατία να βλέπεις την αντιδημοκρατική ακολασία με την οποία κινούνται ορισμένοι επιχειρηματίες, ορισμένοι δικαστές, ορισμένοι εισαγγελείς και ορισμένοι αξιωματούχοι. Μέχρι τώρα αισθάνονταν ατιμώρητοι. Είναι καιρός να αρχίσουν να λογοδοτούν…”

Η διαμάχη προέκυψε από ένα ταξίδι στις 13 Οκτωβρίου στο Lago Escondido, ένα παραδεισένιο σημείο στην Παταγονία, στο οποίο συμμετείχαν δικαστές, εισαγγελείς, επιχειρηματίες και ο Marcelo D’Alessandro, ο υπουργός Δικαιοσύνης και Ασφάλειας της κυβέρνησης της πόλης του Μπουένος Άιρες, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα Página/12 , η ​​οποία τη δημοσιοποίησε τέσσερις μέρες αργότερα.

Οι ταξιδιώτες, οι οποίοι πέταξαν με ιδιωτικό αεροπλάνο που οργανώθηκε από μια εταιρεία που ονομάζεται Flyzar, έμειναν στην εξοχική κατοικία του Βρετανού δισεκατομμυριούχου Joe Lewis, ιδιοκτήτη χιλιάδων εκταρίων γης στο νότο της χώρας…

«Όλα δείχνουν ότι αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά η υποβάθμιση της θεσμικής ποιότητας ορισμένων δικαστών, εισαγγελέων, πρώην αξιωματούχων και επιχειρηματιών. Όλοι τους εμπλέκονται σε ένα διεστραμμένο παιχνίδι δωροδοκίας που επηρεάζει σοβαρά την εύρυθμη λειτουργία του κράτους και ιδιαίτερα την απονομή της δικαιοσύνης», τόνισε ο αρχηγός του κράτους…

…………………………………………….

Σχετικά θέματα

Αργεντινή. Απόπειρα δολοφονίας της αντιπροέδρου Cristina Fernandez de Kirchner

Αργεντινή. Τα μιμίδια των νεοναζί και η συνωμοσία για τη δολοφονία της Cristina Fernández de Kirchner

ΟΙ BRICS ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΚΟΣΜΟ . ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΥΠΕΒΑΛΛΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ !!!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΗΠΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ. «Είναι μια καλή απόφαση για τις κεντρικές τράπεζες γενικά…» !

Ο “ΑΡΜΕΝΗΣ” ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΠΟΥ “ΑΓΟΡΑΖΕΙ” ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ…

Πούτιν: Η Ρωσία και η Αργεντινή συζητούν τη χρήση των τοπικών νομισμάτων στις συναλλαγές

Συμφωνία Ρωσίας – Αργεντινής για πυρηνική και ενεργειακή συνεργασία

Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΤΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟ! ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΓΟΥΑΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΑ

ΝΑ ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ… ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΞΑΝΑ Ο… ΚΑΡΛΟΣ ΜΕΝΕΜ

Περί τρομοκρατικών επιθέσεων στην Αργεντινή

…………………………………………………………………………………………………….